(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze kweekdokter heeft de knoop doorgehakt: volgende week wordt zijn Sneeze omgehaald en ondersteboven opgehangen om te drogen. Dit is dan ook de laatste keer dat je haar nog in leven kunt bewonderen, dus laat die kans niet voorbij gaan. Het is echt een prachtplant geworden die misschien wel een recordoogst oplevert…

Goeiemoggel!

Of mijn koolstoffilter is hard aan vervanging toe, óf de Sneeze ruikt nu toch echt wel een beetje té sterk. Hoogstwaarschijnlijk is het eerste aan de hand, want een wietplant kan natuurlijk nooit te sterk ruiken. En helemaal niet wanneer ze op haar piek is, zo vlak voor de oogst.

Het is een heerlijke zoete geur die de plant verspreid. Om heel eerlijk te zijn herken ik geen fruitsoorten in de geur, of het aroma van snoepjes, koekjes of sorbet-ijs of iets dergelijks, maar gewoon een hele sterke, kruidige en vooral lekkere wietgeur. Ik kan niet wachten om de Amnesia en White Widow kruising te proeven, dus het komt goed uit dat dit de laatste week van de bloeifase is. Kijk dus nog maar eens goed naar deze dame want volgende week wordt ze omgehaald; haar dagen zijn geteld…

Recordoogst?

Ik heb de dagen van Sneeze trouwens letterlijk geteld, en als ik haar aankomende dinsdag omhaal en ondersteboven te drogen hang, dan heeft ze precies 63 dagen gebloeid. Oftewel, negen weken op de kop af, vanaf het verschijnen van de eerste bloeiharen geteld. Dat is niet lang voor een sativa dominante strain, en als ik het zo moet inschatten de moeite meer dan waard. Het zou weleens een record opbrengst kunnen worden voor mijn kweekkast, de CNNBS G-Kit.

Waarom ik dat denk zie je misschien zelf ook wel. Overal in de kweekkast groeien grote compacte toppen met opgezwollen zaadzakjes en bedekt met een zware witte laag trichomen. Zelfs onder het bladerdek is alles hard en compact en er zit eigenlijk geen enkele fluffy of luchtige top tussen.
Ook prettig is dat er nauwelijks blaadjes uit de toppen groeien; dat maakt het knippen straks een stuk makkelijker. Als het een beetje meezit zal ik er weinig tot geen knipafval aan overhouden.

Spoelen heeft geen zin?

Ik heb al bedacht dat ik deze plant gewoon met scrogrek en al, ondersteboven te drogen hang, op de plek waar nu nog de 150 Watt G-Bars hangt. Over het spoelen twijfel ik echter nog. Volgens dit onderzoek zou spoelen namelijk geen merkbaar effect hebben op je oogst. Voedingszouten zitten niet in wiettoppen, en kun je er dus ook niet uitspoelen. Chlorofyl (bladgroen) zit wel in toppen, en heeft een bittere grasachtige smaak en geur. Dat wordt door te spoelen misschien wel enigszins afgebroken maar niet dermate dat je dat dus ook proeft als je de wiet rookt.

Persoonlijk denk ik dan ook dat het belang van spoelen door thuiskwekers een beetje overschat wordt. Aan de andere kant zal mijn opbrengst niet minder worden als ik wel spoel. Aangezien ik volledig hydrologisch kweek hoef ik ook maar drie dagen te spoelen, dus is het de kleine moeite wel waard. Baat het met andere woorden niet, dan schaadt het mijn oogst verder ook niet.

Sneeze wortels in het Flow Hydroponics Systeem

Vanaf het weekend is het alleen nog maar water dus voor deze Sneeze. Momenteel krijgt ze nog steeds de voeding van General Hydroponics. Ik houd een EC-waarde aan van 1,8 en een pH-waarde van 5,8. Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertentie)