(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Blik is handig spul. Je kan er gekoelde drankjes uit drinken en naar het schijnt blijft bijvoorbeeld bier ook verser en daarmee lekkerder in blik dan in een glazen flesje. Maar wisten jullie dat je ook prima wiet in blik kunt doen? Nee, kijk dan maar even mee als we afzakken naar Roosendaal!

Actiedag in Roosendaal

In het tegen de Belgische grens gelegen Roosendaal – iets meer dan 77 duizend inwoners – waren ze in 2009 zo onnoemelijk slim (not) om alle coffeeshops in één klap te sluiten. Het gevolg laat zich raden: een levendige handel op straat en bij de dealers thuis, niet zelden ook met mensen met een Belgische nationaliteit. En de strikte scheiding tussen soft- en harddrugs zoals die in een coffeeshop geldt, die bestaat in de straathandel niet.

Afgelopen dinsdag hield de politie in de grensstad daarom maar weer eens een ‘actiedag’. Nee, niet tegen veroordeelde criminelen die hun straf nog niet hebben uitgezeten (let wel, daar zijn er tienduizenden van in dit land) of tegen inbrekers, verkrachters, mishandelaars, inbrekers, terroristen, overvallers of stomdronken vechtjassen. Nee, tegen drugs en tegen de bijbehorende ‘ondermijning’ natuurlijk, het toverwoord voor elke ambtenaar om in een kramp te schieten.

Creatief met kurk blik

Hoe dan ook, tijdens de actiedag werd er door de dienders een ‘zogeheten drugsdeal’ (de letterlijke woorden van de Politie Roosendaal op Facebook dinsdag) waargenomen. Daar was het ook allemaal om te doen en dus kwam er een controle van ‘een voertuig’ in de Industriestraat te Roosendaal. In eerste instantie treft men alleen een klein beetje wiet aan bij de 23-jarige man uit Bergen op Zoom (toevallig of niet nét die andere stad in Brabant waar men in 2009 ook alle coffeeshops dicht timmerde 😉

Pas als de agenten ook de boodschappentas ondersteboven kieperen, komt de Brabantse aap vol uit de mouw. De teller stokt uiteindelijk bij 100 gripzakjes hennep (zeg maar wiet) en 55 ponypacks coke. We zeiden het al, de straatdealer maakt het geen reet uit of ie wiet of harddrugs moet slijten.

Nou is dit allemaal niet heel erg bijzonder of opvallend, dus onderhand wordt het tijd voor dat blik. Want één ding moet je deze dealer toch nageven; hij is heel creatief geweest met het verstoppen van de stash!

Die beer is overigens niet van de dealer maar van de politie, dat je niet denkt dat ze daar geen humor hebben of zo…
(advertentie)