(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het smokkelen van wiet is een vak dat overal op de aardbol wordt beoefend. Het gebeurt ook in allerlei hoeveelheden; van een bezoeker in de gevangenis met een plakje hasj in de bibs tot een zwaar beladen truck vol verboden lekkers. Deze twee opmerkelijke voorbeelden – uit de VS en India – vielen ons daarbij op afgelopen week.

Muilezel 1 # Vrachtwagen in India met 2.233 kilo wiet

Eerst maar eens naar het op 1 na dichtstbevolkte land ter wereld: India. Een land waar ze al eeuwenlang van de hoed en de rand weten, maar waar cannabis vooralsnog gewoon verboden blijft. En dat betekent smokkelen geblazen. Ook met van die typische Indiase trucks, tot de nok volgeladen. In dit geval in Pachgaon, wat ergens in de buurt van Dehli ligt.

Helaas wonen er behalve 1,3 miljard mensen ook de nodige ratten in India, en eentje daarvan tipte de politie over een ‘drugstransport’ van Odisha naar Haryana. Maar zoals je begrijpt komt de politie tussenbeide en de twee mannen die de vrachtauto besturen worden in de boeien geslagen. Niet zonder reden overigens, want aan boord van hun voertuig ontdekken de dienders liefst 2.233 kilo wiet. Om je een idee van de verhoudingen te geven; deze hoeveelheid is twee keer zoveel als wat de politie van Haryana in heel 2020 (678 kilo) en heel 2019 (338 kilo) wist te confisqueren!

Muilezel 2 # Politie arresteert Jesus, met 205 kilo wiet

Een smokkelaar die Jesus heet en wordt gepakt, hoe is dat in godsnaam mogelijk? Nou, in het land van de onbegrensde mogelijkheden, de VS, kan het. Over naar Pinal County in Arizona dus, waar de plaatselijke sheriff Mark Lamb over de arrestatie van Jesus met een auto met de volgende onvergetelijke woorden spreekt:

“Dude, you can’t have THAT much weed”

Haha, wat een lolbroek om zo vrijuit te variëren op de befaamde filmklassieker ‘Dude, where’s my car?’ Maar niet heus natuurlijk, want die arme Jesus kan zijn herrijzenis voorlopig wel vergeten. Want op de kop af 451.5 pounds (ofwel 204,7 kilootjes), daar kunnen ze in Arizona nog niet om lachen.

Prop 207 may have passed, but it’s still illegal to drive around with 450 pounds of marijuana in your car.

PCSO…

Geplaatst door Pinal County Sheriff’s Office op Dinsdag 5 januari 2021

(advertentie)