(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook in 2021 gaat de peperdure maar totaal zinloze (want geen enkel effect) strijd tegen wietplantjes in Nederland verder. Voorlopig hoogtepunt in de eerste week van het nieuwe jaar: de arrestatie in Groningen maandagavond van vijf mannen in een wiethok. Een leeg wiethok wel te verstaan…

Groundhog Day @ de politie

Wij vragen ons wel eens af hoe politieagenten ’s avonds thuis aan de piepers met balletjes zitten, bij moeder de vrouw en de koters, en dan gaan vertellen hoe hun werkdag was. Zouden ze echt trots zijn op het oprollen van verboden planten, iets wat ze praktisch dagelijks moeten doen? Terwijl ze met hun eigen ogen ook kunnen zien dat er echt niet één joint minder om wordt gerookt, en hetzelfde spul waar zij zo fanatiek jacht op maken gewoon te koop is in speciale horecazaken a.k.a. coffeeshops?

Nou ja, niet nadenken, gewoon de bevelen uitvoeren. Of nog beter; lekker makkelijk scoren als er een tip binnenkomt! Enter de dienders van de Politie Groningen-Zuid, die er maandagavond op uit trokken nadat iemand ze had getipt dat er wat te scoren viel aan de Verlengde Hereweg in de stad Groningen.

Blij met een leeg ei

Uiteraard wordt hun (*ahum) heldhaftige optreden om de natie veilig te houden zo geframed dat er sprake zou zijn van een ‘gevaarlijke hennepkwekerij‘. Maar dat lijkt ons toch wat overdreven in dit geval, aangezien de betreffende wietkwekerij LEEG was.

Nou ja, lees het zelf maar, wij zijn er wel weer even klaar mee voor nu:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door politiebureau Groningen-Zuid (@pol_groningenzuid)

(advertentie)