(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoe zou het toch met die dwarsliggers gaan aan de andere kant van het Kanaal, nu ze officieel niet meer bij ons horen? Wel, ook in Groot-Brittannië is het business as usual. En dat betekent dat er direct alweer een flinke wietplantage werd ontmanteld in post-Brexit Londen.

Uit de EU maar nog steeds tegen wiet

Ook voor hun recreatieve wietje zijn de Britten niet langer afhankelijk van het Europese vasteland (dat was al een tijdje zo hoor), maar dat betekent geenszins dat ze nu tolerant(er) zijn ten aanzien van cannabis of de wietteelt.

Integendeel, afgelopen week trok de roemruchte Metropolitan Police in Londen alles uit de kast om een einde te maken aan een ‘cannabis farm’ in Greenwich. En met succes helaas. Watskeburt?

Op pad dankzij Crimestoppers

In een industrieel pand in het zuidoosten van de Britse hoofdstad ontdekten agenten van het – let even op nu –  South East Basic Command Unit’s (BCU) Violence Suppression team woensdagochtend een wietkwekerij van liefst 32.000 ‘square feet’ ofwel 2.880 vierkante meter.

Ontdekten de Britse dienders dit helemaal zelf? Welnee joh. Ook in de UK is het schering en inslag om medeburgers erbij te lappen. Wij hebben de kliklijn Meld Misdaad Anoniem in Nederland, in Groot-Brittannië kunnen NSB’er terecht bij Crimestoppers.

‘They are a totally independent charity and you will remain 100% anonymous – they never ask your name and they cannot trace your call, your IP address or the device you use’, meldt de Metropolitan Police in het nieuwsbericht over de wietplantage, waarin ook wordt opgeroepen om vooral te (blijven) klikken over andere, hardwerkende mensen.

Eerst even een luchtfoto maken

Na een anonieme tip kreeg de politie een huiszoekingsbevel voor het pand aan Eastmoor Street, Charlton. En omdat het toch allemaal gerust wat mocht kosten, bestelde de politie ook maar gelijk een National Police Air Service helicopter. Die schoot dit plaatje:

Tja, dat was de spreekwoordelijke druppel en dus togen de smerissen naar binnen. Vijf aanwezige mannen werden gearresteerd. Maar wat nog erger is: ‘de meerderheid van de planten op de lokatie waren volgroeid en klaar om geoogste te worden voor de verkoop’, aldus de politie.

Propagandabullshit

Steeds als er in Groot-Brittannië ergens een wiethok wordt opgerold – groot of klein – spreekt de dienstdoende politiebobo grote woorden over het (*ahum) succes. In dit geval mocht Matt Boniface opdraven, inspecteur bij het South East BCU Violence Suppression team.

Het woord is dan ook aan hem. “Dit was een significante drugsproductie, met honderden planten die een verboden drug produceren bedoeld voor verkoop op de Londense straten, om de zakken van criminelen te vullen. Dit soort plekken zijn ook brandgevaarlijk, dus het is belangrijk dat zij zo snel mogelijk worden geïdentificeerd en buitenspel worden gezet.”

Blablabla. “Drugs zijn de wortel van het geweld dat we in de hoofdstad zien.” Blablabla. “Wij willen iedereen die denkt dat er bij hun in de buurt een wietplantage wordt gerund dringend verzoeken om ons direct te bellen.” Blablabla.

Welja; ze zijn dan wel weg uit de vermaledijde EU, maar van de minstens even vermaledijde  war on drugs kunnen ook de Britten nog geen genoeg krijgen…

(advertentie)