(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Qua cannabis nieuws sluiten we het jaar af met gepast leedvermaak. Vanaf maandag draaien we dan nog het Jaaroverzicht 2020 voor jullie. Maar hoewel we vandaag schuddebuikend van het lachen berichten over het faliekant falen van wietondernemers, zit er natuurlijk ook een soort van boodschap in en die luidt: leer net zoveel van andermans fouten als van je eigen…

Verdachte Mercedes

Eerst maar eens het Kanaal oversteken naar de Britten. Vorige woensdag had de Northumbria Police daar een makkie, met veel dank aan de ‘suspected drug dealers’ zelf. In Houghton-le-Spring, Sunderland hielden agenten een ‘verdachte grijze Mercedes’ aan. Direct roken ze de welbekende sterke geur van wiet.

Gelukkig voor de beide mannen in de Duitse auto op Engelse bodem konden de dienders niets vinden. Maar daarmee waren ze nog niet uit de problemen, zo lezen wij op de website WIO News.

Verkeerde filmpje leidt politie naar 600 wietplanten

Eén van de verdachten spreekt geen Engels als moedertaal en hij opent Google Translate om op die manier met de agenten te kunnen praten. Maar in plaats van die app begint er spontaan een filmpje te spelen op de mobiel, met daarop pontificaal beelden van een grote… wietplantage!

Een laatste blik op de wietplantage…

Het komt de heren – 38 en 22 jaar oud – onmiddellijke op arrestatie te staan, onder verdenking van de productie van een ‘Class B drug’. Jawel, dat is wiet daarginds.

Niet veel later ontdekt de politie inderdaad een ‘significante cannabis boerderij’ in een pand in de plaats Easington Lane, volgestouwd met meer dan 600 wietplanten die over drie verdiepingen staan verspreid.

Nightmare on High Street

Sergeant Steve Passey van de Northumbria Police: ‘Dit was een nogal ongebruikelijk incident waarbij een verdachte zijn telefoon pakte en probeerde Google Translate te gebruiken, maar ons per ongeluk een video liet zien van een wietkwekerij in de buurt. Het is niet overdreven om te zeggen dat de verdachte een beetje in shock raakte, en snel probeerde zijn telefoon te sluiten met de hoop dat niemand het had gezien. Helaas voor hem, resulteerde dat in een nachtje in de cel samen met zijn makker.’

Bijzonder vermakelijk is ook de naam van de straat in Easington Lane waar de politie de wietplantage vond: High Street. Nee, dat verzinnen wij niet.

Inmiddels zijn beide heren weer vrij op borgtocht, maar het verkeerde filmpje krijgt zeker en vast nog een vervelend strafrechtelijk vervolg…

(advertenties)