(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het smokkelen (en consumeren) van drugs is zo oud als de wereld zelf, maar toch zijn sommig smokkelmethoden inmiddels wel heel erg old school. Lees; oliebollendom. Enter een 34-jarige Duitser die met een koffer met 10 kilo wiet vanuit Spanje het vliegtuig pakt naar… Nederland! En dan was ie niet eens de enige die het zo probeerde.

Gepakt met wiet op weg naar Bella Italia

Detenidos en Málaga dos pasajeros que intentaron embarcar con más de 16 kilos de marihuana‘, kopt de nieuwssite La Opinión de Málaga afgelopen maandag. Huh? Jullie hadden het net nog over 10 kilo toch? Klopt, je bent nog niet te stoned hoor. Het gaat namelijk om twee gepakte muilezels op het Aeropuerto de Málaga in november en december.

We beginnen met de tweede muilezel, met 6 kilo. Een gast – of beter gezegd zijn koffer – uit het immer exotische Guinee-Bissau werd in de kladden gegrepen door een zogeheten RX-scanner op het vliegveld van Málaga. terecht zo bleek, want er zitten 6 plastic zakken in de koffer met in totaal 6,6 kilo wiet. Extra lullig voor de muilezel is dat ie helemaal niet in Spanje hoefde te zijn, maar op doorreis was naar Milaan. Nou, voorlopig komt hij niet weg uit Spanje vrezen wij…

Duitser bereikt Eindhoven niet, net als zijn wiet

Dan de eerste muilezel, een Duitse nog wel. Die viel niet alleen door de mand vanwege de old school smokkelmethode, maar ook door wat pech. De politie was eigenlijk bezig met een fiscale controle van handbagage, toen ze min of meer met een half oog de koffer van de 34-jarige Duitser door de reeds eerder genoemd RX-scanner zagen glijden.

In de koffer zaten ‘verschillende verdachte tassen’ en het röntgenapparaat bleek ook hier gelijk te hebben. De Duitser moest in het bijzijn van de smerissen zijn koffer openmaken, en je raadt het al: ook hier bleken in plastic gewikkelde pakketten te zitten. Tien stuks liefst, met een bijpassende inhoud van 10 kilo wiet! Eindhoven, de bestemming die de Duitse muilezel had uitgekozen werd zodoende nooit bereikt…

Moraal van het verhaal:  Corona of niet, vliegen met wiet doe je niet!

[beeld: PO11/Shutterstock]
(advertenties)