(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn Sneeze is nog niet zo ver als de dames van Bio Bertje maar ook bij Dokter Groen komt er een mooie eerste oogst van 2021 aan. De toppen zijn al dik en opgezwollen, en moeten sowieso nog twee weken doorbloeien. Kijken wat onze kweekdokter tijdens de lock down allemaal heeft uitgespookt… 

Jawel, ook in 2021 heet ik je weer welkom in mijn kweekkastje. Virtueel dan wel maar ook dat is op het moment genieten geblazen! Mijn wietplant staat namelijk op de kop af zeven weken in bloei, en heeft prachtige toppen! Dik, plakkerig en vol met trichomen! Ze gedraagt zich voorbeeldig en loopt helemaal op schema voor zeven weken bloei. De Sneeze is mijn grote trots, en misschien wel de mooiste wietplant die ik ooit in de kast heb gehad.

Ik had de deurtjes vanmorgen alvast open gezet en ging nog even een kopje koffie maken. Maar nog voor ik goed en wel in de keuken was, was de geur van de Sneeze me voor. Ik ben maar snel terug gegaan om de foto’s te maken maar het water liep me al in de mond.
Gelukkig duurt het niet lang meer voor ik kan oogsten want ze staat nu zeven weken in bloei, en moet dus nog maar twee tot drie weken. Als ik de toppen zo bekijk dan klopt dat ook wel. De meeste calyxen zijn al opgezwollen en zitten vol met trichomen. Veel bloeiharen zijn al oranje maar er zijn ook nog veel maagdelijk witte bloeiharen die nog even door mogen rijpen.

Bloeiweek #5 & 6…

…zijn rustig verlopen, zonder veel veranderingen. Voornamelijk de toppen zijn groter geworden maar verder heb ik niets aan de situatie veranderd. Ik moet wel zeggen dat ik de EC-waarde in tegenstelling tot de vorige kweekrondes wat lager houdt. Waar ik het reservoir voor Mohammed en 24K Gold vulde met voedingswater met een EC-waarde van 2 tot 2,2, komt het voedingswater van Sneeze deze keer niet boven de 1,8. Wetenschap is het niet, maar ik heb het idee dat dat ertoe bijdraagt dat de bloeiharen nog zo lang wit zijn gebleven deze keer.

Dieven…

…heb ik sinds de derde bloeiweek niet meer gedaan, en ook heb ik geen bladeren meer weggehaald. Omdat de kast zo overvol met toppen zit, was ik aanvankelijk een beetje bang voor toprot maar dat was volgens mij helemaal niet nodig. Al moet ik natuurlijk niet te vroeg juichen want wat niet is kan nog komen. Goed, ‘we houden het in de gaten’…
Wel heb ik vanmorgen wat droge en verdorde blaadjes weggehaald. Naarmate de bloei vordert heeft de plant ze niet meer nodig, en werpt ze ze vanzelf af.

Voor wat betreft het voedingswater zijn er ook weinig veranderingen te melden; ‘never change a winning team’ zal ik maar zeggen. Ik gebruik nog steeds de voeding van General Hydroponics en dan momenteel in de verhouding 3:2:1. Ik bedoel daarmee 3 delen bloeivoeding, 2 delen micro elementen en 1 deel groeivoeding. Dit is ook de aangeraden mengverhouding die je op de flessen leest, alleen gebruik ik daarbij veel minder per liter water dan wordt aangeraden. De pH-waarde hou ik zoveel mogelijk op 5,8 en de EC-waarde is maximaal 1,8 zoals ik eerder al schreef.

Dokter Groen

(advertentie)