(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nee, er zitten deze week geen dieven in de G-Kit van Dokter Groen maar Dokter Groen dieft zijn geliefde Sneeze wel. Ook krijgt ze eindelijk weer eens vers water te drinken in deze derde week van de bloeifase. Geniet van de foto’s want onze kweekdokter heeft er een hoop gemaakt.

Ik begin me zo langzamerhand af te vragen of mijn kweekverslagen nog wel leuk zijn, nu het allemaal zo voorspoedig verloopt in mijn kweekkast. Toch kan ik er ook deze week niet veel anders van maken dan wéér een succesverhaal. Tja, het loopt nu eenmaal lekker met de Sneeze deze ronde, en ik héb trouwens wel het een en ander te vertellen hoor. Gisteren heb ik mevrouw namelijk gediefd en daarna het water vervangen, en natuurlijk weer een hoop mooie foto’s genomen. Laten we meteen even een kijkje nemen.

Dieven in CNNBS G-Kit

Dat ziet er veelbelovend uit toch, zo aan de bovenkant. Het bladerdek is mooi egaal en alle toppen groeien min of meer op gelijke hoogte. En dat is ideaal want daardoor krijgen alle toppen de maximale hoeveelheid licht, en hoeft de lamp niet onnodig hoog te hangen. Ik heb het vorige week al even geroepen maar ik denk dat het allemaal zo lekker gaat omdat ik deze keer maar één plant kweek. De toppen lijken de ruimte en het licht vrijwillig zo goed mogelijk met elkaar te delen, in plaats dat ze elkaar beconcurreren.

Onder het bladerdek is het echter wat minder ruim, en zitten de bladeren en de takken elkaar wel een beetje in de weg. Dat niet alleen, maar er groeien ook nog veel ondermaatse topjes die ik weg zal moeten knippen als ik niet wil dat mijn Sneeze hier haar goedbedoelde energie in gaat steken. Dieven heet dat, en ik heb er expres mee gewacht tot aan het einde van de derde bloeiweek. Nu de strek namelijk uit de plant is, kan ik makkelijker en wat beter inschatten welke topjes weg moeten en welke mogen blijven. Uiteraard heb ik voor en na foto’s voor je gemaakt.

Ik heb expres niet te veel toppen weggehaald, en dat is omdat de Sneeze niet erg gestrekt is. Voor een sativa dominante kruising (White Widow x Amnesia) vind ik haar ook best laag maar dat kan ook te maken hebben met de temperatuur. Die was wat aan de lage kant namelijk. Het licht van de 150 Watt G-Bars moet in ieder geval sterk genoeg zijn, om in het bladerdek door te dringen. Dus wat nu de laagste topjes zijn, zullen zich ook wel goed ontwikkelen naar mijn idee.

Eindelijk nieuw water

Na het dieven heb ik eindelijk het voedingswater weer eens ververst. Mijn collega kweker Jack doet dat zo’n beetje wekelijks maar ik heb het gisteren pas voor de tweede of derde keer gedaan deze ronde. Ik vul dan eerst het reservoir van het Flow Hydroponics Systeem met schoon water. Vervolgens voeg ik daar een paar milliliter CalMag van Mills aan toe, en deze keer ook nog wat LED Protect voor het nodige silicium. Dan de voeding van General Hydroponics Europe in een veel lagere hoeveelheid dan wat wordt aangeraden (maar wel in de juiste verhouding voor de bloeifase).

Na al deze toevoegingen heeft het voedingswater een EC-waarde van 1,7 en een pH-waarde van 6,5. Deze laatste waarde heb ik de volgende ochtend verlaagd naar 5,8 zodat mijn plant een nachtje de kans heeft om wat van de CalMag op te nemen. Het is al vaker uitgelegd maar wietplanten kunnen pas bij een pH-waarde boven de 6,4 calcium opnemen. Het loont daarom de moeite om de pH-waarde bij iedere verversing even tijdelijk wat hoger te laten.

Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertentie)