(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In huize Groen zit de eerste volledige bloeiweek erop en heeft de Amnesia en White Widow kruising haar eerste toppen gevormd. Om de groei te stimuleren zette onze kweekdokter de kachel wat hoger, maar rechts achterin lijkt dat niet veel te doen. Ach, de Sneeze is een prachtige volle wietplant geworden, dus er valt toch weinig te klagen. Of wel soms Dokter Groen?

Zó, de kop is eraf… of liever gezegd de toppen zitten erop. Hoe dan ook, de eerste bloeiweek is voorbij en de eerste voorzichtige topjes zijn een feit. Twee weken geleden ging het 12/12 lichtregime in, en vorige week woensdag zag ik dat mijn wietplant de eerste bloeiharen had. Vanaf dat moment ben ik bloeidagen gaan tellen, en dus zit de eerste bloeiweek erop voor de Sneeze.

Nu Sneeze bloeit, groeien de nodes om en om aan de takken.

Dat de bloeifase nu ook echt is ingegaan is natuurlijk niet alleen aan de bloeiharen te zien. Je merkt het aan alles: de takken zijn enigszins de hoogte ingeschoten, er hangt een zoete wietlucht in mijn CNNBS G-Kit en de nodes groeien om en om aan de linker en rechterkant van de takken. Het is prachtig om te zien allemaal.

Mysterieuze hoek

Enigszins vreemd vind ik het wel, dat de toppen rechts achterin de kweekkast wéér langzamer lijken te groeien. In eerdere kweekrondes merkte ik dit ook al op, maar ik dacht altijd dat dat toevallig gewoon een langzamer groeiende plant was. Deze keer kweek ik zoals je weet echter maar één plant, en dus is het wel een beetje gek dat de toppen hier nu weer langzamer lijken te groeien. Het verschil is gelukkig niet enorm, maar wel opmerkelijk. Ik hou het in de gaten.

Zoals je op de foto’s hierboven ziet, is de plant nog steeds ontzettend vol en compact qua hoogte. Ik maakte me hier vorige week een beetje zorgen want mijn Sneeze mocht best wat hoger zijn. Ik heb de verwarming in de kamer waar de kweekkast staat daarom maar aangezet, en dat hielp. De extra warmte – het scheelt net een paar graden – heeft mijn Sneeze goed gedaan. Ze komt in haar geheel (inclusief hydrosysteem) nog steeds niet boven de 50 centimeter uit en de lamp hangt nog steeds zo laag als die kan, maar de takken klimmen wel langzaam hoger.

De geringe hoogtegroei heeft trouwens weinig met de genetica te maken maar is het gevolg van het koele full-spectrum licht van de 150 Watt G-Bars, en de ietwat lage temperatuur op het moment. Ook werkt natuurlijk mee dat ik deze keer maar één wietplant kweek. Elke centimeter die mijn Sneeze groeit, groeit ze dan ook aan een stuk of 30 katten tegelijkertijd. Ik ben er overigens wel blij mee dat de plant zo lekker compact blijft, dat maakt alles een stuk overzichtelijker.

Dieven of niet dieven?

Op dit moment weet ik nog niet of ik veel aan deze plant zal gaan dieven. De plant is zogezegd niet erg hoog, dus is er niet veel reden om te snoeien. Wel is de dame behoorlijk vol aan de onderkant, dus er moet wel het een en ander aan blad worden weggehaald. Ik laat madame nog een weekje haar gang gaan, en beslis na volgende week wat ik weg haal, en wat mag blijven. Tot die tijd dus nog even geen amputaties aan mijn wietplant.

Dokter Groen

(advertenties)