(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak je op voor een Sneeze plant die veel groter is dan je denkt, want de laatste foto die jij gezien hebt is alweer van bijna twee weken geleden. Toen heeft onze kweekdokter haar 72 uur in het donker gezet, en nu staat ze alweer bijna een hele week op 12/12. Er zijn nog geen bloeiharen maar bladeren des te meer… Dokter Groen, kom d’r maar in!

Ik schrok me vanmorgen een hoedje toen ik wakker werd! Op mijn wekker stond 8:59 en het licht in mijn kweekkast gaat sinds vorige week vrijdag, ’s ochtends om 8:30 aan. Ik moest de foto’s voor dit kweekverslag nog maken, dus ik schrok omdat ik te laat was.
Maar gelukkig kon ik opgelucht ademhalen toen ik me enkele momenten later weer herinnerde dat mijn wekker nog steeds op de zomertijd stond…

Nog geen bloeiharen

Pff, was ik even blij dat ik de wekker nog steeds niet had versteld. Door mijn luiigheid had ik nog een half uur tijd om foto’s te nemen. Of was het juist dat ik me door mijn luiigheid een hoedje schrok? Nou ja, hoe het ook zij, het is altijd even wennen als je van 18/6 naar 12/12 gaat. Ineens heb je nog maar 12 uur per dag waarin je in je kweekkast kunt. Dat lijkt veel tijd maar dat valt in de praktijk vies tegen. Van de 12 uur werk je er vaak al 8 en in de overige 4 uur moet je ook nog ontbijten, sporten en wat je zoal maar leuk vind om te doen.

Mijn Sneeze staat in ieder geval nog niet in bloei. Ik heb nog geen bloeiharen kunnen vinden maar ben wel blij dat ik vorige week zo’n lange donkere periode heb ingelast. De plant is namelijk weer behoorlijk gegroeid en vult nu het grootste deel van het scrogrek. Met een beetje geluk komt het zo uit dat het kweekoppervlak straks helemaal vol staat als de bloei van start gaat.

Watermanagement

Ik moet dus nog even geduld hebben voor wat de bloei betreft. Ondertussen ligt de watertemperatuur rond de 21 graden als de lampen aan staan, en rond de 19 graden als het donker is in de kast. De pH-waarde hou ik zoveel mogelijk rond de 5,8 en de EC-waarde laat ik deze ronde wat lager. In mijn vorige ronde hield ik de aanbevolen hoeveelheid op de flessen van GHE aan maar deze keer kijk ik meer naar de EC-waarde. Die is momenteel nog steeds 1,4 en dat is meer dan genoeg, aan de plant te zien.

Dokter Groen

(advertenties)