(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je de foto’s van vorige week erbij pakt, dan geloof je bijna niet dat dit dezelfde wietplant is. Gelukkig maar want Dokter Groen heeft grootse plannen voor de sativa dominante Sneeze. Hij gaat haar namelijk SCROGGEN. Ter voorbereiding is de wietplant deze week getopt en installeert de kweekdokter ook alvast een scrogrek in zijn kweekkast…

Heel eerlijk gezegd kneep ik hem wel een beetje vorige week, maar gelukkig is mijn Sneeze weer mooi groen. Ik wist wel wat het probleem was en had er dus wel vertrouwen in dat het goed zou komen. Maar ja, zo’n wietplant is en blijft een levend wezen; het blijft dus altijd spannend als je een tekort hebt. In mijn geval vergeelde de plant door een tekort aan calcium en/of magnesium, en kon ik het oplossen met Mills CalMag in combinatie met een hoge pH-waarde. Als je er meer over wil weten dan lees je mijn verslag van vorige week er maar op na.

Ik heb de plant aan het begin van deze week dagelijks gefotografeerd, zodat je de terugkeer van het chlorofyl goed kunt zien. Alleen een paar kleine gele bladranden hier en daar verraden nu nog dat de plant vorige week bijna helemaal geel was.

De watertemperatuur in het Flow Hydroponics Systeem.

Energiezuinig toppen

Aangezien de Sneeze een sativa dominante kruising is tussen White Widow en Amnesia. En omdat ik inmiddels ook goed weet hoe enorm een wietplant in een hydrosysteem kan groeien, heb besloten om deze ronde te SCROGGEN. En dat is dan meteen ook de reden dat ik deze keer maar één wietplant kweek; één plant is méér dan genoeg om het kweekoppervlak van de CNNBS G-Kit mee te vullen. Om de wietplant alvast op de bondage voor te bereiden, heb ik haar vandaag energiezuinig getopt.

Energiezuinig toppen? Ja, dat zal ik even uitleggen. Sommige kwekers knippen bij het toppen hele stekken uit hun planten, maar ik verwijder liever zo min mogelijk. Al dat plantmateriaal moet immers weer teruggroeien, en dat is zonde van de energie van de plant, en zonde van jouw stroom. Het scheelt misschien niet veel maar alle beetjes helpen. En bovendien levert het op deze manier het minste stress op voor de plant.
Energiezuinig toppen gaat als volgt: eerst vouw je de kroon van je plant voorzichtig open, zodat je met je vinger bij het kleinste groeipuntje kan. Die hoef je vervolgens alleen maar om te buigen want hij knakt er heel gemakkelijk af. Er komt geen schaar aan te pas.

Scrogrek op maat

Nadat ik de CaNNaBiS Sativa had getopt, was het tijd om het scrogrek te installeren. Ik gebruik hetzelfde rek als in de vorige ronde, alleen wilde ik die deze keer liever wat lager monteren dan de eerste rand van de verhogingsset van de CNNBS G-Kit. Ik heb daarvoor kleine gaatjes geboord in elk van de vier hoekprofielen, en daar de uiteinden van het rekje in vastgehaakt.

Het rekje zit als gegoten, alsof het ervoor gemaakt is! Ik twijfel alleen over de hoogte want volgens mij kan het rek nog wel wat lager. Het zou dus zomaar kunnen zijn ik het rek volgende week wat lager geplaatst heb, dus niet schrikken dan hè…

Na de montage van het rek, heb ik nog even een kijkje genomen bij de wortels. Dat kan nu immers nog; straks niet meer. En ik moet zeggen dat ze er weer mooi bijliggen. Nog even het water ververst en wat nieuwe voeding erbij gedaan, en dan redt deze dame zich voorlopig wel. De pH-waarde stel ik af op 5,8 en de EC-waarde is ongeveer 1,3. Tot over een week.

Dokter Groen

(advertenties)