(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ja, dat is leuk hè. Met een binnentuin in huis doe je in de herfst gewoon net zo makkelijk of het hartje zomer is. Of voorjaar, zoals in de sinds vorige week weer in gebruik genomen kweekkast van Dokter Groen. Want terwijl de buitenplanten in zijn schuur staan af te bloeien, komt de groeifase van Sneeze binnen langzaam op gang.

Strand- of zelfs terrasweer zullen we in 2020 denk ik niet meer meemaken maar als ik binnen in mijn kweekkastje duik, dan voelt het toch een beetje als voorjaar. De Sneeze zaailingen die erin staan zijn als pasgeboren lammetjes: fris groen met aan de onderkant spierwitte worteltjes op zoek naar water. Buiten, of liever gezegd in de schuur, is het herfst. Daar staan de twee laatste 24k Gold wietplanten af te bloeien onder mijn oude 150 Watt HPS en 100 Watt Hans Panel LED.

Herfst in de schuur

Volgens de kalender is het herfst, maar als ik naar mijn laatste twee buitenwietplanten in de schuur kijk dan staan die er eigenlijk nog best mooi groen bij. De toppen hebben bijna alleen nog maar witte bloeiharen dus voor wat de planten betreft zou je ook kunnen stellen dat het hartje zomer is. Het enige waaraan ik in de schuur kan zien dat het herfst is, zijn de paddenstoelen die aan de onderkant uit de aarde groeien. Mooi om te zien!

Lente in de kweekkast

Van de schuur door naar de Sneeze zaailingen die binnen in de CNNBS G-Kit staan. De plantjes maken het alle drie goed en zijn weer een beetje groter geworden afgelopen week. Jammer genoeg zijn er nog geen worteltjes in het water van het nieuwe hydrosysteem gegroeid, zodat ik nog steeds van bovenaf water moet geven. Ik hoop dat het wel snel zover is want dan komt de groei als het een beetje meezit in een stroomversnelling. Tot het zover is hou ik het water gewoon op een graad of 20, de EC-waarde rond de 1,0 en de pH op 6,4 ongeveer. Geniet van de foto’s en tot volgende week!

Dokter Groen

(advertenties)