(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het heeft even geduurd maar onze groene kweekdokter gaat aan een nieuwe kweekronde beginnen. In dit kweekverslag vertelt hij alles over de soort die hij gaat kweken, en zijn nieuwe 3-in-1 hydrosysteem. Tenslotte neemt hij je ook nog even mee naar buiten, alwaar twee grote 24k Gold planten vol in bloei staan. 

Hallo lieve lezer, daar ben ik weer eens. Het is een paar weken geleden maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet heel veel wietplanten meer had om over te schrijven. De CNNBS-autoflowers waren in augustus al geoogst en ik was binnen nog niet aan een nieuwe ronde begonnen.
Gisteren heb ik de wietzaadjes voor mijn nieuwe ronde echter laten ontkiemen. De twee fotoperiode 24k Gold planten staan buiten ook vol in de knoppen, én ik ga een nieuw hydrosysteem gebruiken. Genoeg stof dus voor een nieuw kweekverslag…

Sneeze

Ik heb even getwijfeld of ik weer stekken van de twee 24k Gold wietplanten van buiten zou gebruiken maar heb uiteindelijk toch voor de nieuwe sativa Sneeze gekozen. Ik damp (jawel, uw kweekdokter is eindelijk ook gestopt met de tabak) de 24k Gold nu al een hele tijd, en ben wel weer toe aan een nieuw soortje. En aangezien de 24k Gold een fruitige indica is, is de hazy smaak van de kruidige Sneeze een welkome afwisseling. Dit is namelijk een sativa dominante kruising tussen White Widow en Amnesia. Sneeze is tenslotte ook een wietsoort die door 50 CNNBS lezers werd getest, en daarbij als winnaar uit de bus kwam.

Ontkiemen doe ik altijd tussen een nat koffiefilter omdat dat op die manier gewoon ALTIJD LUKT! De methode is meerdere keren uitgelegd dus ik kan waarschijnlijk wel volstaan met de foto’s en deze link naar de uitleg.

Flow Hydroponics 3-in-1

Zo niet, dan heb je toch echt pech want ik wil het even hebben over het nieuwe Flow Hydroponics Systeem dat ik ga gebruiken.
Naar aanleiding van de goede resultaten, heeft fabrikant G-Tools het Flow Hydroponics Systeem namelijk verder doorontwikkeld, en ik heb daar één van de eerste exemplaren van. Het systeem is nog steeds een zogeheten shallow water culture hydrosysteem. Je kunt het nieuwe systeem echter ook gebruiken als druppelsysteem (waarbij je meteen een Deense bodem hebt) of als eb- en vloed systeem. Ik zal het systeem deze ronde gebruiken als shallow water culture, maar later wellicht ook een keer als druppelsysteem of eb-en vloed systeem gebruiken.

Het nieuwe Flow Hydroponics Systeem is te gebruiken als DWC, druppelsysteem en eb- en vloed.

24k Gold

Tenslotte wil ik nog even de twee 24k Gold planten in mijn tuin laten zien. Toen ik mijn vorige verslag schreef, waren die nog niet aan de bloeifase begonnen maar nu staan ze vol in bloei. Beide planten nam ik als stekje van de 24k Gold planten van mijn vorige kweekronde, omdat het zo’n mooi fenotype was. De plant heeft overal toppen die niet heel dik worden maar wel heel compact zijn, en plakken als de neten. Dit fenotype was daarnaast aanzienlijk eerder klaar dan de overige vier feno’s.

Dit alles maakt ze volgens mij zeer geschikt voor een buitenkweek, en minder gevoelig voor toprot. In ieder geval is het nu eind september en staan de twee planten zeer mooi te bloeien. Een derde staat bij een vriend in een tuintje op het zuiden, en doet het zelfs nóg beter.

Maar goed, de planten zijn nog niet helemaal klaar en the show ain’t over till the fat lady sings. Er is bovendien slecht weer op komst de komende weken, dus de race is nog niet helemaal gewonnen. Vanmiddag zal ik de planten naar mijn schuur verhuizen, en er een van mijn oude kweeklampen boven hangen. Ik heb nog een 150 Watt HPS liggen, en een 100 Watt Hans Panel, dus ik ben benieuwd wat dat gaat worden. Wordt vervolgd!

Dokter Groen

(advertentie)