(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na de blinde CNNBS Indica en Sativa kweektest, riepen we de CNNBS lezer in maart van dit jaar voor de derde keer op om CNNBS wietzaden te testen. Dit keer waren we op zoek naar de beste van vijf door SeedStockers ontwikkelde autoflower wietsoorten. We onthullen welke wietsoorten er getest zijn, en verwennen je met 8 kweekverslagen in één.

Mystery Autoflowers

Eigenlijk was het de bedoeling dat we deze zomer regelmatig met CNNBS Autoflower updates zouden komen, maar corona en andere omstandigheden gooiden roet in het eten. We willen je ze echter toch niet helemaal onthouden, dus hier zijn er vandaag acht. En voor degenen die zich afvragen wélke wietsoorten ze precies gekweekt hebben, onthullen we vandaag ook meteen hun ware identiteit. Komen ze:

CNNBS Autoflower #1 is Auto Black Mohammed, CNNBS Autoflower #2 is Auto Camelberry, CNNBS Autoflower #3 is Auto Blancaneu, CNNBS Autoflower #4 is Auto Bus Wreck en de ware identiteit van CNNBS Autoflower #5 is Auto Picky Paki.

Kweek #1: Opaco

Kweker
Opaco
Even kort: hoe ziet je kweek er uit?
mijn kweek bestaat uit 5×20 liter emmers waar zowel onderin als aan de zijkanten gaten van 10mm zijn geboord. de tuin ligt op het oosten en er staat een kasje op van 3x2m. Maar in principe is de kas te warm; kan met alles open nog tegen de 50 graden worden. Dus alleen bij vorst of langdurige regen gaan de dames de kas in. Bij kans op korte, lichte regen gaan de planten onder een luifel.
Ik hanteer het principe dat de wietbladeren je vertellen wat de plant nodig heeft.
Wanneer heb je de CNNBS Autoflower zaden laten ontkiemen?
10/05/2020
Wanneer zag je de eerste tekenen van bloei?
21/06/2020
Kweekverslag/ervaring met de CNNBS Autoflowers
Op 2 mei de potten met een mengsel van 2/3 Biobizz Allmix en 1/3 wormenmest, aangevuld met een beetje lavameel. In het midden een kuiltje met Lightmix voor het kiempje. Alles ingewaterd met 5 liter per pot.
Op 10 mei de 5 genummerde zaden middels het koffiefilterprincipe in het donker laten kiemen.
Op 12 mei de kiempjes in de 20 liter potten gedaan en met een plantenspuitje bewaterd. In de nacht van 14 op 15 mei de potten in de kas gezet met doeken er over heen tegen het bevriezen.
Op 15 mei de eerste kopjes boven de grond.
Op 24 mei de eerste gekartelde blaadjes bij no 3. Alleen met plantenspuit een beetje water gegeven.Alle metingen zondags. Groei week 3: no1 7cm, no2 8cm, no3 10cm, no4 7cm, no5 58cm.week 4: op donderdag ontdek ik gangetjes in de bladeren en vind ik eitjes van mineer beestjes. Eitjes en rupsjes in de gangetjes weg/dood geveegd. Zondag weer een paar larveneitjes weggeveegd.
Groei: no1 15cm, no2 13cm, no3 17cm, no4 15cm, no5 15cm.Groei week 5: no1 27cm, no2 25cm, no3 30cm, no4 28cm, no5 26cm.week 6: op maandag 15 juni 2 bladeren bespoten met een mengsel van bakingsoda, neemolie, water en een druppeltje afwasmiddel. Controle na een paar uur: geen verkleuring dus alle bladeren bespoten. Helaas waren er de volgende dag toch een paar bladranden die geel/bruin verkleurd waren! Mengsel verdund, was toch te sterk. Jammer van die mooie groene bladeren. Zondag de eerste bloeihaartjes op no3. Het valt me op dat ik maar eens per 3 a 4 dagen een halve liter/plant water geef. En dat de no’s 3 en 5 lichter groen blad hebben.
Groei: no1 42cm, no2 42cm, no3 51cm, no4 47cm, no5 40cm.week 7: op maandag voor de eerste keer 1/2 liter water met 1% groei en bloeivoeding gegeven (Fishmix en bloom van Biobizz) Op vrijdag de door anti insectenspray aangetaste bladeren verwijderd en voor de 2e keer een 1/2 liter water met 1% groei en bloeivoeding gegeven omdat de bovenste bladeren van no4 slap hingen. Zaterdagmiddag moesten de dames een korte maar hevige regenbui doorstaan van 10 minuten.
Groei: no1 56cm, no2 55cm, no3 61cm, no4 63cm, no5 55cm.week 8: ivm regen vanaf dinsdag beschutting van de kas. Vrijdag alleen nog maar 3/4 liter water met bloeivoeding 2% gegeven. Omdat ’s avonds de bovenste blaadjes van no4 een “klauwtje” vertoonde brak er een beetje paniek uit: teveel water gegeven!! De volgende morgen bleek alles gelukkig weer normaal. Het blijkt dus dat de bovenste bladeren van no4 vaker gaan hangen. Dus geen water tekort of overschot.
Groei: no1 62cm, no2 62cm, no3 64cm, no4 78cm, no5 62cm.week 9: maandagavond de potten in de kas gedaan ivm kou en nattigheid. Vrijdag weer naar buiten en zaterdag no4 weer 1/2 liter water met 2% bloeivoeding gegeven. Zondag de rest water met 2% voeding gegeven. Zondag ivm regen de dames weer in de kas.
Groei: no1 63cm, no2 62cm, no3 64cm, no4 87cm, no5 64cm.week 10: De bloeihaartjes in de top van no3 zijn bruin. 15 juli alles weer naar buiten maar onder de luifel en alles ook weer 1/2 liter water gegeven. Een paar bladeren van no3 beginnen geel te worden: einde van de bloei in zicht.
Groei: no1 63cm, no2 62cm, no3 64cm, no4 90cm, no5 66cm.week 11: dinsdag alle planten 1/2 liter water gegeven. Suikerblaadjes no3 onder de microscoop: half helder en half troebel. Zondag laat no3 heel veel troebele trichomen zien maar nog bijna geen amberkleur. Vanaf nu iedere dag kijken.
Groei: de dames groeien niet meer in hoogte.week 12: maandag staan de dames weer onder de luifel ivm regen. Ook no1 en no2 hebben bruine groeihaartes. no3 moet nog verder rijpen. No4 vraagt veel meer water dan de rest. Ik geef alleen nog maar water. Op 4 augustus wordt de hoofdtop van no3 geoogst. Op 6 augustus de toppen van no1 en 2.

week 13: Op 13 augustus wordt de rest van plant no 2 geoogst. en op 15 augustus no5 in een keer helemaal. Op 16 augustus besluit ik om alles van no4 en de restanten die er nog staan te oogsten ivm heftige onweersbuien en windvlagen.
Alles hangt nu op de verduisterde zolder te drogen. Over een paar weken begint het curen. Daarna starten we de chemische “fabriek”op om er medicinale wietolie van te maken.

Hasta luego

Welke CNNBS Autoflower moet volgens jou winnen, en waarom?
Omdat nu alles geoogst is blijkt dat no4 de meeste opbrengst laat zien en no1 een beetje minder, maar wel met dikke toppen. Omdat ik ook voor een vriendin wietolie maak en ik mij aan het gedoogbeleid houd ga ik in principe voor opbrengst. Dus no4 mag van mij winnen. Maar misschien helpt de wietolie van no1 beter.
Foto’s

Kweek #2: Blekbaas

Kweker
BIekbaas
Even kort: hoe ziet je kweek er uit?
Kweek was in een kas
Zit in een pot van 11 liter
In zelf gemix aarde
En heb voeding gegeven
van canna pk 13 14
Van advance nutrition big bud
Van dutch ph –
En vodoo roots van advance nutrition
Wanneer heb je de CNNBS Autoflower zaden laten ontkiemen?
19/06/2020
Wanneer zag je de eerste tekenen van bloei?
16/07/2020
Kweekverslag/ervaring met de CNNBS Autoflowers
Heb er op dit moment 1 gekweekt nummer 2
Ben benieuwd welke soort het isIk hoop dat deze wint nummer 2
Welke CNNBS Autoflower moet volgens jou winnen, en waarom?
nummer 2 ruik goed en is een mooie plant voor auto
Foto’s

Kweek #3: Cannadictus

Kweker
Cannadictus
Even kort: hoe ziet je kweek er uit?
Ik heb een tuin op het westen, waar de zo’n zo’n 10 uur per dag staat. De planten stonden in 30 liter AirPots. #1#2 stonden in Batmix #3 stond in barmeid en growmix en #4 5# stonden in growmix.
Wanneer heb je de CNNBS Autoflower zaden laten ontkiemen?
11/05/2020
Wanneer zag je de eerste tekenen van bloei?
12/06/2020
Kweekverslag/ervaring met de CNNBS Autoflowers
Ik stel me even voor. Ik ben Cannadictus de eerste en heb sinds een paar maanden de sleutels van mijn eerste eigen stekkie! Wat heb ik hier naar uit gekeken zeg. Eindelijk zelf plantjes kweken zonder gezeik met de woningstichting (zero-tolerance beleid).

Nu ik de sleutel van mijn woning heb en de verbouwing kan beginnen heb ik natuurlijk eerst gezorgd dat er z.s.m. Wat groene vriendjes in de tuin komen te staan! Dit heeft maar twee dagen geduurd, want het ontkiemen begon al voor de overdracht van het huis dus ik kon al snel aan het avontuur beginnen!

Nummertje 1 en 2 zijn volledig in de Batmix gegaan. Nummer 3 staat in een mix van Batmix en Growmix. Nummer 3 en 4 staan volledig in de growmix. 4 van de 5 platen staan in Airpotten en 1 staat in een speciekuip.Het onderzoek is hierdoor natuurlijk niet super accuraat, maar het was even niet anders. De pret word en niet minder van in ieder geval!

Ik heb vanaf week 4 mijn planten twee weken Low Stress Training gegeven. Dit ga ik de volgende keer wel anders doen, want eigenlijk had ik gelezen dat je hier al zo vroeg mogelijk mee moet beginnen en moet stoppen zodra ze in de bloei gaan in week 3 of 4. De plant zou dan niet genoeg tijd hebben om te bekomen van de stres en dit zou je terug gaan zien in de opbrengst. Duimen maar!

Zo de planten staan in de bloei en ik begin met het geven van bloei-voeding! Wat gaan de lekker ruiken zeg! De zoete aroma’s vloeien door de tuin en ik hoop dat ik mijn buren hier niet mee tot last ben! Tijdens de gehele groei en bloei ben ik trouwens elke dag om 6 uur uit bed gekomen om de planten te checken op problemen en om water te geven.
In week twee van de bloei heb ik last gehad van bladluis en dit snel weten op ge lossen door even naar de Boerenbond te rijden. Een dag later was alles al dood en weg!!

De weken verstrijken en de toppen krijgen goed vorm, maar dat gaat niet altijd lekker dorp het weer helaas. Ik houd het weer elke dag nauwlettend in de gaten en wanneer het heel de zag regent zorg ik dat de planten onder een afdak staan om rot in de toppen te voorkomen.

Wat gaat de kweek lekker blowers! Ten minste dat ging hij heel de tijd totdat… ooooh jawel! Meneer de wijkagent heeft een laffe anonieme tip binnengekregen over 5 hennep planten! Ohjee wat erg zeg! Nu willen ze me spreken, maar ik neem lekker de telefoon niet op en bedank ze voor hun waarschuwing, want ja uit mijn werk heb ik gelijk vuilniszakken over mijn schatjes getrokken en ze getransporteerd in mijn kleine peugeotje over het parkeerterrein van de jumbo naar de volgende tuin! Mij pak je niet wijkagent!
Nu het probleem verplaatst is en ik dus denk veilig te zijn van de politie komt het volgende probleem! Ik ben beschoten op mijn huis met een lucht buks.. Ik vermoed dat een van mijn buren de politie gebeld heeft en op deze laffe manier hoopt mij klein te krijgen.. Gelukkig ben ik niet bang voor een proppenschieter.
Gelukkig zijn ze 3 van de 5 planten goed afgebloeid. 1 was helemaal rot en niet bekwaam voor vochtig weer. De andere was nog nog niet rijp, maar is wel geoogst. Ik wou van het gezeik af..

In totaal is er 715 gram nat afgekomen

Welke CNNBS Autoflower moet volgens jou winnen, en waarom?
Nummer 3 is voor mij de ultieme winnaar! Hele zoete paarse toppen! En van een goede structuur! Ook nummer 4 was verassend goed! De geur was dan niet super lekker, maar deze plant had net iets meer opbrengst en nog veel dikkere en compactere toppen.
Foto’s

 

Kweek #4: Delaco

Kweker
Delaco
Even kort: hoe ziet je kweek er uit?
De planten #1 en #2 staan bij kennissen, ze kweken de planten voor mij. In smartpotten van 15l in aarde.
Wanneer heb je de CNNBS Autoflower zaden laten ontkiemen?
12/05/2020
Wanneer zag je de eerste tekenen van bloei?
03/07/2020
Kweekverslag/ervaring met de CNNBS Autoflowers
Omdat de Belgische wet omtrent de kweek van cannabis volkomen belachelijk is heb ik mijn planten bij vrienden moeten kweken. Ik heb enkel Autoflower #1 en #2 gekweekt. De zaadjes heb ik uiteraard zelf ontkiemd en laten voorgroeien tot een week of vier. Eerst ontkiemd met behulp van de Seedbox van Plagron. Daarna heb ik zaailingen in potten van 3l gezet met zaai- en stekgrond. Drie weken later heb ik ze weer verpot naar smartpots van 15l met Batmix van Plagron. Deze biologische aarde is voorbemest, waardoor je pas voeding moet beginnen geven vanaf de bloeifase. Vervolgens heb ik de planten aan vrienden gegeven om ze voor mij verder te kweken. Met de nodige uitleg en materiaal. Ze kregen van mij een potje Alga Bloom samen met een spuit om de voeding te kunnen meten. Helaas heb ik weinig foto’s, maar voor beginners hebben ze het goed gedaan. Daaruit kan ik concluderen dat beide planten gemakkelijk te kweken zijn.
Binnen een paar dagen zal ik de planten oogsten. Ik kijk alvast uit naar het resultaat.
Peace!
Welke CNNBS Autoflower moet volgens jou winnen, en waarom?
Nvt want planten zijn nog niet geoogst.
Foto’s

Kweek #5: Gweedo

Kweker
Gweedo
Even kort: hoe ziet je kweek er uit?
Ze staan bij ons in de tuin, waar ze meer en deel in de volle zon staan. Na het ontkiemen potte ik ze in een plastic bekertje op, tot ongeveer 1 week. Daarna gingen ze mijn zelfgemaakte lucht-potten van 18 liter. Voor de test heb ik nieuwe kokos van bio-nova gebruikt en gevoed met canna coco en canna pk13/14.
Wanneer heb je de CNNBS Autoflower zaden laten ontkiemen?
01/05/2020
Wanneer zag je de eerste tekenen van bloei?
20/06/2020
Kweekverslag/ervaring met de CNNBS Autoflowers
Ben op 1 mei begonnen met ontkiemen. Nr 1, 2, en 5 gingen goed. Nr 3 en 4 niet, nr 4 is zelfs niet uitgekomen. Ik had een nieuw setje van jullie gekregen, waarvoor dank nog. Deze heb ik op 14 mei laten ontkiemen.

De kokos voor in de bekertjes is bewatert met de helft van de voorgeschreven voeding. De grootte potten beginnen met driekwart van de voeding. Dan wacht ik met voeding en water geven tot dat de kokos droog wordt. Als de pot licht aanvoelt, komt pas weer voedingswater. De eerste keer de aanbevolen hoeveelheid, daarna iets meer en pk 13/14 er bij. Nr 3 ging goed maar weer problemen en stagnatie met nr 4. Niet mijn favoriet.

In de tweede helft van juni waren overal wel bloeiharen te zien. Nr 3 ging in haar bloei steeds meer paarse bladeren krijgen, mooie plant. Er zijn duidelijk verschillen te zien tussen de vijf dames. (Op een foto staan ze van links naar rechts op numerieke volgende) Nr 5 vind ik tot nu toe de mooiste plant. Goed van formaat, niet te groot niet te klein. Een stevige stam met volle bloemen.

Ook qua geuren pallet loopt het sterk uiteen, echt verschil te ruiken Hoe, vind ik altijd moeilijk uit te leggen, maar lekker! Vanaf de tweede helft van jullie ben ik nr 1, 2 en 5 alleen nog maar regenwater gaan geven.

Op 4 augustus zijn ze geoogst, want bij nr 1 en 5 begon toprot, door de vochtige periode. Mooie compacte toppen gaan niet samen met regen. Volgens de microscoop was de tijd rijp, ben ik gaan knippen en is inmiddels gedroogd, het curen in de weckpotten is begonnen. De schade van de toprot is beperkt gebleven. Gelukkig kijk ik elke dag naar de plantjes.

Rook geen rot of andere schimmels! Nr 3 en 4 worden rond deze dagen, 11 augustus, geoogst. Het weer speelt goed mee, gelukkig ook geen toprot meer. Maar ook gelukkig geen meeldauw, dit had ik wel bij een Sensi Northern light. Naast deze Northern lights had ik ook nog twee Super Skunk en twee Hindoe Kush, beide van Sensi Seeds, ter vergelijking.

Buiten dat zij wel alle 5 zijn doorgekomen, gaan ze qua prestatie gelijk op. Ik heb net nog even in de tuin gekeken, nr 3 en 4 laat ik nog eens een dag staan. Dus laat ik het hier even bij. Als alles lekker verwerkt is en er een uitgebreide rook sessie heeft plaats gevonden kan ik pas vertellen wie voor mij de winnaar is. Tot snel.

Hou het groen. Gweedo

Foto’s

 

Kweek #6: Zwart Zaad

Kweker
Zwart zaad
Even kort: hoe ziet je kweek er uit?
Onze kweek staat in de achtertuin “op het zuiden” in een bloempot van 30 x 30 x 30.
Standaard potgrond zonder eventuele extra voeding (af en toe pokon)
Enkele planten staan vol in top.
Wanneer heb je de CNNBS Autoflower zaden laten ontkiemen?
22/05/2020
Wanneer zag je de eerste tekenen van bloei?
24/07/2020
Kweekverslag/ervaring met de CNNBS Autoflowers
De exacte datum van ontkiemen weet ik niet meer, ik meen 22-5 dat ze voor t eerst met water in contact kwamen. Binnen 1 week waren ze ontkiemt.
Wat enorm opviel is dat de zaadschil veel harder bleek dan de femminised zaadjes die ik al had. Het doorbreken van de kiem naar zaailing duurde namelijk relatief lang en was bij allen verschillend. Er was er 1 bij waarvan ik de moet had opgegeven, maar die kwam tegen alle verwachting in na een week of 6 toch doorgebroken.
Van de 5 zaadjes zijn er uiteindelijk 4 ontkiemt.(wat qua percentage 80% enorm hoog is)
Van de 4 ontkiemde zaadjes Zijn er 3 doorgegroeid naar zaailingen.(1 werd bruin bij 1 a 2 mm)
Helaas door onstuimig weer is er 1 plantje verdronken (toen ongeveer 15 tot 20cm hoog)
De 2 overgebleven zaadjes zijn doorgegroeid (zie foto) waarbij de thc al goed zichtbaar is.
Het mooie is dat 1 van de 2 het zaadje was waarbij ik de moet had opgegeven van kiem naar zaailing.
Wat ik wel ondervonden heb is dat ik vaker autoflowers wil bestellen, mn overige planten zijn inmiddels tot 2,5 meter hoog gegroeid maar nog geen top die zich ontwikkeld, dat zal waarschijnlijk eind september beginnen.Het is jammer dat ik nu pas van jullie hoor, als amateur kweker vond ik het jammer dat ik nergens foto’s van week tot week kon vinden op het internet.
Ik had jullie graag foto’s gestuurd van week tot week qua ontwikkeling en daarbij goed willen omschrijven wat mn bevindingen waren.
Mochten jullie ooit nog eens zoiets doen dan houd ik me van harte aanbevolen.We wachten nu het laatste gedeelte af en zullen daarna overgaan tot het drogen en de rest 😉
Foto’s

 

Kweek #7: Herman

Naam
Herman
Even kort: hoe ziet je kweek er uit?
ik heb een zelfgebouwde kast met lamp etc en een kas buiten en een tuin. van de vijf zaadjes zijn drie twee en vijf ontkiemd en opgekomen, de datum was direct nadat ik de zaadjes heb gekregen.
ik heb grond en voeding van plagron gebruikt. 3 heb ik het geoogst die was goed rijp en schimmel dreigde
2 en 5 nog een tijdje laten staan
Kweekverslag/ervaring met de CNNBS Autoflowers
mijn excuses voor het niet goed bij houden van een kweekverslg
de drie planten (2 / 3 en 5 ) waren mooie goedgroeiende blijmakende planten waar ik met plezier voor gezorgd heb, 3 was eerst klaar maar had wel toprot/schimmel op enig moment, de rot weggeknipt en schimmel plek schoongemaakt de plant was ook het eerste oogst rijp, eind juli.
2 en 5 bleven langer staan ook in de kas tijdens slecht weer (NW Friesland) geen problemen meer, geoogst begin augustus
Bedankt voor de ervaring, ik had het wel een stimulans gevonden om wat meer feed-back en communicatie met de organisatoren te hebben dat heb ik wel gemist.
het resultaat is goed, mooie toppen met veel hars en trichomen, testen doe ik niks maar zelfs de pasgedroogde weed rookt goed im mn pijpje, meer dan tevreden en nogmaals bedankt voor de ervaring hartelijke groeten h homan
Welke CNNBS Autoflower moet volgens jou winnen, en waarom?
nr 2 was het grootst de stam het dikst en de oogst het grootst
Foto’s

 

Kweek #8: Marga

Kweker
Marga
Even kort: hoe ziet je kweek er uit?
Twee ruimtes. Een in de tuin. En een op het dakterras. In cannaterra, met wortelstimulator en biotabs. #1 in 18 liter, #2in een airpot van 9 liter, #3 in 7.5 liter, #4 ontkiemde niet, #5 in 10 liter.
Wanneer heb je de CNNBS Autoflower zaden laten ontkiemen?
06/05/2020
Wanneer zag je de eerste tekenen van bloei?
16/07/2020
Kweekverslag/ervaring met de CNNBS Autoflowers
Helaas biedt het formulier niet de ruimte voor het aanbrengen van differentiatie. Ik heb namelijk verspreid ontkiemt.

#1. Nummer #1 Ontkiemen 10 mei. Deze kwam binnen 48 uur uit. 15 mei eerste groeidag want helmpje afgedaan. 25 mei naar buiten. Opbrengst nog onbekend omdat ze aan het drogen zijn. Ik kan daar later wel even over mailen.

#2 6 mei ontkiemt. Ook netjes binnen 48 uur. 11 mei eerste groeidag. 25 mei naar buiten. In de bloei, de 24e zag ik meeldauw. Daarom maar gaan oogsten. Resultaat is zo’n 15 gram droog (9 liter Airpot)

#3 is op 4 mei ontkiemt. 6 mei kwam ze uit. Dat aangehouden als eerste groeidag. Vervolgens op 18 mei naar buiten. Opbrengst is 25gram droog in een 7.5 literpot zonder extra bloeivoeding oid te geven.

#4 is niet ontkiemt. Volgens de 100% procent succesvolle methode.

#5 is nog aan het bloeien en dus niet klaar. Daar zal ik ook nog over mailen

Welke CNNBS Autoflower moet volgens jou winnen, en waarom?
Ik ben een absolute leek op dit gebied dus ik vind het lastig om aan te geven welke het beste is. Gezien ik nummer #4 en #5 buiten beschouwing laat (vanwege mislukte ontkiemen respectievelijk een nog bezig zijnde kweek), kom ik tot #3 als mijn favoriet. #1 had een wat karige opbrengst en ook meeldauw. Terwijl nummer #2 en #3 dit niet hadden. Verder vond ik bij #3 de paarskleurige toppen ontzettend mooi. Over de kwaliteit en smaak etc kan ik niet veel zeggen aangezien ik daar ook nog geen verstand van heb.

Verder heb ik best veel foto’s. Maar het uploaden doet het niet goed. Mochten jullie er meer willen dan hoor ik het graag!

Foto’s

(advertentie)