(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat de allerbeste indica wietsoort ter wereld is? We zouden het niet weten, en bovendien is dat nogal subjectief. Maar over smaak (en het effect, de geur, en de kweekeigenschappen van een wietsoort) valt wel degelijk te twisten. Wij deden het met zo’n 50 CNNBS lezers en thuiskwekers tegelijk, en Mohammed kwam daarbij als beste uit de bus. 

CNNBS Indica

Als platform voor cannabisliefhebbers, thuiskwekers en wiet-sympathisanten van De Lage Landen, stond een eigen wietsoort al een tijd op het verlanglijstje. Het moest een sterke en indica dominante wietsoort worden die uitbundig en snel groeit. Tegelijkertijd moest de indica mooie gedrongen wietplanten opleveren, zodat ie gemakkelijk in de CNNBS G-Kit gekweekt kon worden.

Tot slot gingen we natuurlijk voor een heerlijke zoete smaak, een hoog THC-percentage en een zo’n groot mogelijke opbrengst. Kortom, een indica om het meeste mee te kunnen halen, uit een bescheiden en persoonlijke kweek voor eigen gebruik.

SeedStockers & 50 thuiskwekers

Maar waar vind je zo’n wietsoort? CNNBS is een online magazine dat vooral over cannabis schrijft, en geen zadenbedrijf. Wij hebben geen kweekruimtes en tijd om wietsoorten te veredelen. Wat we wél hebben zijn lezers waarvan velen thuis hun eigen wiet kweken, én een goed contact met onze vrienden van SeedStockers.

In samenwerking met dit Spaanse zadenbedrijf maakten we daarom een selectie van vijf indica dominante wietsoorten die aan onze eisen voldeden. Deze verdeelden we vervolgens onder zo’n 50 CNNBS lezers, die de vijf verschillende indica’s uiteindelijk voor ons testten. Veel van de resultaten hiervan heb je inmiddels al op CNNBS kunnen lezen, en ook de winnaar is al een tijdje bekend: Mohammed. Ook Dokter Groen kweekte de vijf indica’s in zijn CNNBS G-Kit.

Mohammed

Aan de hand van hun bevindingen op het gebied van kweekgemak, smaak, geur, effect en opbrengst, kozen CNNBS lezers de wietsoort Mohammed als beste CNNBS Indica. Deze wietsoort bleek achteraf een veredelde kruising te zijn tussen Moroccan, Afghani en Sensi Seeds’ Black Domina; een heerlijke combinatie van indica dominante wietsoorten die de gefeminiseerde Mohammed de titel beste CNNBS Indica opleverde.

Mohammed voldoet perfect aan de eisen die we aan het begin van onze zoektocht stelden. Ze groeit uitbundig en is sterk en veerkrachtig. Ze kan dus tegen een stootje maar blijft tegelijkertijd mooi compact. Op toppen of fimmen reageert ze met een snelle ontwikkeling van zijtakken, wat haar perfect maakt om in een kweekkast of -tent te kweken.

Mohammeds toppen zijn helemaal zoals je van een indica zou verwachten: dik, hard, plakkerig en grillig van vorm. Vanaf de tweede helft van de zeven tot acht weken durende bloeifase produceert Mohammed een zeer zoete geur, die later goed doorvertaald in de smaak bij het roken. Mohammed smaakt heerlijk zoet en doet denken aan exotische fruitsoorten als mango en ananas.

Het effect is niet verrassend voor een bijna pure indica, maar wel verrassend sterk. Mohammed toppen zijn bedekt met een dikke laag trichomen. Het is dan ook een typische indica met een hoog THC-percentage waarvan lichaam en geest ontspant. Medicinaal gezien maakt dit Mohammed tot een perfecte wietsoort om wietolie van te maken. De opbrengst aan wietolie of concentraten, is hoog dankzij de vele trichomen. Mohammed is als indica, en door het hoge THC-percentage ook een uitstekende pijnbestrijder. Slapen is geen enkel probleem maar een couch-lock ligt dus ook altijd op de loer.

  • Soort: bijna 100% indica
  • Genotype: Moroccan, Afghani, Black Domina
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 7 tot 8 weken
  • Smaak: zeer zoet, mango, ananas
  • Effect: stoned, ontspannen, verdovend, goed tegen pijn en slapeloosheid
  • Zadenbedrijf: CNNBS (in samenwerking met Seed Stockers)
(advertentie)