(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

C-Vibez is een welkome uitdaging na het buitenwietseizoen, met al haar keuzebeperkingen. Binnenkwekers hebben het klimaat immers in eigen hand, zodat ze een zoete exoot als deze kunnen kweken. Enkele beloningen voor de uitdaging die C-Vibez heet zijn: 20 tot 25% THC, unieke zoete en fruitige smaken en geuren, een grote opbrengst en juweeltjes van fenotypen.

Wie de uitdaging niet schuwt zou zijn kweektent eens met C-Vibez moeten vullen. Dat is overigens niet de grootste uitdaging met deze wietsoort want C-Vibez is met dank aan haar sativa-invloed een vrij grote wietsoort. Eén of slechts enkele exemplaren staan meestal wel garant voor een goed gevuld bladerdek en een grote opbrengst. En over opbrengst of oogst van deze wietsoort gesproken, die zal gewild zijn. C-Vibez heeft namelijk een dikke plakkerige laag hars, 20 tot 25% THC en een uniek, zoet en fruitig terpenenprofiel.

Mad Scientist x Voodoo

C-Vibez is een zorgvuldig gekruiste hybride op basis van de wietsoorten Mad Scientist en Voodoo. De laatstgenoemde is daarbij een zeer potente en sativa dominante Thaise wietsoort. Mad Scientist is daarentegen meer indica dominant. Verenigd door de experts van Dutch Passion is C-Vibez prachtig in evenwicht, en heeft ze een zeer sterk cannabinoïden-profiel die de meest doorgewinterde cannabisliefhebber weet te verrassen.

Hoewel C-Vibez een zorgvuldig selectie- en kruisproces heeft doorgemaakt, is de wietsoort bewust niet helemaal doorontwikkeld tot er nog maar één fenotype over bleef. De wietsoort kent daardoor een paar uiteenlopende fenotypes, wat ervoor zorgt dat enkele unieke fenotypes te ontdekken zijn. Zo hebben de toppen uiteenlopende kleuren, en is er zelfs een fenotype dat volledig paars kleurt. Sommige planten zullen daarnaast eerder klaar zijn dan anderen, of wellicht wat verschillen in structuur, maar allemaal zijn ze zeer potent, dus wees op je hoede!

Hoewel er dus nuanceverschillen tussen de fenotypes te vinden zijn, heeft C-Vibez qua smaak een duidelijk zoet en fruitig karakter, met dennen-achtige aroma’s. Sommige fenotypes zullen echter meer naar traditionele Haze neigen, met fris zure smaken en kruidige dieselsmaken. Ook zijn er volgens zadenbank Dutch Passion exemplaren te vinden met de kazige ‘dankness’ die je wellicht kent van Cheese-kruisingen. Hoe dan ook is C-Vibez zeer potent en uitermate zoet, welk fenotype je ook treft.

C-Vibez kweken

Zoals we echter aan het begin van deze cannabisomschrijving al aangaven, is C-Vibez wel een uitdaging die je moet willen aangaan. De beloning is groot maar het zal je ongetwijfeld ook wat extra moeite kosten. Ten eerste is deze plant vrij groot, en zogezegd kent de soort een aantal verschillende fenotypes. Wellicht is het daarom een goed idee om slechts één C-Vibes plant tegelijk te kweken, bijvoorbeeld in een scrogg.

C-Vibez kan enorme schutbladeren krijgen en flink doorstrekken nadat je het 12/12 lichtschema hebt ingesteld. Gelukkig reageert ze wel prima op hoogtebeperkende technieken zoals scroggen, toppen, en diverse vormen van low stress training. De bloeifase duurt tussen de 10 en 12 weken, al kunnen de snelste exemplaren al na 9 weken klaar zijn. Daar staat tegenover dat er ook langer bloeiende C-Vibez planten bestaan, die er 13 of 14 weken over doen om tot volledige wasdom te komen. Hoe dan ook zal de opbrengst van een geslaagde kweek met C-Vibez nooit tegenvallen.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Mad Scientist x Voodoo
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 10 – 12 weken
  • Geur/smaak: zoet, fruitig, kruidig, dennen, haze, diesel
  • Effect: zeer high, zeer potent, energiek, sociaal
  • Zadenbedrijf: Dutch-Passion
[Openingsfoto: Nebula, growdiaries]
(advertentie)