(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vlak voor zijn Afghani Gold aan de geplande bloeifase zou beginnen, besloot Emanuele de planten te low stress trainen. Of dat vruchten af heeft geworpen zien we in dit kersverse kweekverslag van de indica van Spliff Seeds. Uiteraard voorzien van de prachtige closeups die we inmiddels van Emanuele gewend zijn.

Hallo allemaal, hier ben ik weer. Deze keer met goed nieuws en natuurlijk een nieuw verhaal over mijn avontuur met Afghani Gold van Spliff Seeds Amsterdam. In mijn vorige verslag vertelde ik dat ik enkele dagen voor het begin van de bloeifase, besloot om de Low Stress Training techniek toe te passen. Ik was dit eigenlijk niet van plan maar gezien de sterke genetica leek het me een goed idee voor de Afghani Gold. Dit fenotype geeft me de gewenste vormen en de reactie op de training legt de juiste eigenschappen bloot: korte internodes, dikke bladeren en een bossige structuur.

De temperatuur is stabiel en ingesteld op 25 graden overdag en 18 tot 20 graden met de kweeklampen uit. De luchtvochtigheid is constant zo’n 30 tot 35 procent. Ik combineer ViparSpectra en Meizhi LED verlichting en Canna Terra Professional aarde. Verder voed ik mijn planten met de gehele bloeilijn van Agrobeta. Een bedrijf dat op dit moment geen producten op de Nederlandse markt uitbrengt. Toch wil ik het even over de Agrobeta producten hebben, aangezien ik ze gebruik voor de Afghani Gold.

Agrobeta

Bloei: dit is een 100% biologisch product, dat de groeikracht van de plant verbetert en de natuurlijke afweer verhoogt. Het stimuleert de vegetatieve en bloeiende groei door ecologische biostimulatoren. Het bevat de nodige macro- en micro-elementen die automatisch in balans zijn voor een weelderige bloei. De aanwezigheid van direct opneembare organische fosfor en kalium. Samen met een delicate balans van micronutriënten en koolhydraten en natuurlijk ijzer en magnesium, zorgt ervoor dat het product specifieke kenmerken ontwikkelt zoals aroma’s, smaken, strakke toppen en een grote hoeveelheid hars.
Zilver bloeistimulator: zorgt voor een betere opname door de wortels van de voedingsstoffen, waardoor de planten sterker en krachtiger worden. Evenals een verbetering van fotosynthese processen, wat de bloei en rijping versnelt. Het kan op alle soorten substraten worden gebruikt, verbetert de prestaties en de uiteindelijke smaak, omdat het de vorming van verschillende soorten suikers bevordert.
BetaShark: de belangrijkste functie hiervan is het versterken van de moleculaire structuur van de plantenweefsels. Ofwel het verkrijgen van dikkere en sterkere stammen, die beter bestand zijn tegen mogelijke aanvallen van ongedierte. Aan de andere kant zorgt het voor zware toppen. Het spul heet BetaShark omdat het onder meer haaienkraakbeen bevat, en daarnaast een mix van mineralen en een vitamine B-complex. Dit product moet worden gebruikt in de meest kritische weken van de bloei (week 2 tot 6). In deze weken beginnen de eerste bloemen te verschijnen en zijn de behoeften van wietplanten hoger.

Vitabeta: is een sterk geconcentreerde, in water oplosbare vitamine-oplossing die de stofwisseling van de planten verhoogt. Het is een product dat in elk kweekmedium kan worden toegepast en wordt gemakkelijk opgenomen door de wortels, die door het gebruik sneller zullen groeien.
Gold Joker: is een sterk geconcentreerde plantversterker. Het bevat koolhydraten, verschillende vormen van silicium en actieve ingrediënten uit plantenextracten die de groei en bloei bevorderen. Het gebruik in de groeifase verhoogt het proces van celdifferentiatie en rek, wat een versnelling betekent van deze fase.

Afghani Gold

Zoals je op de foto’s kunt zien, zien de Afghani’s er gezond en krachtig uit zonder enig teken van defecten of overmaat aan voedingsstoffen. Om een ​​goede luchtcirculatie tussen de takken te behouden, verwijder ik vaak alle bladeren die geen licht ontvangen, om elk risico op schimmel of energieverspilling van de plant te voorkomen. Ik zorg er hiermee ook voor dat elke bloem een ​​goede belichting krijgt en niet in de schaduw van een blad groeit. Ik zie namelijk niet graag onderontwikkelde bloemen in mijn binnentuin.

Door de training worden de planten goed belicht door de LED’s. Ik geef ze een goede uniforme vorm om een ​​schone en goede ruimte voor hen te garanderen. Na slechts 3 weken bloeien zijn de trichomen nog niet volledig ontwikkeld, maar vanuit macro-perspectief is het kijken naar deze prachtige stampers en trichomen voor mij altijd een groot plezier.

In Dab We Trust

Ik wil tenslotte ook even meedelen dat mijn website indabwetrust.com volgende week wordt gelanceerd. Hierop zullen alle CBD-producten die wij produceren beschikbaar zijn, samen met genetica en producten die persoonlijk door ons zijn geselecteerd. Het resultaat is een prachtige samenwerking tussen Spanje, Italië en Nederland.
We willen je kennis laten maken met de echte en ondergrondse cannabiservaring. Je zult er specifieke genetica en producten vinden die totaal buiten de reguliere markt vallen. Het is een soort officiële presentatie van jaren van onderzoek, reizen, ontmoetingen en experimenten. Geniet ervan!

Emanuele

(advertentie)