(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We waarderen het dat Emanuele ondanks dat hij ziek uit Spanje terugkwam, toch een verslag van zijn Afghani Gold planten wist te maken. Uiteraard vergezeld door de mooie close-up foto’s die je inmiddels misschien van hem gewend bent. De groene dames staan nog in de groeifase maar laten al twee mooie fenotypes zien. Kweekupdate.

Het zijn moeilijke tijden met bittere omstandigheden. Hier zijn we ons allemaal wel van bewust. Het is belangrijk om deze tijd te gebruiken voor zelfevaluatie, plannen te maken, creativiteit, en om kritisch te blijven kijken naar alle informatie die we via de verschillende kanalen binnenkrijgen.

Ik ben zelf pas twaalf dagen geleden teruggekomen uit Spanje. Helaas werd ik twee dagen later ziek, waardoor ik nu al tien dagen in thuisquarantaine zit. Maar in vergelijking met mijn vrienden en familie in Italië is dit nog niet eens zo lang. Zij zitten nu al drie weken in hun huizen opgesloten.

De ervaring in Spanje was niet wat we er van verwacht hadden. Door de wereldwijde noodsituatie werd alles geannuleerd en uitgesteld, en niet veel later gebeurde hetzelfde in Nederland. Ik kan er dus weinig over melden. Behalve dan dat onze korte ervaring op HQ Barcelona waar de Masters of Rosin wel door ging, maar met een triest en bezorgd gevoel vanwege de voor de hand liggende situatie.

Afghani Gold

Maar om weer terug te komen op het hoofdonderwerp, zal ik verder gaan met de kweek van de Afghani Gold van Spliff Seeds… Ik gebruik mijn quarantaine om zoveel mogelijk te studeren en verder te gaan met mijn onderzoek. Het grote aantal projecten dat ik samen met In Dab We Trust heb, en de vele activiteiten die daarbij horen, zorgen ervoor dat de dagen toch snel voorbij gaan.

Ik laat de dames wat meer vegeteren, vanwege de hogere prioriteit van andere projecten, die de ruimte innemen die ik nodig heb om ze naar de bloeifase te brengen. Ik zal slechts een beetje lollipopping toepassen (dieven, red.), om de planten te helpen hun energie op de belangrijkste toppen te richten. Anders zou ik het risico lopen om de vegetatieve fase van de planten verder te verlengen.

2 fenotypes

Deze keer was het bijzonder moeilijk om verschillende redenen. Maar hier zijn we dan, en ik denk dat ik al in staat ben om twee fenotypes te onderscheiden.

Fenotype #1: zie je hierboven op de eerste drie foto’s en heeft langere internodes met lange en slanke bladeren en is lichter van kleur.
Fenotype #2: zie je op de foto’s hieronder, en waardeer ik vooral vanwege de dikke en brede vorm van de bladeren, met typische indica-kenmerken zoals korte internodes en een geweldige gezondheidstoestand.

Als het mijn doel was om een goed fenotype uit deze partij bonen (beans ofwel zaden, red.) te selecteren, zou ik zeker voor deze kiezen. Ik heb goede verwachtingen voor het eindresultaat hiervan!

Kweekomstandigheden

Voor wat betreft de instellingen en details van mijn kweekruimte houd ik een temperatuur aan van 25 graden overdag en 18-20 graden ’s nachts, met een luchtvochtigheid van 45-55%.
Het is ook belangrijk om het succes van de mycorrhiza te benadrukken, na de eerste transplantatie naar de 3-literpot. De nuttige bodemschimmels helpen om de gezondheid  en de groei van de planten te verbeteren. Ik gebruik een combinatie van groeivoeding VitaBeta en wortelstimulator FlashRoot van Agrobeta. Daarnaast geef ik 1 milliliter per liter Silicate om de groeikracht en de stevigheid van de planten te vergroten.

Ik hoop dat jullie weer genoten hebben van deze update. Je kunt me ook volgen op Insta @Milazgram en @indabwetrust_research!

(advertenties)