(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met Emanuele, cannabisactivist, grower en fervent macrofotograaf. In een gloednieuwe kweekserie laat hij je zien hoe hij de oersterke Afghani Gold van Spliff Seeds grootbrengt. In dit eerste verslag stelt hij zichzelf en zijn vijf pas geboren zaailingen aan je voor.

Hallo allemaal, ik ben Emanuele. Ik ben nu zo’n 8 jaar actief in onze gemeenschap, de cannabisbranche. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met lokaal cannabisactivisme in mijn eigen woonplaats Messina op Sicilië in Italië. Inmiddels ben ik alweer bijna 5 jaar actief in Europa.

Toen ik op Sicilië voor het eerst met cannabis in aanraking kwam, merkte ik dat de smaak (behoorlijk chemisch) en de kleur (bijna zwart tot donkerbruin) van de wiet op de zwarte markt helaas niet het enorme potentieel van deze plant vertegenwoordigde. Daar wilde ik verandering in brengen, en ik begon me te richten op de cultuur, geschiedenis en de chemie van cannabis.

In dab we trust

Al deze factoren en mijn eigen nieuwsgierigheid hebben me aangezet om ‘In Dab We Trust Grows & Extracts‘ op te richten. Een team dat de beste genetica en fenotypes selecteert, door middel van samenwerking met andere Europese partijen in de cannabisscène. Op die manier dragen we bij aan de ontwikkeling en onderzoek naar cannabis in de EU.

We doen ook mee met cannabiscompetities. Binnen slechts twee jaar behaalden we de 2e plaats in de categorie CBD Extracts, op de Fresh Cup IV in Zaragoza in 2018. In december van 2019 haalden we zelfs de hoofdprijs; de 1e plaats in de categorie Indoor Professional Flowers in Volcanna, Lanzarote.

Afghani Gold

Op CNNBS zal ik je in regelmatige kweekverslagen begeleiden. Te beginnen met een prachtige historische kruising van twee belangrijke karakters uit de cannabistraditie: Afghani #1 en Skunk #1. Ik heb het over de Afghani Gold van Spliff Seeds Amsterdam. Zoals je op de foto’s ziet heb ik 5 zaden van deze soort laten ontkiemen.

Deze wietsoort groeit gelijkmatig en maakt in 8 tot 9 bloeiweken, lange stevige en dikke toppen. De planten worden 80 tot 120 centimeter hoog en kunnen 400 tot 500 gram wiet per vierkante meter produceren. Het is erg krachtige wiet met de geur van fijne Afghaanse hasj. De rook heeft een fruitige, zoete en aardse smaak, en het effect is volgens de informatie van Spliff Seeds een narcotische indica-high.

Macrofotografie

Na alle tijd die ik heb besteed aan het bestuderen en selecteren van Amerikaanse soorten, brengt deze genetica me gevoelsmatig terug naar de jaren ’80 en ’90. Maar dan wel gewapend met een moderne digitale camera want ik heb een passie voor macrofotografie. Ik vind wietplanten ontzettend fotogeniek, en helemaal als je ze door een macrolens bekijkt. Neem alvast even een kijkje op mijn Instagram pagina, om te genieten van de schoonheid van onze wietsoorten.

Emanuele

(advertenties)