(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je nou al tijden zoekt naar coole originele cannabis- en milieuvriendelijke sneakers voor aan je voeten, dan is de redding nabij. DopeKicks heet het merk dat jouw droom (en die van henzelf) wil waarmaken via crowdfunding. En aangezien de bedenkers al meer dan een kwart miljoen dollar hebben verzameld via kickstarter, is de kans dus reëel dat ook jij binnenkort rond kan huppelen in echte hennepgympies!

Waterproof en vegan hennep sneakers

Van hennep kun je bijna alles maken hebben wij altijd geleerd – meer dan 50.000 verschillende duurzame en milieuvriendelijke producten – dus het is eigenlijk een raadsel waarom er niet al talloze hennep sneakers op de markt zijn. Maar goed, wat niet is kan altijd nog komen, gelijk een corona virus uit het verre oosten.

Enter DopeKicks. ‘The world’s 1st eco-friendly shoes made from hemp, that are also waterproof”, beloven de bedenkers ons op de bekende crowdfundingsite KickStarter. En dat ze een leven lang meegaan, ook niet flauw natuurlijk! Afijn, laten we eerst eens naar het promotiefilmpje kijken van deze ook nog eens 100% vegan sneakers:

Van hennepplant naar schoentextiel

En het gaat boven verwachting goed met de DopeKicks, want als we even door surfen van Kickstarter naar de site van het hennepschoenenmerk, zien we daar SOLD OUT staan. Niet per se wat je als consument wilt zien, maar natuurlijk heel leuk voor de producent. Uiteraard kan je wel alvast een schoen – beter gezegd twee schoenen ofwel een paar – reserveren van de volgende lichting.

Over productie gesproken, het hoe en waarom van deze hennep gympies kunnen we prima samenvatten met deze graphic van Bernardo Carreira en consorten:

Uiteindelijk resulteert bovenstaand productieproces dan in hippe lifestyle pics zoals deze:

Nou ja, je snapt het, Kickstarter hebben ze al lang niet meer nodig die jongens van DopeKicks. Oh ja, hou rekening met een prijs van rond de 150 euro als je ook denkt dat je leven niet meer hetzelfde is zonder 100% vegan waterproof hennep sneakers aan je voeten!

(advertenties)