(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als er één COP cannabisvriendelijk is dan is het wel Dutch Passions Critical Orange Punch. Deze hybride is op papier alvast een paradepaardje, want ze is het nageslacht van onder meer Grandaddy Purps en Orange Bud. Hoe ze in de praktijk groeit en smaakt lees je in dit kweek- en rookverslag van General Fry Eye.

Critical Orange Punch (COP)

Critical Orange Punch is een hybride wietsoort die de zadenmakers van Dutch Passion maakten op basis van een kruising tussen Grandaddy Purps en Orange Bud. Het is tevens Dutch Passions eerste strain met de bijzondere Kritical Bilbo genetica, en volgens de beschrijving een wietsoort met een XL opbrengst, rijke skunky citrusgeur en -smaak en Afghaans hasj-aroma. Het effect zou krachtig en euforisch zijn en lang aanhouden.

De bloeifase duurt ongeveer 7 tot 8 weken en zou niet te veel problemen moeten opleveren, aangezien Critical Orange Punch een eenvoudig te kweken wietsoort belooft te zijn. Een specifiek THC-percentage trof ik niet in de beschrijving, maar het gehalte wordt wel bestempeld als high (no fun intended). Auto Critical Orange Punch haalde de High Times top-10 beste wietsoorten van 2018.

Zes weken voorgroeien

Ik ontkiemde 9 Critical Orange Punch zaden en kweekte ze op in mijn kleine kweektent van 1 kubieke meter. Ik liet ze ongeveer 5 weken groeien voordat ik de twee snelst groeiende planten supercropte/topte. Deze twee staken al met kop en schouders boven de andere zeven wietplanten uit. Door ze te supercroppen en toppen kreeg ik het geheel van het bladerdek op gelijke hoogte, en ging al die hybride groeikracht niet verloren in de hoogte maar werd het benut voor de toppen. Na de behandeling hadden beide planten 4 hoofdstammen in plaats van 1.

Vervolgens heb ik alle 9 planten in 14-literpotten gezet, en ze naar mijn bloeiruimte verplaatst. Dit is eveneens een kweektent van 1 vierkante meter, maar dan met een hoogte van 180 centimeter zodat de dames de ruimte hadden voor de aanstaande strekkende fase. Hier liet ik ze nog twee weken groeien onder een 600 Watt metaal halide groei-kweeklamp, waarna ik ook een CO2-zak bij de planten hing voor wat extra koolstofdioxide.

Toen de planten 6 weken oud en ongeveer 30 centimeter hoog waren, was het tijd om de klok op 12/12 te zetten en de metaal halide voor mijn HPS lamp te verruilen. Als aanvulling op het HPS licht voegde ik mijn Mars Hydro 230 Watt LED strip toe, en aangezien de Critical Orange Punch aan hun bloeifase zouden beginnen, verruilde ik de groeivoeding nu ook voor bloeivoeding.

Bloei!

Ongeveer 10 dagen later verschenen de eerste bloeiharen, die na 3 tot vier weken op 12/12 in mooie bloeiende bolletjes waren veranderd. Ik was zeker tevreden over deze topvorming. Op sommige dagen was het buiten erg heet, en werd het binnen té warm voor de dames. Dan deed ik HPS tijdelijk even uit, en liet ik de planten alleen in het licht van de Mars Hydro LED strip bloeien. Op deze manier kreeg ik de temperatuur precies op 26 graden. De planten konden dat volgens mij wel waarderen, want het is een stuk beter dan ze in de hitte te laten lijden op zulke warme dagen.

6 weken in de bloeifase begon ik met het spoelen van 2 van de planten. Het leek er namelijk op dat ik 2 verschillende fenotypes in de kweekruimte had. De 2 dames in kwestie hadden al opgezwollen toppen, bruine bloeiharen en een mooie plakkerige laag trichomen. Ik wist zeker dat deze aan het einde van week 7 wel klaar zouden zijn.

De rest van de planten kregen tot de helft van de zesde bloeiweek gewoon hun volledige dieet aan plantenvoeding, waarna ook deze planten aan hun laatste (spoel)fase konden beginnen. Spoelen doe ik trouwens altijd met aangezuurd water met een pH-waarde van 6, zodat de planten de voeding die nog in de aarde zit ook goed kunnen opnemen.

Aan het einde van week 7 haalde ik de twee snelste planten om, en hing ik ze te drogen in mijn temperatuur-gecontroleerde droogruimte. Hier is het donker, er is luchtverversing en het is een koele maar stabiele 20 graden Celsius. Na 1 week waren de toppen voor 95% droog, en wogen ze bij elkaar iets meer dan 100 gram.

De twee snelste COPs die na 7 weken bloeien om gingen.

De andere 7 planten liet ik nog anderhalve week doorbloeien en toen was deze spreekwoordelijke Kees klaar. Ik knipte de grote schutbladeren eraf en hing ze een week te drogen, tot de kleinere takken droog genoeg waren om met een duidelijk ‘knak’ geluid te kunnen breken. Ik gaf de toppen nog een laatste knipbeurt en deed de oogst in potten om te laten curen (rijpen). Op dit moment woog mijn totale oogst, inclusief de wiet van de eerste 2 planten 446,51 gram.

Van de eerste dag toen ik de zaden liet kiemen tot aan de oogst, duurde de kweek in totaal 93 dagen. Daarvan heb ik de eerste 42 dagen op 18/6 gegroeid.

Oogst- en rookoordeel

Ik ben blij met het oogstgewicht van 446,51 gram. Het is iets minder dan mijn vorige oogst maar iedere ronde is weer anders. De Critical Orange Punch toppen zijn mooi hard, al zijn ze ook weer niet kogelhard zoals de spruiten van Dirk van den Broek. Ze hebben een dikke laag trichomen en zijn veel meer dan gewoon plakkerig. Ik zou ze eerder zelfs olie-achtig (oily) willen noemen.

Na elke gram die ik knipte, moest ik mijn schaar schoon schrapen omdat die anders niet meer te gebruiken was. Mocht je de Critical Orange Punch zelf ook kweken, dan raad ik je aan om ook met een schaar te brokkelen. Ik zou in ieder geval geen grinder gebruiken met deze wiet, aangezien alle plakkerige heerlijkheid dan aan je grinder blijft plakken. Het is in ieder geval geen vervelend probleem om te hebben; ik heb gemerkt dat de terpeen- en trichoomproductie enorm is toegenomen sinds ik de LED-kweeklamp aan mijn kweekruimte heb toegevoegd.

 

Bij het roken proef je een duidelijke citrussmaak boven de skunky basis. De high slash het effect is behoorlijk energiek maar voor mij niet te zwaar. Moet er wel bij zeggen dat ik dagelijks veel wiet rook tegen de pijn, en dus een zeer hoge tolerantiegrens heb. Na een paar halen uit de bong kun je nog prima de deur uit. Voor mij is het effect meer psychisch dan fysiek, tot laten we zeggen 1 gram. Daarna zou ik je niet aanraden om complexe taken uit te voeren of auto te rijden.

Dutch Passion geeft geen medische claims of eigenschappen op voor de Critical Orange Punch. Maar naar mijn mening is deze COP in staat om gemiddelde pijnlevels te verlichten. Een paar haaltjes geven een lichte lichamelijke stone en lekkere mentale high, waarmee je dagelijks comfortabel je dingen kunt doen.

General Fry Eye

(advertentie)