(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wist je dat je op DEZE PAGINA zelf je eigen kweekverslag inclusief foto’s kunt insturen voor een mogelijke publicatie op CNNBS? En dat je daarmee sowieso gratis Mohammed wietzaden verdient? Lezer Greenwise deed dat ook. Hij kweekt Monster Zkittlez onder een Spectrabox XTR, maar helemaal gesmeerd loopt dat op zijn zachtst gezegd niet.

 

Monster Zkittlez onder Spectrabox XTR 900W

Door: Greenwise

Wietsoorten:
Monster Zkittlez
Groeifase:
5 weken
Bloeifase:
9 weken
Setup:
Kweektent: 1,5 x 1,5, x 2,0 meter
Kweeklamp: Spectrabox XTR 900W
Medium: aarde

 

Voor deze ronde heb ik gefeminiseerde Monster Zkittlez zaadjes besteld, 20 stuks. Ik heb ze ontkiemd in een glaasje water en na uitkomst de wortel in een bekertje zaai- en stekgrond gestopt. Omdat het op dat moment winter was, was er weinig licht en kon ik de plantjes moeilijk een perfecte start geven. Maar goed, na een week heb ik ze verpot in 1-literpotten. Dit maal heb ik een ander soort aarde gebruikt, met alle gevolgen van dien…

 

Spint vs. lieveheersbeestjes & roofmijt

Al na een paar weken was het tijd om de potten te vervangen voor grote 18 a  20-literpotten. Tijdens het verpotten kwam ik tot mijn schrik spint tegen. Om die natuurlijk te bestrijden heb ik in eerste instantie lieveheersbeestjes gevangen in de natuur. Zonder succes. De spint verspreide zich gemakkelijk.
Uiteindelijk heb ik 6 planten weggedaan en heb ik roofmijt besteld om de spint te bestrijden. Ik heb de roofmijten drie keer uitgezet en die hebben hun werk uiteindelijk gedaan.

Door al deze problemen heb ik de planten wat langer laten groeien. Dat had ik beter niet kunnen doen want na het overschakelen op bloei (12/12) maakten ze een groeispurt door, waardoor ik bijna alle hoofdtakken heb moeten knakken. Ze kwamen tegen de lamp aan.

Veel fruitvliegjes hebben zich ook in mijn kweektent weten te nestelen. Ik ben daarop met insectenplakkers en een stofzuiger aan de gang gegaan, en zo tot 80% van de plaag weten te stoppen.

Scroggen en strekken…

Wat ik nog vergeten ben, is dat ik de planten al in de groeifase, en later in het begin van de bloeifase nog heb gediefd. In de verdere bloei heb ik ook een deel van de grootste bladeren verwijderd om meer licht in de planten te krijgen, en de luchtcirculatie te verbeteren. Enkele van de onderste takken liet ik staan, om later wietolie van te maken.

Ik gebruik twee scrog-netten. Op YouTube zie je kwekers de takken naar beneden spannen met touw of iets dergelijks. Ikzelf gebruik daar liever een scrog-net voor; ik noem het ook wel mijn vlecht-net. Tijdens de groei en het begin van de bloei verdeelde ik de takken onder het net. Alleen door mijn vergissing in groeitijd en de strek is dit redelijk mislukt. Ik dacht dat ik er was maar de dames dachten daar anders over. Haha, een leermomentje, hier kan ik achteraf gezien best van genieten. Weer wat kennis opgedaan, pak dat maar eens van me af, haha!

…en omknakken

Maar goed, de show must go on. Ik moest mezelf herpakken en een goede oplossing bedenken. Uiteindelijk heb ik alle grote takken, heel voorzichtig omgeknakt. Het tweede scrog-net kwam nu goed van pas om de druk op de takken te houden, en om aankomende toppen te ondersteunen.

Ondanks dat de planten in een zeer rijke aarde staan, gebruik ik ook voeding. Aminozuren en een compleet starterspakket. Ook PK13/14 maar dan wel autocorrectie, zodat ik niet hoef te meten. Ik geef minder dan de aanbevolen hoeveelheid voeding. Misschien dat ik in de toekomst wel een PK- en EC-meter koop.

Week 5 bloei, kwam ik erachter dat me rolluik in de avond wat licht door laat wat vervolgens weer in me tentje gekomen is.  Me rits zijkant stond s’nacht’s vaak open om de lucht vochtigheid omlaag te brengen. Alweer een leermoment.

Levenswerk

Week 5 en 6 zag ik mooie topontwikkeling en een vermindering van de fruitvliegjes-gasten. Andere keren kweekte ik met een 600 Watt HPS lamp en die deed een eventuele vliegen populatie uitdunnen. Maar nu heb ik LED en kunnen de vliegjes zonder te verbranden op de lampen zitten.
Na nadere inspectie zag ik dat die k*tbeesten op mijn toppen blijven plakken om daar weg te rotten. Ai! Heilige moeder Maria! Dus nu sta ik een paar uur per dag vliegjes van mijn toppen te plukken met een pincet. Dit zal ik moeten blijven doen, geen ontkomen aan. Want: alles voor een goed resultaat. Ik leg mijn hart en ziel erin, het is tenslotte mijn levenswerk haha!

Het is nu week 6 en de tichromen zijn door de microscoop te zien, nog doorzichtig. Ze kunnen nog wel even bloeien dus. Ik blijf ze nog voeden tot en met ongeveer week 7. Daarna wordt het twee weken spoelen, al hoop ik dat dat drie tot vier weken wordt, en dat de toppen dan ook nog mooi aan blijven dikken.

Een paar toppen in het midden worden wit. Ze krijgen te veel licht en probeer ze wat lager te krijgen zonder al te veel stress.

Waterkristallen en Fleetwood Mac

Ook heb ik waterkristallen gekocht en in mijn kweektent gelegd, puur uit spiritueel bijgeloof. Het schaadt immers niet maar misschien baat het wel. Vaak zet ik ook wat muziek aan als ik de dames inspecteer. Fleetwood Mac is m’n favoriet en ik hoop dat de dames er ook van houden; al wissel ik ook af met rock, classic, love songs. Wat goed voelt op ’t moment.

Feedback

P.S. Opbouwend verhalen schrijven is niet m’n sterkste kwaliteit. Ik hoop wel dat jullie het leuk vonden om mijn verslag te lezen. Ik besteed uren per week op internet om te leren en lezen over dit onderwerp, ik heb er passie voor. Als klein kind had ik al een groentetuin en ik heb veel ervaring met planten in het algemeen.
De laatste maanden heb ik me verdiept in licht, en ik vroeg mij af of er mensen zijn die feedback voor me hebben, of misschien ervaring met de Spectrabox XTR 900W. Het is nogal een joekel namelijk met veel potentie, en ik heb het idee dat ik er niet helemaal alles uit haal.

Bedankt voor het lezen, geniet van cannabis en de groeten van Greenwise

(advertenties)