(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel! Een nieuwe kweker op CNNBS en voor de verandering een dame. Gaia, zoals ze graag genoemd wil worden, kweekt haar wietplanten zo eenvoudig mogelijk maar dan wel met een vrouwelijke twist. Dus heb je ook het gevoel dat wiet kweken vaak nodeloos ingewikkeld gemaakt wordt, volg dan Gaia om te zien hoe het makkelijker kan. 

Hallo stoners, ik ben Gaia. Leuk om hier op CNNBS te kunnen laten zien hoe ik thuis mijn eigen cannabis kweek. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt is Gaia niet mijn echte naam maar een pseudoniem. Toch komt Gaia niet plompverloren uit de lucht vallen. Het is namelijk de naam van de oermoeder uit de Griekse mythologie, ontstaan uit de vier elementen en verantwoordelijk voor de groei van planten. Precies dus zoals mijn wietplanten dus ook ontstaan uit de elementen water, aarde, lucht en vuur.

Eenvoud én topresultaten

Het element vuur wordt in mijn geval vertegenwoordigd door de 315 Watt CMH kweeklamp uit mijn CNNBS G-Kit XL. Dat is een efficiënte en moderne gasontladingslamp, die altijd voor goede resultaten zorgt. De lamp verwarmt mijn groene zusters met enige stralingswarmte maar maakt de kweekkast lang niet zo heet als een HPS kweeklamp.

Om mijn kweek eenvoudig en overzichtelijk te houden gebruik ik het element aarde in de vorm van Plagron Lightmix, en voeg ik daar enkel de Powder Feeding van Green House aan toe. Green House Powder Feeding is plantenvoeding in poedervorm. Door het aan de aarde toe te voegen hoef ik eigenlijk alleen nog het element water aan te gebruiken tijdens mijn kweek, supersimpel kweken dus!

 

Sweet Valley Kush

De kweek waar ik momenteel mee bezig ben is die van Sweet Valley Kush van Green Hous Seeds. Ik hou me aan de gedoogregels en kweek slechts vijf wietplanten. Meer heb ik er ook niet nodig want met deze vijf kan ik het kweekoppervlak van precies één vierkante meter prima vullen.

Ik heb de zaden ontkiemd in Jiffy potjes die ik vulde met de Lightmix van Plagron. Toen ze daar na een week of twee groot genoeg voor waren heb ik ze verpot naar 12-literpotten. Maar voor ik ook deze met Lightmix vulde, heb ik de aarde eerst vermengd met 1,5 gram Bio Grow Powder Feeding. Groeivoeding in poedervorm dus, zodat ik daarna alleen nog op tijd water hoef te geven.

Na 1,5 weken op 12/12

Tijdens de groeifase heeft de lamp op 50% van z’n vermogen gebrand op een hoogte van circa 60 centimeter. De 315 Watt CMH lamp uit de CNNBS G-Kit XL is voorzien van een digitale ballast waarmee je de lamp gemakkelijk kunt dimmen. Toch duurde de groeifase niet heel lang want al na 1,5 weken op 18/6 in de 12-literpotten, heb ik het lichtschema al op 12/12 ingesteld om de bloei te laten beginnen. Het vermogen van de lamp heb ik toen ook meteen naar 100% geschroefd, en de lamp zelf is verlaagd tot zo’n 30 centimeter boven de bovenste bladeren.

 

Bloeipoeder

Omdat ik met de Powder Feeding werk, heb ik tegelijk met het inschakelen van het 12/12 lichtschema ook meteen de bloeivoeding toegevoegd. Hiervoor gebruikte ik 3 gram Bio Bloom Powder Feeding per liter aarde. Toevoegen is makkelijk genoeg, ik heb het eenvoudigweg op de aarde gestrooid en dat er met mijn vingers zachtjes in gemasseerd om het door de bovenste laag te mengen. Op deze manier hoef ik ook tijdens de bloeifase alleen kraanwater te geven. Ik let trouwens ook niet op de pH-waarde ervan maar geef het water gewoon zoals het uit de kraan komt. Just add water, als dat niet makkelijk is!

Zoals je op de laatste twee foto’s kunt zien staan mijn Sweet Valley Kush zusters inmiddels al vol in bloei. Aan de mooie groene bladeren kun je tevens zien dat ze gezond en happy zijn. Eenvoudig wiet kweken hoeft dus echt niet onder te doen voor ingewikkelde methodes.

Over een paar weken ben ik er weer met het vervolg van deze kweek. Ik hoop dat je genoten hebt van mijn eerste kweekverslag, en er misschien ook wel wat van hebt opgestoken. Ik ben in ieder geval vereerd dat je het gelezen hebt!

Liefs, Gaia

(advertenties)