(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Benieuwd hoe onze eigen wietsoort Mohammed in Schotland ontvangen werd? Onze Schotse vriend General Fry Eye staat altijd garant voor mooie kweekverslagen. Hij kweekte zes Mohammed, samen met drie Lemon Zkittle wietplanten ter vergelijking. Strain review én kweekverslag coming up!

Laat ik beginnen met de genetische achtergrond van de wietsoort Mohammed. De strain is zeer indica dominant, en werd door het Spaanse Seed Stockers ontwikkeld voor CNNBS. Het is een kruising tussen Afghaanse en Marokkaanse wietsoorten, en de legendarische Black Domina.

Mohammed vs Lemon Zkittle

Op 1 oktober plantte ik zes ontkiemde Mohammed zaden en drie ontkiemde Lemon Zkittles van Dutch Passion. Ik zette de negen zaailingen in mijn kleine voorgroeitent onder twee T5 (CFL) groeilampen. De drie Lemon Zkittle planten dienden als lat om de prestaties van de Mohammed planten tegen af te meten. Ik ben een grote fan van Lemon Zkittle en het leek me interessant om te zien hoe de twee soorten naast elkaar zouden presteren, onder dezelfde omstandigheden.

Rond de negende dag begonnen de Mohammeds de Lemon Zkittles voorbij te streven. Ze hadden inmiddels allemaal drie nodes terwijl de Lemon Zkittles er maar twee hadden. Op dag twintig werd het verschil helemaal duidelijk, met vijf nodes voor de Mohammed planten en drie voor de Lemon Zkittles. Op dat moment heb ik de dames alle negen verpot naar 14-literpotten, en in mijn grotere kweektent onder een 600 Watt metaal halide groeilamp gezet. Daarnaast ben ik vanaf dag twintig begonnen met het geven van plantenvoeding.

Toen de wietplanten bijna een maand oud waren hadden ze allemaal mooie dikke stammen en grote groene schutbladeren. Met de stofwisseling zat het ook wel goed, want de dames waren tegen die tijd al getraind om elke twee tot drie dagen een liter water achterover te tikken. Ik was hiervan zwaar onder de indruk en hield de planten nog even op 18/6 zodat ze nog wat konden groeien.

De bloeifase

Op 12 november zette ik de zes Mohammeds en de drie Lemon Zkittles op 12/12 en verruilde ik de 600 Watt metaal halide bulb voor een HPS variant. Daarnaast hing ik er een aanvullende LED kweeklamp van Mars Hydro naast, en een CO2 zak. De Lemon Zkittles liepen nog steeds wat achter op de Mohammeds, al was één van de Lemon Zkittles bijna net zo mooi en vol. De twee anderen zagen er wat minder mooi uit; ze waren kleiner, hadden dunnere stammen en bedekten een kleiner oppervlak dan alle Mohammed planten.

Na de eerste week op 12/12 was iedere plant een struik van ongeveer 60 centimeter hoog. Ook waren bij beide wietsoorten al de eerste gele bladpunten te zien. Nog een week later had ik een dik bladerdek vol met mooie witte topjes.

Aan het begin van de derde week op 12/12 voerde ik de hoeveelheid voeding op, aangezien de planten alles zonder problemen leken op te nemen. De bladeren kregen een lichtgroene tint maar door de sterkere voedingsconcentratie veranderde dat snel in een diepgroene kleur. In de vierde week op 12/12 heb ik daarom geen voeding gegeven maar alleen water.

In week vijf gaf ik de negen wietplanten een heel sterke voedingsoplossing wat ervoor zorgde dat de toppen steeds dikker werden. Ze hadden ook een fijne laag kristallen inmiddels. Het aanzwellen van de toppen ging in week zes net zo hard door en het zag ernaar uit dat ik een paar weken later een mooie hoeveelheid wiet zou gaan oogsten.

Toen de Mohammeds en de Lemon Zkittles zeven weken op 12/12 stonden heb ik de planten gespoeld met tien liter aangezuurd water. Vanaf dat moment heb ik de planten verder ook geen voeding meer gegeven. In de achtste bloeiweek barstten alle toppen zowat uit hun voegen, en bogen de takken door het gewicht omlaag.

De Lemon Zkittles zien er mooi uit maar de Mohammed is duidelijk de winnaar op het gebied van opbrengst. De toppen zijn opgezwollen door het vele water dat de planten opnamen, en de trichoomproductie is fantastisch! Eén van de Mohammeds is met een dikke witte laag hars de absolute topper; ik denk dat deze meer Black Domina invloed heeft dan de rest en kijk er erg naar uit om haar te roken!

Het gewicht

Na het drogen en het knippen woog de oogst van de Lemon Zkittles 140 gram. De beste twee Lemon Zkittle planten leverden samen 112 gram en de kleinere 28 gram. Maar aan de Mohammed planten hield ik het meeste over: een dikke 392 gram in totaal. Vier van de planten hadden 28 gram aan hoofdtoppen per plant. De twee andere Mohammeds hadden elk 21 gram aan hoofdtoppen maar eentje had ook nog een dikke zijtop van 10 gram. Dan was er nog 56 gram aan kleine topjes en 168 gram aan mooie harde secundaire toppen.

Ik ben heel tevreden met deze oogst van 535 gram droog aan de haak! Stel je voor als ik alleen Lemon Zkittle planten had gehad, dan was de oogst misschien maar 420 gram. En met negen Mohammeds was het misschien wel 588 gram geweest!

Omgerekend per Watt aan licht van mijn HPS en mijn nieuwe Mars Hydro LED, kom ik uit op 0,64 gram. Nog geen gram per Watt maar ik ben erg blij met het resultaat, aangezien ik bloei in een bescheiden kweektent van maar één meter bij één meter twintig.

Smaak, geur en potentie

De smaak van Mohammed is duidelijk in lijn met de Afghaanse genen. Indringende zoete en aardse aroma’s zoals te verwachten viel, aangezien Black Domina zelf al Afghaanse genen heeft en dit ook nog eens een kruising met een Afghani wietsoort is. Ik kan de geur of smaak van de Marokkaanse genetica niet echt onderscheiden maar ben erg happy want ik rook het liefste pure indica wietsoorten. Ik hou van het ontspannende stonede en verdovende fysieke gevoel dat ze me geven, en na een paar gram slaap je als Doornroosje!

Voor hasj en concentraten zal deze wietsoort geweldig zijn. De toppen zijn enorm plakkerig en zelfs de bladeren hebben een gulle laag trichomen. Als je je hand even door het knipafval haalt, plakt die daarna als een sticker. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan, en zal het knipafval en sommige toppen gebruiken voor een smakelijk BHO concentraat.

General Fry Eye

(advertenties)