(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Nederland hebben we er al enige – zo niet ruime – ervaring mee: wietplantjes kweken in een brug. Maar voor de Belgen is het een heuse primeur, de wietplantage in een koker van de brug over de Leie in Wielsbeke. “Nooit eerder gezien in ons land”, zeggen stomverbaasde agenten van de federale gerechtelijke politie.

Brand onder de brug

Woensdag kwam de Belgische primeur van brugwiet aan het licht door stom toeval. Een fikkie. Toevallig zag iemand dat natuurlijk weer, dat er rook vanonder de brug kwam. Raar toch? Brandweer bellen en nadat de spuitgasten eenmaal de ingang hadden gevonden, stuitten ze in het holst van de brug over de Leie op… 250 wietplanten!

De kunstig verstopte (maar dus niet goed tegen brandgevaar beveiligde) ‘professionele kwekerij’ bevond zich in een koker van de brug, ter hoogte van de Dertiende Liniestraat in Wielsbeke. Zoals te doen gebruikelijk bij dit soort ultra-guerrilla wietplantages werd de stroom afgetapt. Wellicht dat dit ook de oorzaak van de fik is, vette kans natuurlijk.

LEES OOK:  Wietplanten kweken in een brug, het kan!

Media en politie onder de indruk: huzarenstuk

Hoe dan ook, de eveneens opgetrommelde politie heeft zoiets dus nog nooit eerder gezien in België. Extra wrang is dat de oogst nog niet helemaal gefikst was door de telers van dienst. ‘De plantjes waren volgroeid en rijp om te oogsten, andere plantjes waren al geoogst’, meldt de Vlaamse omroep VRT.

De media en de politie zijn wel onder de indruk van het gebeuren. ‘Want de kwekers hebben een huzarenstuk geleverd. In de koker stonden twee zwembadjes om de planten water te geven, er lagen grote koolstoffilters, elektrische vuurtjes en tientallen lampen. Alles moet naar binnen zijn gesmokkeld via smalle openingen in de brug. Om de lampen van stroom te voorzien, tapten ze elektriciteit af van een cabine onder de brug’, aldus de VRT.

Waarna de politie de brave burgers oproept om de wietjongens erbij te lappen. En dát is weer heel erg naar Nederlands voorbeeld inderdaad…

LEES OOK:  Wiettelers gingen jaren hun gang onder Utrechtse brug!

(advertenties)