(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Schitterend staaltje Hollandse ondernemingsgeest in Utrecht. Daar blijken creatieve wiettelers jarenlang hun goddelijke gang te zijn gegaan met een kwekerij onder een spoorbrug! Tweehonderd planten konden er lange tijd ongestoord groeien en bloeien, totdat de stroomdiefstal de brugpiepers uiteindelijk toch de kop kostte…

Leven onder de brug

Onder een brug verwacht je weinig leven, op een verdwaalde zwerver en wat onkruid na. Maar guerrillakwekers zijn inventief en hun guerrillawiet hoeft dus niet per se in een bos of natuurgebied te staan. Nee, het kan ook prima onder een brug – in het zogeheten brughoofd – waarover dagelijks sneltrams razen.

Tot hun verbazing trof de politie van Utrecht bij de trambrug over het Amsterdam-Rijnkanaal die Nieuwegein en de stad verbindt op 10/10 een compleet ingerichte wietplantage aan in de brug, goed voor tweehonderd dames per ronde!

Holle ruimte blijkt niet zo hol

Het Algemeen Dagblad beschrijft in kleurrijke bewoordingen dat er geen hond ooit in de buurt van dit bijzondere wiethok kwam, op wat tankwagens na die via de onderliggende weg lading oppikken bij het bedrijf Varo Energy. En rond lunchtijd ‘halen werknemers van bedrijven uit de buurt er een frissen neus’, weet de krant.

En hoewel de bovenliggende burg en de trambaan daarop vaak en grondig worden gecontroleerd, keek nooit iemand om naar de holle ruimte achter een stalen deur in het brughoofd. Waarvan de wietkwekers dus dankbaar gebruikmaakten en de ruimte inrichten als een professionele plantage, inclusief lampen en ventilatie. Het is dat ze de stroom om die te laten draaien aftapten, dat ze uiteindelijk gepakt zijn (niet de kwekers, wel hun hok en planten).

Kweken in een brug, het gebeurde eerder

Hetgeen niet wegneemt dat we ze een vet compliment mogen geven, want volgens de overheid is er geen schade aangericht aan de brug zelf en is deze bijzondere wietkwekerij drie tot vier jaar (!) in gebruik geweest… Het Algemeen Dagblad laat verder een of andere drugsdeskundige vertellen dat de telers van dienst hier zomaar tussen de 360.000 en 480.000 euro hebben verdiend in de periode.

Helemaal uniek is het kweken van wiet onder een brug trouwens niet, zelfs niet in deze buurt. Want wat schreven wij op 26 februari 2016? Nou dat er 450 wietplanten werden gekweekt in de Plettenburgsebrug in het Utrechtse Nieuwegein, het is ongelogen waar! En we dropten er een video bij van nóg een andere Nederlandse guerrillaplantage in een brug in de Betuwe, eentje die toentertijd zelfs even gold als de grootste wietkwekerij van Europa.

LEES OOK: Wietplanten kweken in een brug, het kan!

(advertenties)