(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alsof coffeeshops nog niet genoeg onder vuur liggen van politiek, politie en justitie komt er binnenkort ook nog een algeheel en definitief tabaksverbod aan! Ook in rookruimtes mag er vanaf 1 april 2020 dan niet meer gerookt worden. Paniek bij de coffeeshopbond én consumenten die pleiten voor uitstel en/of uitzondering. En bij ons kan jij je mening alvast geven in de nieuwst lezerspoll.

Coffeeshopbond wil uitstel tabaksverbod i.v.m. wietproef

Dankzij het vonnis van de Hoge Raad vorige maand, zijn ook de rookruimtes in de horeca binnenkort verleden tijd.  Vanaf 1 april 2020 worden er forse geldboetes uitgedeeld en gaat de overheid het verbod daadwerkelijk handhaven, zo werd vandaag bekend. En dan lijkt het ook uitgesloten dat er nog langer op die typische Nederlandse wijze – een joint met wiet en tabak – geblowd kan worden in de coffeeshops. Immers, het is een totaalverbod op tabak roken.

De Bond van Cannabis Detaillisten (BCD) maakte deze week bekend dat het via lobbygroep Cannabis Connect  in Den Haag de politiek gaat vragen om een uitzonderingspositie voor de coffeeshops. De kern van hun betoog staat hier:

Tja, gezien de verhouding met de politiek in de afgelopen pak ‘m beet 25 jaar en de samenstelling van het huidige ‘wietproefkabinet’ met 3 ronduit vijandige partijen daarin (VVD, ChristenUnie en CDA) moeten we maar niet al te veel hoop koesteren dat er naar de wietondernemers geluisterd wordt. Ook al hebben ze 100% gelijk wat ons betreft!

Cannabis consumenten willen uitzondering voor coffeeshops

Ook de cannabis consumenten zijn inmiddels in actie gekomen, met het naderende gevaar van niet meer mogen blowen in hun coffeeshop op de loer. En wel met een burgerprotest op de website Petities.nl onder de kop ‘Uitzondering voor coffeeshops in het nieuwe horeca rookbeleid‘.

Daarin stellen de – op het moment van schrijven 1.349 bezorgde cannabisrokers – dat er voor de shops een uitzondering op het tabaksverbod in de horeca moet worden gemaakt. En wel hierom:

Tja, ook naar de cannabis consument wordt door de politiek al decennialang niet geluisterd, net zo min als naar de cannabis ondernemer. De laatste keer dat er wel geluisterd werd, was zo’n beetje met het invoeren van het gedoogbeleid in 1976… Het zou ons zeer verbazen als dit nu wél gebeurt met het tabaksverbod. Maar goed, je weet het nooit in dit gekke landje, dus als je een paar minuten over hebt teken die petitie dan HIER.

Geef jouw mening over het tabaksverbod in coffeeshops!

Wat je ook zeker even moet doen, is onze eigen CNNBS lezerspoll invullen over het tabaksverbod. Wat voor gevolg heeft ‘blowverbod’ voor jouw gedrag? Tot nu toe zijn de mogelijkheden redelijk gelijk verdeeld, dus we zijn erg benieuwd naar jouw mening over de toekomst van dat oer-Hollandse fenomeen dat coffeeshop heet!

De Hoge Raad verbiedt per direct rookruimtes en erg lang zal het pafplezier daar dus niet meer worden getolereerd. Wat betekent dit voor jou en je favoriete coffeeshop(s)?

Bekijk de uitslag

Laden ... Laden ...
[openingsfoto: oneinchpunch/Shutterstock]
(advertenties)