(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Toen het er nog tropisch heet was, hadden de wietplanten van Manifesto het niet makkelijk in Turkije. Nu de zomer echter ten einde loopt, genieten ze van heerlijk nazomerweer en een aangenaam warme temperatuur. De eerste anderhalve German Hope planten worden geoogst, terwijl de rest van de toppen dikker en dikker worden.

Er is een hoop gebeurd sinds mijn laatste kweekverslag, maar dat was dan ook al weer anderhalve maand geleden. Ik schrijf, woon en kweek natuurlijk nog steeds in Turkije, waar de zomer langzaamaan voorbij gaat. De temperaturen zakken terug naar de normale 26 tot 32 graden, en de German Hope dames staan allemaal in bloei en verspreiden een lekker geurtje over mijn terras!

Wiet kweken in de zinderende Turkse hitte gaat niet altijd zo goed als in Nederland, maar de nazomer is hier natuurlijk wel een stuk beter!

Red German Hope

Een van de moederplanten was wat eerder klaar dan de anderen. De bloemen hebben een veelheid aan rode bloeihaartjes plakken niet erg en hebben ook geen sterke geur. Ik noem haar Red German Hope vanwege de mooie rode kleur. Ik twijfelde of ik haar zou oogsten maar na beraad met de CNNBS-redactie besloot ik dat het tijd was. Ik hing haar ondersteboven in de schaduw, op een plaats waar de wind waait, en liet haar buiten drogen.

Knipklus

Zes dagen later ben ik begonnen aan de knipklus, waarbij ik eerst alle grote bladeren heb weggeknipt. Deze heb ik in een grote pot gedaan, waarin ik alle grote schutbladeren verzamel. Zodra dit werk erop zat, ging ik verder met knippen en verwijder alle kleinere bladeren rondom de bloemen. De toppen zijn bij deze plant zeer luchtig, en dikke vette knoppen zitten alleen met mate aan de uiterste toppen. Daarom knip ik de kleinere topjes allemaal los, en verzamel deze in een aparte pot. Hiervan zal ik later olie maken die zeer geconcentreerd is.

In de hele Red German Hope heb ik één zaadje gevonden. Bedankt hiervoor Red German Hope Lady!

Relaxte wiet!

Na het knippen hield ik een leuke opbrengst van ongeveer 50 gram denk ik. Eindelijk kon ik haar uittesten, wat ik gezellig samen gedaan heb met een ander Manifesto Clublid 😉 We draaiden allebei een joint en roken ze één voor één samen op. Na de eerste merken we al een goed effect, deze wiet is een echte relaxer. Ze geeft een fijne high en smaakt als een lekkere indica. Ik geef de wiet een 7!

Gebroken

Bij het uitbreken van de eerste echte storm en een fikse regenpartij, zet ik de overgebleven German Hope plant gehaast onder een afdak. Daarbij vergat ik alleen even dat ik haar had vastgezet/ondersteund met touw, en brak ik helaas twee takken af!
Zonde, maar goed, ook deze dame was al bijna klaar voor oogst dus niet getreurd. Ik besloot om de verse bladeren maar meteen te verwijderen en weer te verzamelen. Deze keer was zeer het plakkerig werkje en ruikt de wiet ook zeer sterk!

Wat er na het afbreken van de twee takken van de plant overbleef, heb ik na de storm teruggezet en laat ik nog één of twee weken verder bloeien. De knoppen worden lekker dik en de geur is hemels! De twee afgebroken en geknipte takken hing ik weer te drogen, in afwachting van het resultaat…
Een kleine vijf dagen later waren ook deze takken droog, en heb ik ook deze netjes geknipt. Alle kleine topjes en suikerblaadjes gaan weer in een aparte pot om later wietolie van te maken.

Heerlijk spul!

Wat een lekker spul zeg! Gewoon een heerlijke high ook bij deze dame; lekker sterk en dus krijgt het van mij een dikke 8,5!  De stekjes die ik eerder van de German Hope planten had genomen, zijn inmiddels zo’n 75 cm hoog, met verschillende mooie toppen. De stekken zijn in mijn ogen een geslaagd experiment, en gaan ook goed nu. Ze zullen waarschijnlijk met de German Hope #2, tezamen geoogst worden.

In het volgende verslag zal waarschijnlijk het totaal aan oogst kunnen laten zien, en zal ik de olie ook klaar hebben.

Groet, Manifesto

(advertenties)