(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je zou als buitenkweker misschien jaloers worden op de zinderend hete Turkse zon, maar toch is die extreme hitte geen automatisch recept voor een daverend kweeksucces. Sterker nog, buitenwiet-correspondent Manifesto moet alle zeilen bijzetten om wat lekkers te oogsten. Met Bubble Turk lukte dat niet helemaal zoals je weldra zult lezen, maar Manifesto blijft hoop houden! German Hope welteverstaan!

De zomer is hier in Turkije in volle gang op het moment. Temperaturen van meer dan 30 graden, met uitschieters naar 45 graden Celsius en een hoge luchtvochtigheid. Met zulke hitte groeien de dames maar heel langzaam, maar toch zie ik vooruitgang. Daarover later meer; nu eerst even het resultaat van mijn tweede oogst.

Bubble Turk(je)

Nog geen week na mijn laatste verslag op CNNBS was de Bubble Turk klaar voor de oogst. Deze wietplant produceerde nauwelijks geur en had ook nagenoeg geen kristallen. Niets van al het goeds dat men wil zien dus maar desondanks heb ik de ene centrale top laten van de Bubble Turk laten drogen in mijn man cave. Pas na het drogen heb ik de top geknipt.
Ik heb al het bladafval in een glazen pot gedaan, zodat ik dit straks met het bladafval van de German Hope om kan gaan zetten in fijne wietolie of -boter.

Er kwamen maar weinig goede topjes van deze plant, wat een kruising is tussen een Bubble Gum en een onbekende Turkse wietsoort. Omdat er totaal geen kristallen te zien waren, en de plant eigenlijk ook niet te ruiken was, heb ik weinig hoop dat ik iets goeds in handen heb.
Ik heb er uiteindelijk 5 joints van kunnen draaien, deze wel gemixt met wat hasj zodat de wiet eigenlijk slechts opvulling was. Een verspilling van mijn tijd en de moeite? Nee, want in mijn situatie hier in Turkije moet je gewoon elk zaad dat je kunt krijgen uitproberen. Het had immers ook heel goed kunnen uitpakken.

Wie weet een goede wietsoort?

Het blijft moeilijk om hier in Turkije aan goed wietzaad te komen. Ik hoop dat ik deze winter de kans heb om uit Nederland kwalitatief goed zaad te kunnen meenemen. Ik wil volgend jaar geen autoflowers meer kweken omdat de zomer sowieso lang warm en droog genoeg blijft. Welke soort kunnen jullie me aanbevelen?

German Hope

Vanaf begin augustus zijn de German Hope planten aan het bloeien geslagen. Na inspectie met de camera van mijn telefoon zag ik kristallen op de bloemen en de blaadjes. Zowel de 2 grote planten van een meter als de twee van 60 centimeter (stekjes) ontwikkelen nu hun topjes.
Ik hoop natuurlijk dat er eind september dikke stengels gevormd zijn met volle knoppen die mij een vette oogst op gaan leveren.

De bewatering hou ik goed in de gaten; om de twee dagen met 30-40 graden krijgen ze ’s morgens of ’s avonds water. Doordat ik geen bemesting geef moet de plant het nu hebben van mijn gemixte grond formule van kokos, turf en zelfgemaakte groenten-afval-compost. Tot dusver ben ik daar tevreden mee. Al zou ik graag bijmesten met vloeibare voeding voor de groei en vooral bloei. Ik durf het alleen niet in verband met verbranding schade.

Compost

Wat betreft de nieuwe compost, daar ben ik meteen weer mee gestart. Het is zo simpel om een gewoonte te maken om al je etensresten te composteren. Van ei schaal tot tomaten tot broccoli en koffieprut en theezakjes. Het resultaat zal een mooi grondmengsel worden voor een volgende generatie wietplanten.

Tot zover mijn verslag. Ik hoop dat jullie me wat wietsoorten kunnen tippen die het goed doen in de zinderende hitte hier, en ik meld me weer over een paar weken. Tegen die tijd zullen ook de German Hope dames misschien wel geoogst zijn…

Groet, Manifesto

(advertenties)