(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als de temperatuur in Eindhoven boven de dertig graden komt, geldt op het VOC kantoor een tropenrooster. Dat betekent dat we alleen het hoognodige doen, de gordijnen dicht houden en dat ik veel tijd heb om voor mijn planten te zorgen.

 

Slachting

Deze week vond in mijn achtertuin een kleine slachting plaats: liefst drie planten toonden schaamteloos hun geslacht. Mijn Jack Herer, liefdevol door de eerste moeizame weken als zwakke zaailing geloodst, bleek een man te zijn. Mijn Omar Sharif van Paradise Seeds: idem dito. En ook de Chem OG, waarvan ik er eerder twee weggaf aan vrienden, had geen haartjes in de oksels, maar balletjes. Zij rusten allen in vrede in mijn kliko.

Hè bah, een mannetje!

Bloeien

Voordeel is wel dat de overgebleven planten nu allemaal op mijn balkon passen, veilig voor wietdieven en slakken. Dit zijn wel allemaal vrouwtjes, Shiva zij dank. Sommige dames bloeien al uitbundig, andere zijn pas net aan hun bloeifase begonnen. Door zorgvuldig toppen, lollypoppen en overpotten zijn de planten niet te groot maar compact en rijk aan toppen. Vooral de Gorilla Glue, cadeautje uit het hoge Noorden, doet het voortreffelijk. En ik ben erg benieuwd naar de Chitral, die nu al lange en dikke toppen heeft.

Nieuw en oud

Het liefst kweek ik een mix van nieuwe soorten en klassiekers. Zo leverde good old Super Skunk vorig jaar uiteindelijk de meest smakelijke wiet op. In de categorie nieuwe soorten heb ik dit jaar een Lake OG, een typisch Californische, Indica dominante kruising. Ze doet het prima op mijn balkon, maar ze heeft nog zeker twee maanden nodig. Zoals elk jaar hoop ik op een lange, warme en vooral droge nazomer.

Eén ding is zeker: tropische dagen zoals we er deze week weer drie hadden, zijn een zegen voor de Cannabis Sativa Hollandica

En dan is er nog wat je de categorie “they said it couldn’t be done” zou kunnen noemen. Als Sativa en Haze liefhebber probeer ik elk jaar minstens één Sativa dominante soort te kweken. Dit jaar is dat de Delahaze van Paradise Seeds, waarvan insiders me vertellen dat je die eigenlijk niet buiten af kunt bloeien in ons klimaat. Challenge accepted…

Homegrown Cup

Sinds een paar jaar heb ik een extra stimulans om goed voor mijn planten te zorgen: de Homegrown Cup. Als alles goed gaat, doe ik in december weer mee in de buitenwiet categorie. Ooit moet er toch een podiumplaats in zitten.

Eén ding is zeker: tropische dagen zoals we er deze week weer drie hadden, zijn een zegen voor de Cannabis Sativa Hollandica. Op voorwaarde dat de thuisteler adequate maatregelen treft. Voldoende water geven uiteraard, voeding afwisselen met gewoon water, voorkomen dat de grond te droog wordt en dagelijks je planten inspecteren op meeldauw, slakkenvraat en ander onheil.

Plantjes!

Dat is dus wat ik ga doen als deze column af is. Ik ga me niet bezighouden met het nieuwe rapport van het duo Tops en Tromp, niet speculeren welke gemeenten donderdag uit de bus komen voor de wietproef. En ik ga me niet ergeren aan “het gebrek aan feitenkennis en het volgzaam napraten van politie/justitie bij de media”, zoals CNNBS het deze week kernachtig verwoordde. Ik ga voor mijn plantjes zorgen!

(advertenties)