(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een nieuwe buitenwiet-correspondent op CNNBS, en die dan ook pas in de derde week van augustus inspringt? Niet helemaal, want HeadyMc Dank ken je misschien nog wel. In maart schreef hij namelijk al een heerlijk binnenkweek verslag van zijn CNNBS Indica’s. Maar wat blijkt? Heady heeft buiten ook een paar zeer mooie wietplanten staan die we je echt niet konden onthouden. 

Hoi groene vingertjes, dit verslag is een eerste van vele outdoor-verslagen die in de toekomst nog gaan volgen. Helaas is het voor deze zomer bijna gedaan maar het mooiste – de bloeifase dus -moet nog komen. We – ik dus 😉 – zullen de komende maanden proberen om je nog op wat lekkers te trakteren.

Drie wietplanten hebben we dit jaar buiten staan. Drie ladies van het huismerk Zamnesia. Dit is trouwens ook meteen een van mijn favoriete zaadbanken. De drie dames hebben alleszins genoten van de afgelopen weken in de blakende zon, met temperaturen die opliepen tot wel 41° graden Celsius! De afgelopen tijd tikten we echter amper de 25° graden aan, en was het nat maar er is weer wat zomer op komst!

Alle drie de dames staan in 29-literpotten, met hun wortels in de lightmix van Plagron. Ze krijgen op dit moment Green House Powder Feeding for Hybrids (NPK: 15-7-22). Plantenvoeding in poedervorm dus, ontwikkeld voor hybride wietsoorten. Om de dag elks een pot van 12 liter, want de dames zijn groot en dorstig! Laat me je aan het drietal voorstellen.

THC Bunker Buster – 18 weken groei

De eerste plant is de THC Bunker Buster. Deze soort is een combinatie en kruising van drie van de beste strains en is een indica dominante hybride. Als ze goed in de bloei staat heeft ze fonkelende toppen waar de hars vanaf druipt, dus ze is bij uitstek geschikt voor het produceren van hasj of concentraten.

THC Bunker Buster staat op dit ogenblik in een 29-literpot. Ze is voorgegroeid in een 25-centiliter cup/beker, toen in week 4 overgepot naar een 4-literpot. In week 6 was ze al zoveel gegroeid dat ze in een 29-literpot kon. Vanaf dan zijn we ook begonnen met trainen, en het resultaat mag er al wezen: de plant is 90 centimeter hoog en heeft op het breedste punt een dimeter van 1 meter 20.

Cash Express – (dubbele penwortel) 18 weken groei

De volgende dame is de Cash Express: een perfecte Skunk met uitstekende kwaliteiten. Ik noem een verbluffend grote opbrengst en een korte bloeifase waardoor ze eind september al klaar kan zijn. Hierdoor is ze niet enkel een fantastische keus voor kostenbespaarders maar eigenlijk voor iedere buitenkweker. Van doorgewinterde cannabisfans tot nieuwe kwekers die goede resultaten willen, zonder al te veel gedoe.

Mijn Cash Express heeft geluk gehad, want ze had bijna in de vuilbak gelegen als ik naar anderen had geluisterd. Deze specifieke plant is namelijk een lady met een dubbele penwortel. Vrienden en medekwekers hadden er niet veel soeps van verwacht maar zoals je zelf kunt zien is het ondanks de pech onderweg alweer een hele mooie dame geworden.

Dit is het enige plantje waar geen training noch topping is bij gedaan. Ze is al een risico op zich en dat willen we niet verder stretchen. Je hoeft niet altijd het onderste uit de kan te halen. Ondanks alles is ze 1 meter 60 hoog, en ruim een meter breed.

Cash Express #2 – 13 weken groei

We hebben van de Cash Express nog een dame staan. Deze is wel een aantal weken later ontkiemd, omdat de dubbele penwortel toch niet zo goed vooruit ging op dat moment. Welgeteld is deze plant daardoor 5 weken jonger dan de twee andere wietplanten.

Dit wil trouwens helemaal niet zeggen dat ze het niet goed doet. Integendeel zelfs, deze dame is wel (één keer) getopt. Niet door mij maar door een van de vele katten in onze buurt. Het maakt haar er niet minder mooi op. Wel is er steeds het probleem van een grote hoeveelheid soorten slakken, dus aangevreten zijn ze wel soms. Maar goed, soms zegt een beeld meer dan duizend woorden en daarom ga ik voor nu de beelden voor zich laten spreken. Mijn tweede Cash Express is 1 meter 50 in hoogte en ook een dikke meter breed.

Geniet van jullie tuintjes en het weer, volg me op GrowDiaries.com als je wil, en stay danked! 😉

Heady

(advertenties)