(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Heb je deze zomer je eigen buitenwiet gekweekt, dan heb je nu een fijne voorraad wiet om te verwerken tot van alles en nog wat. We geven je 9 gezonde, stonede, smakelijke en natuurlijk ook medicinale suggesties voor je oogst. Met  Lego  cannabis, kun je alles maken!

Een van de fijne voordelen van buitenwiet, is dat het helemaal gratis voor je groeit en bloeit in de zomer. En aangezien wietplanten buiten ook nog eens lekker groot kunnen worden, hou je genoeg cannabis over om er lekker op los te experimenteren. Van wiet kun je namelijk van alles maken, lees maar mee.

9 • Cannabissap

Staat je wietplant nog in haar volle glorie in de tuin, dan zitten daar behalve toppen ook een hoop bladeren aan. En mits je je wietplant niet met pesticiden of andere chemische middelen bespoten hebt, zijn die bladeren ontzettend gezond. Want hoewel wiet een populair roesmiddel is, is de cannabisplant ook gewoon een groente. Net zoals bijvoorbeeld spinazie en boerenkool staan de bladeren bol van voedingsstoffen en vezels. Dat niet alleen maar de bladeren bevatten ook een hoop nuttige cannabinoïden.

cannabis sap

Gooi de bladeren van je buitenwietplanten niet weg! Het sap is gezond en zit barstensvol met voedingsstoffen en cannabinoïden. Foto: Creativan, Shutterstock

Gooi je mooiste groene bladeren dus niet weg maar pluk ze, was ze en bewaar ze in de vriezer om op te eten. Als je een goede juicer hebt, kun je er sap van maken, maar met een blender en gemixt met vers fruit maak je met hetzelfde gemak een smakelijke smoothie.

8 • Wiet-wortelzalf

Niet alleen de toppen en de bladeren van je buitenwietplanten hebben een medicinale werking, de wortels hebben dat ook! Al in 79 na Christus werden de gekookte wortels van de hennepplant (door de romeinse historicus Plinius de Oudere) gebruikt tegen krampen, en (met name) gewrichtspijn. Later is deze werking vroeg in de 18e eeuw nog eens bevestigd door een Engelse arts genaamd William Salmon, en ook vandaag de dag wordt wiet-wortelzalf door velen gebruikt om psoriasis, eczeem, gewrichtspijnen en pijn door reuma tegen te gaan. Met één grote, of twee kleinere wortelkluiten kun je al een voorraad wiet-wortelzalf maken. Het recept voor wiet-wortelzalf vind je hier.

wortelzalf wiet

Graaf de kluiten van wietplanten op en maak wiet-wortelzalf. Hét natuurmedicijn bij reuma, psoriasis en eczeem.

7 • Cannabiscrème

Wist je dat medicinale cannabis ook door de huid kan worden opgenomen? Het is een ideale manier om lokaal pijn te bestrijden en cannabinoïden binnen te krijgen zonder daar echt stoned van te worden. THC, CBD en andere cannabinoïden kunnen op deze manier bijzonder goed gebruikt worden bij huidaandoeningen als eczeem of psoriasis maar een heerlijke cannabismassage is natuurlijk ook een fijne toepassing. Vitamine E kan worden toegevoegd om de cannabinoïden nog beter door de huid op te laten nemen. Het recept voor cannabiscrème vind je hier.

cannabis creme zalf

Doe je dagcrème de deur uit, en maak je eigen cannabiscrème. Foto: Creativan, Shutterstock

6 • Green dragon

Als je naast je jointje ook wel een borrel lust, waarom zou je het een dan niet met het ander combineren? Green dragon is sterke drank met THC erin, en in essentie een verdunde cannabistinctuur. Je maakt het vrij gemakkelijk door wat gedecarboxyleerde wiet op te lossen in sterke drank. Wees wel voorzichtig met dit drankje want het kan inslaan als een bom. Goed ook om van een alcoholverslaving af te komen, want aan één borrel heb je genoeg en na twee glaasjes wil je alleen nog maar slapen… Het recept voor green dragon vind je hier.

green dragon

Niet vies van een borrel? Maak ‘m extra lekker met buitenwiet! Foto: EllieStark, Chursina Viktoriia, Shutterstock

5 • Wietsuiker

Wietsuiker? Jazeker, voor een snel bakje wietthee bijvoorbeeld of een kopje cannabiskoffie, of om alle andere zoete hapjes of drankjes van cannabinoïden mee te voorzien. Wietsuiker is gemakkelijk te maken door gedecarboxyleerde cannabis in consumptiealcohol te drenken. De alcohol met daarin de cannabinoïden meng je vervolgens met suiker, waarna je het laat indrogen. Wat je overhoudt is lichtgroen gekleurde wietsuiker. Het recept voor wietsuiker vind je hier, maar kijk uit als je nietsvermoedende zoetekauwen in je omgeving hebt.

4 • Wietboter

Met wat medicinale wietboter of -olie kun je bijna al je andere gerechten van cannabinoïden voorzien. Bak een lekkere cake met wietboter, of gebruik wietolie (niet te verwarren met de wietolie voor onder de tong) om een medicinaal stukje vis of vlees in te bakken. Wietboter of -olie maken doe je door de cannabis op te lossen in hete boter of olie. Omdat cannabinoïden in vetten oplosbaar zijn, is roomboter of olijf-, kokos- of zonnebloemolie allemaal geschikt. Het recept voor wietboter vind je hier en met dit recept maak je een vet goede wietolie om mee te koken.

wietboter

Maak van een deel van je oogt wietboter voor al je gastronomische versnaperingen met THC.

3 • Rosin

Rosin is cannabisconcentraat dat je kunt dabben. Cannabisconcentraat is de meest pure vorm van hasj en dabben is de manier om zulks concentraat te roken. Misschien klinkt het je allemaal wat vaag in de oren maar het komt erop neer dat rosin dabben ontzettend lekker smaakt, en je er knetterstoned van wordt! Om rosin te maken hoef je alleen wat wiet in een stukje bakpapier te stoppen, en dat met een hete stijltang plat te drukken. Je moet er wel even handigheid in krijgen maar nu je een voorraad buitenwiet hebt, kun je rustig oefenen. Een handleiding in het maken van rosin hebben we ook voor je.

Rosin: de heilige graal van hasj die je met je eigen buitenwiet kunt maken. Foto: goobafish, Shutterstock

2 • Medicinale wietolie

Tegenwoordig is medicinale wietolie voor velen de nummer één reden om überhaupt buiten wiet te kweken. Verdunde medicinale wietolie is dan ook een van de meest eenvoudige, effectieve en gezonde manieren om cannabis te nuttigen en te doseren. Eén of twee druppeltjes onder de tong, en je slaapt als een roosje maar wietolie kun je tegen enorm veel ziektes en aandoeningen inzetten. In de apotheek betaal je een vermogen voor een flesje maar voor een habbekrats maak je het zelf.

Goedkoop wietolie maken? Gebruik knipafval! Foto: Wollertz, Shutterstock

1 • Hasj

In Marokko is hasj sowieso het nummer één cannabisproduct maar ook met je eigen buitenwiet kun je geweldige hasj maken. Gebruik alleen je knipafval of ook een deel van je toppen als je een echte hasjkikker bent. Hasj maken kun je op verschillende manieren; gedroogd met een zeef of in ijswater met een zeef. En heb je geen zeef, dan kun je met ijswater alleen ook een heerlijke zogeheten gumby-hasj maken. De werkwijze voor zowel droog als nat gezeefde hasj vind je hier.

Heerlijke hasj van eigen bodem!

[Foto wietsuiker: Nataly Studio, Smeilov Sergey, Shutterstock]
(advertenties)