(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

ROLLING STONED TOP 50 #22   Besparende doe-het-zelf tips doen het altijd goed op RollingStoned, dat wisten we al. Maar dat jullie deze post over het maken van ice hasj zonder ic-o-lator zakken in de top 50 zouden lezen met zijn allen, hadden we toch niet gedacht. De instructies vertellen je hoe je zogenaamde gumby hasj kunt maken door wiet of knip-afval in te vriezen en te mixen met ijskoud water, net zoals wanneer je de gewilde ice-o-lator hasj zou maken. Om het water van de hasj te scheiden maak je in dit geval geen gebruik van speciale bubble bags die – laten we eerlijk zijn – toch best kostbaar zijn, maar van iets dat overal op de aarde aanwezig is, namelijk zwaartekracht. Benieuwd hoe het precies moet? Hier is nogmaals het recept voor heerlijke gumby hasj.

TOP502015-22

Ice hasj of ice-o-lator hasj wordt gemaakt met knipafval (duh…), veel ijs, water, wat emmers en een ice-o-lator filterzak. Maar wist je dat je ook ice hasj kunt maken zonder de bubble bag of ice-o-lator filterzak? Het is niet moeilijk, en wat je ervoor nodig hebt heb je waarschijnlijk al in huis!

Gumby hasj

Ice hasj maken volgens deze gumby methode gaat niet met behulp van speciale filterzakken, maar met ouderwetse zwaartekracht. THC kristallen zijn namelijk zwaarder dan water, en zakken in water vanzelf naar de bodem. Met dat principe werkt de gumby methode.

Benodigdheden

  • Twee schone 5-liter emmers
  • Een stuk aquariumslang
  • Een grote glazen pot
  • Fijne keukenzeef
  • Filterdoek (synthetische vitragestof  oid)
  • Mixer
  • Doseerspuitje of pipet

Aan de slag!

Het eerste gedeelte van het maken van onze ice hasj werkt hetzelfde als bij de methode met filterzakken. Dus vul de bodem van je emmer met een paar centimeter ijs. Het beste is gebroken ijs met scherpe randjes. Daarop doe je een laag knipafval, en dan weer een laag ijs, enzovoort. Als je heel veel knipafval hebt, moet je wellicht meerdere emmers gebruiken, of meerdere rondes doen.
Vul de emmer vervolgens met ijswater aan. Neem echt ijswater dat dus ook al gekoeld is met ijsblokjes want gewoon koud water uit de kraan is niet koud genoeg en zal de scherpe randjes van het ijs meteen doen smelten. Nu heb je een emmer met heel veel ijs, knipafval en water.

Mix het met de mixer of gebruik een boormachine met een betonmixer, wat je in huis hebt. Mix minimaal 10 minuten zodat alle kristallen van het knipafval breken.

Filteren

Dit is een belangrijke stap in het maken van je ice hash die je zo goed mogelijk moet doen. Hoe schoner het water, hoe beter. Haal het ijs uit het water en schep het knipafval uit het water met een keukenzeef. Knijp het knipafval met je handen even uit boven de emmer. Als het meeste eruit is span je een filterdoek over de andere, nog lege emmer en giet je het bruine water door het doek voorzichtig over in de andere emmer. Knijp het doek weer even uit en zorg dat er niets in de eerste emmer achterblijft. Als het goed is heb je nu een emmer met bruin water waar geen plantenresten meer inzitten. De harskristallen in het water zorgen voor de bruine kleur.

Het water van de hasj scheiden

Dit is de stap waarbij je normaal gesproken een ice-o-lator zak of bubble bag voor nodig zou hebben. Die gaan we dus niet gebruiken. In plaats daarvan laten we de kristallen naar de bodem van de emmer zakken, dus zet de emmer vier uur lang weg en beroer hem niet. Het water mag niet bewegen zodat de krstallen de kans krijgen om naar de bodem te zakken.

7ec21

Na vier uur gewacht te hebben, neem je het stuk aquariumslang en daarmee zuig je van bovenaf het water weg. Hierbij is enige voorzichtigheid geboden want je wil niet dat je kostbare THC kristallen meegezogen worden. Hang de slang dus niet diep maar houd hem zo hoog mogelijk zodat alleen het bovenste water wordt weggezogen. Als je even aan de andere kant van de slang zuigt en hem laag houdt blijft het water langzaam doorstromen. Zuig het water af maar ga niet door tot op de bodem, laat ongeveer een centimeter water boven je harskristallen over om te voorkomen dat je per ongeluk toch THC meezuigt.

Het laatste water weghalen

In de emmer zit nu nog een klein laagje water, en je hasj. Laat het water even ronddraaien in de emmer en giet het mengsel over in een grote glazen pot. In de glazen pot kun je goed zien waar het water is en waar de hasj op de bodem zit. Maar eerst moet je de kristallen in de pot weer naar beneden laten zakken. Dus zet je pot neer en raak hem twee uur lang niet aan.

Na twee uur is je hasj weer naar beneden gezakt en kun je weer water gaan afzuigen. Dit keer gebruik je het doseerspuitje om het water voorzichtig mee weg te zuigen. Als je geen water meer kunt wegzuigen zonder ook kristallen mee te zuigen ben je bijna klaar.

Drogen

Wat er nu nog in de pot zit, schep je op een bord met daarin een vel bakpapier. Om het sneller te laten drogen neem je een stuk keukenpapier, vouw het een paar keer op en laat een hoekje van het keukenpapier voorzichtig het laatste water opzuigen. Wat je overhebt is natte ice hasj dat nu alleen nog hoeft te drogen. Drogen duurt een paar dagen, je kunt het proces nog verder versnellen door het bord op een verwarmingselement te zetten, bijvoorbeeld die van een ouderwets koffiezetapparaat.

Veel succes met het maken van je ice hasj! We houden ons warm aanbevolen voor een lekkere sample 😉

 

(advertentie)