(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

ROLLING STONED TOP 50 #42   Rick Simpson is de man die de hele medicinale wietolie beweging in gang heeft gezet. Hij wist de strijd met kanker te overwinnen door het gebruik van wietolie, die hij zelf maakte met behulp van het oplosmiddel naphtha, een soort thinner. Naphtha is in de lage landen lastig te krijgen maar gelukkig kun je de wietolie ook met behulp van alcohol maken. Wij publiceerden het recept op de valreep van 2014 waardoor het artikel in dat jaar de top 50 niet haalde. Het afgelopen jaar lazen jullie het recept voor Rick Simpson Olie echter wel zo vaak dat het een verdiende 42-ste plek in deze jaarlijkse RollingStoned lijst heeft bemachtigd. 

TOP502015-42

Rick Simpson is een ex-kankerpatiënt uit Canada die zijn ziekte wist te overwinnen door zelfmedicatie met zijn eigen gemaakte wietolie. Hij maakte de olie in de eerste instantie om de gevolgen van een hersenschudding mee te behandelen. Toen hij later ook nog huidkanker kreeg ontdekte hij dat zijn olie ook hiertegen hielp. Het verhaal van RSO ging de hele wereld over, en zo kun je het zelf maken.

Simpson

Rick Simpson

Rick Simpson Olie (RSO) wordt gemaakt door de werkzame stoffen uit wiet op te lossen in een oplosmiddel. Na verdamping van het oplosmiddel bijft de olie over. Omdat RSO hierna niet meer verdunt wordt, is het een heel sterke olie waar je ook heel stoned van wordt. Patiënten die voor het eerst met de olie beginnen worden daarom aangeraden om eerst met een heel kleine dosis te beginnen, minder dan een druppel kan al een behoorlijk effect opleveren. Dit is ook de reden dat de olie van de stichting Mediwiet bijvoorbeeld wel verdunt wordt.

Wat is RSO?

Natuurlijk erkende de medische wereld Rick’s herstel door het gebruik van zijn olie niet, maar dat weerhield hem niet om door te gaan met de productie van zijn eigen medicijn. Gratis verstrekte hij zijn olie aan vrienden en mensen in nood. In de laatste 10 jaar behandelde Rick meer dan 5000 mensen waarvan hij een succespercentage van wel 70% claimt bij patiënten die meer dan 60 gram van zijn medicijn slikten.

Onder de succesvolle behandelingen bevindt zich ook die van de beroemde filmster Tommy Chong, bekend van de grappige Cheech en Chong films. Tommy Chong zegt dat hij dankzij RSO nu 99% kankervrij is.

Benodigdheden

 • 3 Schone plastic emmers
 • 1 Schone houten pollepel
 • Koffiefilter
 • Rijstkoker
 • Ovenwantencure2
 • RVS pan
 • Doseerspuit voor de olie
 • 500 Gram droge wiet (verminder de hoeveelheden naar verhouding voor kleinere hoeveelheden, 500 gram is goed voor 60 gram olie.
 • 6 liter oplosmiddel, het beste kun je consumptie alcohol gebruiken, maar 99% isopropyl alcohol wordt ook gebruikt. Let erop dat je geen gedenatureerde alcohol gebruikt, dit is namelijk ongeschikt gemaakt voor consumptie en maakt je RSO onveilig om te gebruiken.
 • Water

Bereidingswijze

 1. Vul een van de emmers met je wiet.
 2. Giet oplosmiddel over de wiet heen tot alle wiet ondergedompeld is.
 3. Roer en plet met de pollepel ongeveer 3 minuten in het wiet/oplosmiddel mengsel.
 4. Giet het oplosmiddel over in een andere emmer en dompel de wiet nog eens onder met de rest van het oplosmiddel voor een tweede ronde.
 5. Nadat je de wiet twee keer hebt gewassen verzamel je het gebruikte oplosmiddel en filter je al het plantmateriaal het met een koffiefilter.
 6. Gebruik de rijstkoker om je oplosmiddel te laten indampen. Waarschijnlijk past niet al het oplosmiddel in een keer in de rijstkoker, wacht dan gewoon tot een deel ingedampt is, en vul het steeds aan.
 7. Als ook het laatste oplosmiddel in de rijstkoker zit, voeg je er 10 druppels water aan toe.
 8. Stel je rijstkoker in op de laagste stand, en gebruik je ovenwanten om met een RVS lepel het mengsel voorzichtig in beweging te houden tot alle alcohol verdampt is. Giet wat overblijft over in een RVS pan.
 9. Zet de pan op een heel zachte warmtebron, zoals de warmhoudplaat van een koffiezetter. Dit is om ook de allerlaatste alcohol en het water te laten verdampen en kan een paar uur duren.
 10. Giet de oplossing over in een doseerspuit of een klein glazen potje of flesje.

Het hele proces zoals hierboven beschreven is kan door iedereen gedaan worden, maar is wel potentieel gevaarlijk in verband met de brandbare en schadelijke damp die vrijkomt bij het indampen van de alcohol. Doe het bij voorkeur buiten of in een heel goed geventileerde ruimte en op eigen risico. Hieronder de film Run from the cure van Rick Simpson waarin onder andere ook RSO wordt gemaakt.

 

(advertentie)