(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Via via, kwamen we erachter dat ergens in de krochten van het internet een kweektest gaande is die we niet zouden moeten missen. Al ware het een dagboek worden de testplanten van dag tot dag beschreven, hier volgt de eerste week uit het dagboek van Spliff’s Cheese.

Lief dagboek…

Spliff’s Cheese is ontstaan uit een speciaal geselecteerde kloon van de beruchte Engelse Cheese, die met een lekkere stinkende Skunk #1 werd gekruist om de soort te stabiliseren en de opbrengst te vergroten. De unieke kaasgeur en -smaak wisten ze hierbij te behouden. Het resultaat is een korte en ruige plant die opgroeit tot een hoogte van 60-110 cm (2+ meter buitenshuis) en binnen in 7 tot 9 bloeiweken af te bloeien is. Deze plant groeit graag en snel op hydro, wat de groeitijd met een tot anderhalve week kan verkorten.

Deze Cheese levert een redelijke tot grote opbrengst op, de harde toppen hebben een intense skunk-achtige, aardse geur, maar toch een zoet fruitige smaak. De wiet verlicht stress, je wordt vrolijker en je lichaam ontspant. Pijn ebt weg door de subtiele verdoving. Een lekkere wiet met een unieke kazige smaak om na je werk mee te ontspannen of om medicinaal te gebruiken bij angst, artritis, slapeloosheid, migraine, multipele sclerose, premenstrueel syndroom en spier- en gewrichtspijn.

Dag 1

  • Project: Testkweek ‘if you smoke it – you grow it’ – door Sativa King (Pothead)
  • Plaats: Binnen
  • Soort: gefeminiseerde Cheese van Spliff Seeds – 20 zaden
  • Ontkiem methode: tussen schoteltjes en natte tissue’s
  • Potten: 18-liter en 21-liter
  • Aarde: Batmix en lightmix
  • Licht: voorgroei – 230 Watt & 320 Watt HPS (middels dimlux)
  • Lichtschema: 24/0 (2 wk), 18/6 (2 wk), 12/12 (7 – 9 wk)
  • Groei: 400 Watt HPS (1 maand)
  • Bloei: 1000 Watt HPS (400 + 600, 7 tot 9 weken)

Zaden bij kamertemperatuur (21-22 graden) laten ontkiemen op natte tissue’s en tussen twee bordjes.

Dag 2

ontkiemde zaden

Na 26 uur zijn er al 16 zaden uitgekomen, aan kiemkracht geen gebrek dus.

Dag 3

wortels gegroeid

De wortelpennetjes van de zaden zijn in de nacht mooi gegroeid, tevreden.

De zaadjes zijn klaar om naar hun eerste potje te gaan, ik werk nooit rechtstreeks in de eind pot eigenlijk, ook al wordt gezegd dat dat beter is. Zaden in potjes plaatsen geeft mij meer voordelen dan nadelen, het neemt minder plaats in, komt een zaadje niet op is het simpel, en gebruik je hem gewoon niet. De zaadjes in de potjes kunnen ook lekker dicht bij elkaar staan, en dat is handig onder de lamp. Je kan de potjes ook gemakkelijk eens omdraaien en de wortelontwikkeling bekijken, dat zal in grote potten niet lukken.

Als grond gebruik ik gewoonlijk bij voorkeur iets lichts, maar ik had nog een restje Batmix staan die ik graag opgebruikt had. Maar Batmix is te zwaar bemest voor zulke kleine plantjes, dus heb ik het drie keer gespoeld en uitgeknepen zodat ik het wel voor de zaailingen kan gebruiken. De zaadjes worden ongeveer op 0,5 mm diepte zacht ingestopt en voorzien van een vershoud-folie zodat het vocht uit de grond niet te snel vervliegt. Zo creëer je een eigen atmosfeertje met een hoge luchtvochtigheid voor ze.

potjes

De zaden in de potjes zijn in de kweekruimte geplaatst, nu wachten op de eerste blaadjes

Aan het einde van de dag tellen we nog 2 gekiemde zaden erbij, die heb ik er ook bij gezet. Totaal 18 van de 20 ontkiemde zaden dus, en nog 2 op de tissue’s om te ontkiemen.

Dag 4

De zaden zijn grotendeels allemaal opgekomen en hebben de laag aarde doorbroken, wat een feest! Allemaal kleine kaaskopjes 😀 Het maakt mij gelukkig te zien dat het goed gaat. Bij de opgekomen zaden wordt de folie verwijderd. Er is ondertussen ook nog een zaadje met een deftige wortelpen bijgekomen, dus 19 van de 20 zaden zijn nu ontkiemd. Dat gaat goed!

potjes uitgekomen
Kamertemperatuur: 23°C, onder de lamp: 24°C, luchtvochtigheid: 51%, 230 Watt HPS licht

Dag 5 = dag 1

Nu alle zaden op 1 na zijn uitgekomen en hun eerste blaadjes hebben begin ik opnieuw met tellen van de dagen. Dag 5 is dus dag 1 van het leven van de planten. We hebben van de 19 zaden,18 zaden die het goed doen, jammer genoeg is er in de nacht ééntje gesneuveld. Helaas, maar 18 van 20 die het uitstekend doen zo te zien is niet slecht.

Het lijkt misschien wat vroeg, maar ik kies ervoor om de plantjes nu al naar hun volgende pot te verhuizen. Ik gebruik hiervoor 21-literpotten, rechthoekig met onderaan gleuven voor water afvoer en verluchting. Aangezien ik de kleine kaasjes niet teveel wil stressen, ga ik eerst eens controleren of de grond in de cups wat droog is of niet.
Bij het verpotten is het beter wat droogte te hebben, omdat anders de boel in elkaar zakt of valt, en je dan gegarandeerd wortelbeschadiging oploopt. Het ziet er oké uit.

verpotten 3

En dit doen we dan 18 keer

Voor deze ronde worden er 14 potten gevuld met 50% Batmix en 50% Supreme lightmix. Een mix die ik mag uittesten in het project. Alles wordt mooi gemengd met elkaar en gaat de potten in. Er worden 4 potten met de lightmix alleen gevuld ook, om te zien wat deze grond doet zonder te mengen. De potten van 21-liter worden gevuld met een lege cup in de midden; ik gebruik deze toepassing al eeuwen en het gezorgd je planten altijd de minste stress op deze manier. De cup eruit, en voorzichtig de kleine kaas erin plaatsen, opletten dat alles in takt blijft, anders beschadig je wortels.

De grond is op zich wel wat vochtig als hij uit verse zakken komt, dus extra water geven doe ik persoonlijk niet.

Dag 2 (dag 6)

De kaasjes zijn in de nacht goed gegroeid, ze waren allemaal tot aan de lob blaadjes ingestopt, en staan alweer een stukje hoger. Ook de eerste gekartelde blaadjes zijn zichtbaar en ook al wat gegroeid zelfs. Ik denk dat ik ze deze namiddag een klein beetje water ga geven, zodat ze niet droog komen te staan. Ik ga ze 10ml water geven elk met een spuitje, het water is regenwater, dus qua pH zit dat min of meer in de buurt. De lamp is wat omhoog gezet en ik ben van 230 Watt naar 320 Watt overgeschakeld. Alles ziet er goed uit, ik merk geen problemen op. Eens we de eerste week door zijn, zullen er niet snel nog verliezen vallen.

planten

De ronde potten die je ziet staan zijn autoflowers en een paar Girl Scout Cookies, maar het gaat natuurlijk om de Cheese. De temperatuur is 23,5°C, onder de lamp 24,5°C, luchtvochtigheid 53%

Dag 3 (dag 7)

Vandaag de potten wat aangevuld van boven, zodat de steeltjes (stammen) er wat beter ondersteund bijstaan. Het gaat goed met de kaasjes ,weinig te vermelden vandaag!

dag 3

De temperatuur is 24°C, onder de lamp 24,5°C, luchtvochtigheid 55%. 

Dag 4 (dag 8)

De zaailingen zijn weer wat gegroeid, ze doen het heel goed en ik denk dat we geen verliezen meer zullen hebben ook. Geen speciale dingen te vermelden, alles loopt lekker

Dag 5 (dag 9)

We zijn bijna aan het einde van de eerste week voorgroeien op 24/0, de Dimlux staat op 320 Watt en de kaasjes genieten er echt van, dat zie je. Ze kregen gisteren wat te drinken, voorlopig gebruik ik nog een verstuiver en denk ik dat ze ongeveer een 20-30 ml aan regenwater kregen, dit om de drie dagen ongeveer.

dag 5

Temperatuur 24°C, onder de lamp 25°C, luchtvochtigheid 58%

Dag 6 (dag 10)

Vandaag de potten wat aangeduwd, en voor de eerste keer ‘echt’ water gegeven. We gaan trachten in deze ronde water te geven via de onderkant. De jonge plantjes staan er heel gezond bij, ik probeer toch dagelijks wat te schuiven in de potten ook ,zodat het licht wat beter verdeeld word onder hen allemaal.

dag 6

Luchtvochtigheid 56%, temperatuur 25°C

Ik ga zien hoe alles evolueert, maar de kans zit erin, dat ik de planten voor de bloei naar een grotere ruimte verhuis, waar dan ook de tweede lamp bijgeplaatst zal worden. Zo kan er op 600W + 400W gedraaid worden en kweek ik met 1000 Watt tijdens de bloeiperiode.

(advertentie)