(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Natuurlijk, buitenwiet is heerlijk om te roken. Maar als je een flinke voorraad hebt is het ook wel eens leuk om daar iets anders mee te doen. Ice-o-lator hasj maken bijvoorbeeld of een portie cannabis meel om zoete broodjes mee te bakken. Of wietsuiker dus, want daarmee maak je bakkie thee of koffie medicinaal en recreatief effectief.

Wietsuiker is een van de zogenaamde cannabis-basisgerechten. Ingrediënten met THC om te gebruiken in een keur van andere recepten. Met wietboter kun je bijvoorbeeld heerlijke spacecakes bakken, of een stukje vlees. Met de cannabis meel van vorige keer maak je net zo makkelijk een lekker stoned broodje als een heerlijke wietpizza. Deze keer maken we wietsuiker; superhandig om op voorraad te hebben voor je eerste bakkie koffie of thee ’s ochtends.

Recept voor wietsuiker

Benodigdheden:

  • 30 gram (gedecarboxyleerde) wiet
  • 250 tot 350 milliliter consumptiealcohol
  • 1 kilo suiker
  • Koffiefilter, bakpapier, steelpan, elektrische kookplaat, oven, glazen kom

Bereiding:

Wietsuiker maken is erg makkelijk en maakt het medicaten met cannabinoïden ontzettend smakelijk en zoet. Je begint met het malen van 30 gram cannabis. Gebruik hier bijvoorkeur een grinder voor en geen keukenmachine want het moet niet te fijn worden. Je kunt het bijvoorbeeld ook fijn snijden met een scherp mes op een schone snijplank.

Decarboxyleer je wiet eerst een uur op 115 graden in de oven, om het te activeren.

Doe de gemalen wiet vervolgens in een glazen kom of schaal en giet hier consumptiealcohol op, tot de cannabis helemaal daarmee bedekt is. Roer het mengsel een paar minuten minuten goed door de alcohol zodat alle werkzame stoffen kunnen oplossen.

Filter de wiet daarna uit de alcohol met een koffiefilter en laat het grootste deel van de alcohol verdampen in een steelpannetje op een elektrische kookplaat. Doe dit bij voorkeur buiten of zorg voor een goede ventilatie, alcoholdamp is niet gezond om in te ademen.

Wanneer er nog maar een klein laagje alcohol met daarin de opgeloste cannabinoïden over is, vermeng je dat in een grote kom met de suiker. Roer het goed door tot de suiker een egale lichtgroene kleur heeft.
Spreid de suiker uit, over een bakplaat die je bedekt met een vel bakpapier en laat dat een nacht drogen. De volgende dag kun je de suiker fijnstampen om klonten los te krijgen. Vermaal het in een keukenmachine als je een nog fijnere wietsuiker wil.

Bewaar de wietsuiker in een luchtdichte glazen pot, op een koele donkere plaats. Een keukenkastje is prima maar zorg wel dat iedereen in je huishouden weet dat het wietsuiker is. Je huisgenoten per ongeluk knetterstoned maken is niet aan te raden.

[Openingsbeeld: Nataly Studio, Smeilov Sergey, Shutterstock]
(advertenties)