(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabis is veelzijdiger dan een dobbelsteen. Je kunt er van alles van maken, van ice-o-lator hasj tot wietolie tot de cannabis meel waarvan we je vandaag het recept geven. Cannabis meel is eenvoudig en snel te maken en de basis voor een bijna eindeloze veelheid aan geestverruimende edibles. 

Cannabis meel is net als wietboter een basisingrediënt voor een enorme hoeveelheid edibles. Ga maar na, alle gerechten waar meel in zit, kun je met cannabis meel medicinaal of recreatief effectief maken. Een spacecake bijvoorbeeld, of wietpannenkoeken, cannabisbrood, marihuanamuffins, potpoffertjes, spacepasta, wietpizza, en ga zo maar door.

Het is supermakkelijk om cannabis meel te maken maar dat betekent niet dat het minder sterk is als bijvoorbeeld wietboter om mee te koken of bakken. Er gaat geen cannabinoïde verloren bij het maken van cannabis meel. Het geeft je edible bovendien een duidelijke wietsmaak, zodat er geen twijfel zal bestaan over het belangrijkste ingrediënt van je baksels.

Decarboxyleer je wiet of knipafval een uur op 115 graden in de oven, om het te activeren.

Zo maak je cannabis meel

Benodigdheden:

  • Cannabis (toppen en/of suikerblaadjes)
  • Blender/koffiemolen
  • Oven

Werkwijze:

Cannabis meel is simpelweg een mix van één deel zeer fijn gemalen cannabis en drie delen bloem. Zeer eenvoudig en snel te maken dus, maar wacht nog even met het fijnmalen van je wiet. De cannabis moet namelijk eerst nog gedecarboxyleerd worden. Dat is een proces van verhitting waarbij de THC in de wiet geactiveerd wordt, zodat je er ook stoned of high van zult worden.

Verwarm je oven voor op 115 graden, en vermaal de cannabis met een grinder. Spreid het uit over een schone bakplaat (of een vieze bakplaat met een vel bakpapier erop 😉 ) en stop die in het midden van de oven. Bak de cannabis een uur op 115 graden. Hierna is de wiet geactiveerd zodat je er stoned of high van wordt wanneer je het eet. Neem de wiet uit de oven en laat het even afkoelen voor je het in de blender stopt om verder fijn te malen. Probeer het zo fijn mogelijk te krijgen, en tot een groen poeder te vermalen.

Decarboxyleer je cannabis en maal het tot poeder. Foto: Heather M Clark, Shutterstock

De cannabis meel is klaar om te gebruiken wanneer je er één deel van, vermengt met drie delen bloem. Het is alleen beter om daarmee te wachten tot je er daadwerkelijk iets mee gaat bakken. Bewaar de geactiveerde en tot poeder vermalen wiet dus apart in een luchtdicht afgesloten container totdat je het gaat gebruiken.

Koken met cannabis meel

Voortaan wordt psychoactief koken een kwestie van meel vervangen voor cannabis meel. Bak je eigen wietbrood en begin de dag met een medicinaal ontbijtje. Ook kun je er de bekende spacecake of koekjes mee bakken, maar bijvoorbeeld ook een heerlijke cannabispasta of een hartige quiche van maken. Omdat de cannabis al geactiveerd is, hoef je daar bij het koken geen rekening meer mee te houden.

[Foto’s wietbrood: Creative Family, Shutterstock]
(advertenties)