(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Van LEGO kun je dan misschien wel alles maken, met wiet kun je ook van alles maken. Van pannenkoeken zoals hier op de CNNBS redactie werd geopperd tot medicinale wietolie. En alles daartussenin zoals wietboter, een heerlijk concentraat of het recept van vandaag: ice-o-lator hasj. Doe je mee?

De autoflowers in de lage landen zijn geoogst en de rest van de buitenbuit zal niet lang meer op zich laten wachten. Met zoveel wiet moet toch meer te doen zijn dan het in een vloeitje rollen? Vandaar een nieuwe serie op CNNBS ‘Ik heb wiet en ik maak…’ waarin we aftrappen met ice-o-lator hasj.

Goed, beter, best

Goede ice-o-lator hasj is gewild, betere ice-o-lator gaat in sommige shops voor schandalige prijzen over de toonbank, en geweldige ice-o-lator is zo schoon dat je het kunt dabben. Het is zelfs smaakvoller dan een BHO concentraat, omdat je de wiet koud verwerkt zodat bijna alle terpenen (smaakstoffen) bewaard blijven. Het geheim? Een goed basisproduct om mee te starten, snel werken, meerdere extracties doen en spoelen, spoelen en nog eens spoelen om je ice-o-lator zo puur mogelijk te maken.

Ice-o-lator hasj maken

Benodigdheden:

  • Verse of gedroogde wiet
  • Heel veel ijsblokjes
  • 2 Grote emmers
  • Ice-o-lator zakken
  • Lingerie beschermende waszak of pyramid bag (optioneel)
  • Metalen keukenzeef

Werkwijze:

Je kunt ice-o-lator hasj maken van zowel vers als gedroogd knipafval en wiet. Het mooiste resultaat krijg je echter als je je wiet of knipafval vers invriest. Doe het zo snel mogelijk na het oogsten in de vriezer en laat het daar niet langer dan twee weken liggen, om te voorkomen dat trichomen kapot vriezen. Als je gedroogde wiet gebruikt, stop het dan ook eerst een nacht in de vriezer voor je ice-o-lator gaat maken.
Maak de wiet fijn maar niet té fijn want dan komen er plantendeeltjes in je hasj, en dat wil je zo veel mogelijk voorkomen. Het beste snij je het met een scherp mes in stukken van ongeveer een centimeter.

Vul een van de emmers voor ongeveer een derde met water en doe daar ijsblokjes bij tot de emmer voor ongeveer twee derde gevuld is. Roer even en laat ongeveer 10 minuten staan om het water zo koud mogelijk te krijgen.
Neem je wiet uit de vriezer en vul hiermee de pyramid bag en stop die vervolgens in het ijswater. Als je geen pyramid bag hebt doe je de wiet direct in het ijswater.

Neem nu een grote houten pollepel (gebruik geen mixer, die slaat je wiet kapot waardoor er plantendeeltjes in je hasj terecht komen) en roer het mengsel 15 minute lang zo hard als je kan. Neem hierna de wiet eruit, dit gaat makkelijker wanneer het in de lingerie beschermende waszak zit, vandaar. Knijp de wiet enigszins uit en stop het terug in de vriezer voor een tweede ronde. Schep met een vergiet ook de ijsblokjes eruit en stop die ook terug in de vriezer voor de volgende ronde.

Neem nu de set ice-o-lator zakken en hang die één voor één in de andere emmer, zoals je met vuilniszakken in een vuilnisemmer zou doen. Zorg ervoor dat de zak met de fijnste mazen (25 micron) onderop zit en de zak met de grootste maaswijdte (220 micron) bovenaan. Giet het ice-o-lator water over in de zakken en til de eerste zak omhoog. Dit is de 220 micron zak waarin je waarschijnlijk geen hasj, maar alleen plantmateriaal zult vinden.

Neem nu de tweede zak en til die op. Hierin zit waarschijnlijk wel een beetje hasj. Spoel het uit met een kletterende waterstraal. Dit zorgt ervoor dat alleen de trichomen van de juiste maat in de zak blijven, en de steeltjes, kleinere trichomen en plantenrestjes wegspoelen. Hoe langer (beter) je spoelt, hoe beter (schoner) de kwaliteit van je hasj. Als spoelwater kun je met een maatbeker water onderuit de emmer scheppen en dat steeds over de hasj heen laten kletteren.

Neem nu een stuk bakpapier en knijp de klont hasj door de onderkant van de ice-o-lator zak heen, even zachtjes uit. Keer de zak binnenstebuiten en leg de hasj in een keukenzeef boven een stuk bakpapier. Druk de klont hasj met de bolle kant van een lepel door de keukenzeef op het papier om het te laten drogen. Door het door de zeef te drukken maak je het fijn en voorkom je dat het gaat schimmelen.

Spoel de gebruikte ice-o-lator zak meteen schoon in het ijswater en onder de koude kraan. Wacht hier niet mee, want als de hasj opdroogt krijg je het nooit meer van je ice-o-lator zak af.

Leeg op deze manier alle ice-o-lator zakken en herhaal de hele procedure wanneer de wiet weer goed bevroren is. Gooi de wiet nooit na één ronde weg want de tweede en de derde keer haal je er minstens net zoveel vanaf. Vaak is de opbrengst van de tweede ronde zelfs beter dan die van de eerste ronde. Pas als er niets meer vanaf komt, kun je de wiet weggooien of er wietmelk of iets dergelijks van maken. Het gebruikte water heeft de heerlijke smaak van wiet, een beetje suiker en citroen erbij en je hebt een heerlijke limonade 😉

(advertenties)