(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze zijn nog even – tot en met komend weekend – met eigen ogen te zien in het Hash Museum in Amsterdam: prachtige portretten van Nederlandse wietdames. Gemaakt door Maria Cavali in het kader van de lopende tentoonstelling ‘We Are Mary Jane’.

Fotoshoots in Amsterdamse coffeeshops

Maria mailde ons met de vraag of we zo net voor het sluiten van de expo in het Hash Museum op de Amsterdamse Wallen niet nog wat aandacht wilden besteden aan de serie bijzondere portretten die ze maakte van vrouwen in de Nederlandse cannabiswereld. En dan met name die in Amsterdam natuurlijk, waar ze in diverse coffeeshops de prachtige foto’s ook schoot.

Natuurlijk willen wij graag aan dat verzoek voldoen. Niet alleen omdat vrouwen het volle licht van de schijnwerpers (ook) verdienen, maar vooral ook omdat het fantastische foto’s zijn geworden van de Litouwse Maria Cavali, die al jaren in Mokum woont.

Vrouwen in de cannabis industrie

Met de tentoonstelling wil het Hash Museum de ‘kracht, vindingrijkheid, creativiteit en vasthoudendheid’ van vrouwen in de cannabis industrie eren. Onlangs nog vond in het Hash Marihuana & Hemp Museum  bijvoorbeeld de boekpresentatie plaats van Mila Jansen, a.k.a. The Queen of Hash. Maar er is ook aandacht voor moderne wieticonen als Whoopi Goldberg, die een bedrijf heeft dat cannabisproducten voor vrouwen op de markt brengt (o.a. tegen menstruatiepijn).

Kortom, check die expo nog nu het kan en sta even extra lang stil bij de kleurrijke portretten van Nederlandse wietdames van fotograaf Maria Cavali, betoverende foto’s zoals deze:

Shiva en Shanti

Een heel bijzondere foto is deze van de tweeling Shiva en Shanti. Volbloed dochters van niemand minder dan Sensi Seeds (en Hash Museum, Hempflax) eigenaar Ben Dronkers. Beide dames zijn of waren ook werkzaam voor het cannabis imperium van hun vader. Wat sowieso eeuwig zal blijven zijn de twee strains die Sensi Seeds naar de tweeling heeft vernoemd: Shiva Shanti and Shiva Shanti II. En deze schitterende foto dus, gemaakt in coffeeshop Club Media.

De tentoonstelling ‘We Are Mary Jane’ is nog tot en met zondag 23 september te zien in het Hash Marihuana & Hemp Museum, Oudezijds Achterburgwal 148 in Amsterdam – dagelijks open van tien tot tien

(advertenties)