(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt tegenwoordig in Noord-Amerika, waar recreatieve cannabis al voor tientallen miljoenen mensen legaal is. Ook en misschien wel juist voor gamers een aantrekkelijk idee, en daarop speelt de Stoned Gamer League handig in. Met online competities en binnenkort ook een grote fysieke gamehal speciaal voor blowers in Los Angeles!

3000 m2 speelhal voor cannabis liefhebbers

Als je vindt dat CNNBS een drukke site is – wat sommige mensen schijnen te vinden, maar bedenk dan wel dat alle content gratis is dankzij de advertenties, en dat die ook allemaal cannabis gerelateerd zijn – check dan eens de webstek van de Stoned Gamer League (SLG). Daar zit helemaal geen millimeter witruimte meer in, haha. Het zal de gamers uit de VS en alle andere landen – want ook jij kan online meespelen – echter worst zijn, het succes spreekt voor zich.

De grote man achter de Stoned Gamer League: Zeus

En de baas van deze unieke gamecompetitie, Zeus Tipado heet de beste kerel, gaat de virtuele boksring voor stoners nu ook fysiek maken, door in oktober een speelhal van bijna 3000 vierkante meter te openen in downtown Los Angeles. Die zal net zoals een privéclub opereren (zodat er geblowd mag worden) en voortaan alle SGL evenementen en toernooien hosten.

Gamen en cannabis

Zeus wil cannabis en videogames dus ook letterlijk laten samensmelten, om zo een safe haven  te creëren voor gamers om competitief te spelen tegen andere wietliefhebbers zonder risico op bestraffing. Integendeel, deze stonede gamers worden juist beloond om high te zijn!

Onze Amerikaanse collega’s van de site Marijuana.com schrijven dat cannabis en het spelen van videogames onder hetzelfde vooroordeel lijden, namelijk dat mensen die dat doen lui en onintelligent zijn, maar dat – opnieuw net zoals bij wiet – onderzoeken het tegendeel hebben aangetoond. Zo publiceerde de American Psychology Association in 2014 een studie met de titel ‘The Benefits of Playing Video Games‘. Daaruit bleek dat gamen je cognitieve functies kan verbeteren, waarbij je moet denken aan navigeren, logisch nadenken, geheugen, perceptie, problemen oplossen en zelfs het behouden van een scherpe geest.

E-sports toernooien en real life evenementen

De SGL is dus al actief sinds 2015 en is sindsdien gastheer van wereldwijde e-sports toernooien die cannabis en competitie combineren. Spelers die een account hebben aangemaakt kunnen meedoen als team of solo op de PC, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. De games die je moet spelen betreffen veelal de laatste versies van sportgames als ‘Madden ’19’, ‘NBA 2K19’, ‘NHL ’19’, ‘UFC 3’, ‘Overwatch’, ‘Rocket League’ en ‘Battlefield’. Maar ook het wat ruwere werk staat op het menu, zoals de games ‘Injustice’ en ‘Street Fighter III: Third Strike’.

Als je IRL (in real life) een evenement van de Stoned Gamer League wil bijwonen – waarvoor je dan wel in de VS moet zijn uiteraard – betaal je een tientje entree. Maar voor 30 dollar krijg je een ‘backstage VIP access’ met inbegrepen een ‘weed box’ gevuld met producten van de SLG-sponsors.

Bonuspunten voor dabben of een bong rippen

Maar je komt niet zomaar binnen hoor, je zult moeten aantonen dat je ook verstand van wiet hebt! Online spelers moeten verplicht een POE doen, ofwel een ‘proof of elevation’. Dat houdt het volgende in:

  • kies je materiaal: bongs of dabs
  • inhaleren en vasthouden – spelers moeten hun hijs minstens 5 seconden binnen houden (hoesten daarna is toegestaan)

Wanneer de speelhal in Los Angeles open is, kunnen spelers ook bonuspunten scoren door hun ‘hits’ heftiger te maken. Als je level 1 haalt – en dat is 0,25 gram concentraat dabben of een halve gram wiet in de bong wegtikken – levert dat 2 punten op. Level 2 levert 10 bonuspunten voor je team op maar dan moet je al een halve gram in één keer dabben of een hele gram door je bong jagen. De echte toppers met stalen longen kunnen nog proberen om voor 30 punten te gaan door 1 gram te dabben of 2 gram te bongen.

Tijdens de fysieke toernooien stellen de sponsors de concentraten en wiettoppen beschikbaar. Dat dient twee doelen: de consumptie in de speelhal reguleren en er zeker van zijn dat iedere stonede gamer ‘producten consumeert met dezelfde potentie’.

Meer weten over de Stoned Gamer League? Volg dan hun Instagram en wie weet vlieg jij binnenkort wel naar LA!

(advertenties)