(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet microdoseren is als een soort homeopatisch gebruik van cannabis waarbij je alleen de medicinale voordelen van cannabinoïden in je lichaam ervaart. Werkt dat echt? Jazeker, in 2012 bleek bij een onderzoek onder 360 kankerpatiënten een kleine dosis cannabis, pijn zelfs béter te bestrijden dan een grote. En er is nóg een voordeel: wiet kun je de hele dag door microdoseren want erg stoned of high wordt je niet!

Microdoseren met hallucinogenen zoals LSD en paddo’s, is al een paar jaar een hype onder wizkids uit Silicon Valley, die er hun creativiteit, focus en alertheid een boost mee geven. Een kleine dosis van het een of ander nemen, waarbij je niet overweldigd wordt maar slechts milde effecten ervaart. Dat is microdoseren, en het kan ook met cannabis en wordt de laatste tijd ook steeds populairder. Verdamper producent DaVici maakte er zelfs een extra small verdamper voor genaamd MIQRO.

Effect van één haaltje

Het is bekend dat THC en andere cannabinoïden ook in kleine dosis, goed door het endocannabinoïde-systeem kan worden opgenomen. Dit is vaker onderzocht maar je kunt het ook gemakkelijk zelf testen door een keer  één haaltje van een joint te nemen. Je ervaart dan wel de lichamelijke ontspanning en geestelijke stimulatie maar bent verder niet stoned of high. Net als wanneer je bijvoorbeeld één glas wijn of bier drinkt om de scherpe randjes eraf te halen.

Zelf wiet microdoseren

Van bijna alle effecten van cannabis kun je door te microdoseren, een milde helende variant ervaren. Zoals eerder vermeld, toonde een studie uit 2012 al aan dat een lichte dosis Sativex (medicinale cannabis spray) in veel gevallen beter tegen pijnklachten werkte dan een grote of normale dosis. Maar ook andere heilzame effecten van cannabis zijn prima met een microdosis te ervaren. Slapeloosheid bijvoorbeeld of lusteloosheid, angsten, neerslachtigheid, misselijkheid en stress kunnen zeer goed met een kleine dosis cannabis bestreden worden. Zonder high of stoned te worden, een groot voordeel voor mensen met chronische klachten.

DaVinci’s nieuwste Miqro verdamper richt zich met zijn geringe formaat helemaal op het microdoseren van cannabis.

Maar ook wanneer je nergens ‘last van’ hebt kun je de voordelen van microdoseren ervaren. Een kleine dosis cannabinoïden kunnen je scherper maken, de moed geven om in actie te komen, angsten wegnemen, meer energie geven en verbeteren gegarandeerd je seksleven!

Hoeveel een microdosis precies is, verschilt bij cannabis van persoon tot persoon. Hoe groter je tolerantie voor cannabinoïden, hoe groter een microdosis voor je zal zijn. Ook de wietsoort is van belang, Niet elke soort is even sterk, en heeft eenzelfde effect. 5 Milligram wordt genoemd maar ook 10 milligram THC wordt aangeraden. Je kunt echter het beste zelf langzaam beginnen en experimenteren om het microdoseren goed onder de knie te krijgen. Neem bijvoorbeeld één haaltje van een verdamper of joint (liefst puur natuurlijk) en wacht een half uurtje. Daarna kun je beslissen of meer of minder wiet benodigd is om de gewenste effecten te voelen.

Heb je een verdamper, probeer hem dan ook eens op de lagere temperatuur instelling. Daarbij proef je meer terpenen en wordt je minder zwaar stoned. Ook met wietolie of edibles kun je microdoseren. Begin gewoon met een zo klein mogelijke dosis en leer langzaam wat voor jou de beste microdosis is. Let met edibles wel op want het duurt minimaal een half uur tot meer dan een uur voordat je de effecten op kunt merken.

[Openingsfoto: golddiamondphotography, Shutterstock]
(advertenties)