(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We hebben het vaker gezegd; van wiet kun je van alles maken! Van wietolie tot rosin tot heerlijke gezonde sapjes en nog veel meer. Maar als je jezelf echt wil verwennen dan maak je natuurlijk gewoon hasj, dan kun je daarna van die hasj zelfs alsnog rosin of wietolie maken. Cannabis growshop Plantarium heeft er twee perfecte zeeframen voor!

Wanneer je binnenkort wat te oogsten hebt, of er op het moment wat te drogen hangt op zolder, maak er dan eens Nederhasj van. De Dry Sift Screens van Plantarium.nu zijn daar perfect voor. Geen gedoe met ijsblokjes en water, en toch de allerbeste kwaliteit hasj. En dan hebben we het niet over een middelmatig stukkie Maroc, maar eersteklas hasj van Hollandse bodem. Zelfs full melt is mogelijk!

Old school, full melt

Dry sift is Engels voor droog gezeefde hasj of kief. Oftewel hasj die gemaakt is met behulp van een fijnmazige zeef, zoals ze dat ook in Marokko doen. Deze old school methode om hasj te maken werkt nog steeds uitstekend, en stelt je in staat om eersteklas hasj te maken. Zelfs full melt hasj die je kunt dabben is op deze manier te maken, als je een goede kwaliteit wiet gebruikt en secuur te werk gaat.

Full melt trichomen, droog gezeefd door Bubbleman.

Het principe van het maken van hasj met de Dry Sift Screens van Plantarium is eenvoudig, maar het maken van de beste kwaliteit is dat niet. Door cannabis eerst te drogen en het daarna door de zeef te halen, scheid je de trichomen (met daarin alle cannabis-heerlijkheid) van het plantmateriaal. Vervolgens verzamel je de trichomen, oftewel je kief, en kun je die tot hasj persen. Als je daarbij een goede kwaliteit wiet gebruikt, en zorgvuldig te werk gaat, kun je op deze manier zelfs een concentraat maken: hasj die zo puur is, dat het smelt als boter. Uiteraard hebben we een handleiding voor je, en de Dry Sift Screens van Plantarium zijn er geknipt voor.

Knippen en zeven tegelijk

Daarover gesproken, een paar Dry Sift Screens zijn ook uitermate geschikt om gedroogde wiet boven te knippen. Verwijder dan bij de oogst alleen de grote schutbladeren maar laat de suikerblaadjes tijdens het drogen aan je toppen zitten. Deze knip je er dan na het drogen af boven de Dry Sift Screens, zodat je er direct hasj van kunt maken. Een win-win situatie pur sang!

Dry Sift Screens

De Dry Sift Screens van Plantarium zijn van degelijk aluminium en hebben de ideale afmeting om boven te knippen.

Dry Sift Screens

De set Dry Sift Screens zoals Plantarium die aanbiedt, bestaat uit twee zeeframen met degelijke aluminium frames. Het eerste raam bevat een zeef met een maaswijdte van 150 micron en het tweede heeft mazen van 85 micron. Het eerste zeefraam zorgt voor een eerste grove scheiding van trichomen, die je met het tweede raam steeds puurder kunt maken.

De Dry Sift Screens zijn beiden 43 bij 56 centimeter, de ideale afmetingen dus om als tray te gebruiken bij het knippen van je toppen. Bij cannabis growshop Plantarium leggen ze je graag uit hoe je de Dry Sift Screens voor het beste resultaat kunt gebruiken. Bestellen doe je voor €99,- euro op Plantaruim.nu.

(advertenties)