(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De moderne cannabisminnende mens ziet ze regelmatig voorbij komen op de sociale media; te gekke, rare, hippe, gekleurde, handgemaakte én ook nog eens functionele bongs. Helaas zijn deze kunstwerkjes vaak reteduur en alleen in Amerika te koop. Maar niet het te gekke nieuwe glaswerk van Focus Planet, die zijn namelijk wél voor gewone Europese stervelingen bereikbaar. 

Wie op zoek is naar een ludieke glazen bong of pijp, moet echt even een kijkje gaan nemen in de categorie ‘Crazy bongs‘ op Focus Planet. Daar vind je sinds kort namelijk te gek nieuw glaswerk om wiet uit te roken. Sommige van deze crazy bongs zijn voornamelijk functioneel te gek, zoals de Skyscraper Monster van Grace Glass, die niet één maar wel vijf percolators bevat.

Crown Cactus en Horns

Maar de bongs die wij vandaag even in het zonnetje zetten zijn twee kunstwerkjes van Black Leaf, genaamd Crown Cactus en Horns. Beiden werkelijk prachtige en cartooneske handgemaakte bongs, die ook heel redelijk geprijsd zijn. En op de kwaliteit heeft Black Leaf ook niet bezuinigd want de bongs zijn gemaakt van keihard en hoogwaardig borosilicaatglas.

Crown Cactus is een mooie waterpijp in de vorm van een stonede cactus. Het ontwerp doet denken aan de gewilde ‘pickle Rick’ wietpijp, en heeft een handige 14,4 millimeter glas op glas verbinding. Hierdoor kun je de bowl gemakkelijk vervangen voor een olienagel (dabnagel) of een dome, om uit de Cactus Crown ook  concentraten zoals BHO of rosin te roken.

Ben je meer van de fantasy dan cartoons, dan vind je de Horns bong waarschijnlijk nog veel mooier dan de gekroonde cactus hierboven. Deze bong heeft een bescheiden maatje van slechts 21 centimeter waardoor die ideaal is om ook als dab rig in te zetten. Net als de Cactus Crown is de bowl namelijk verwisselbaar voor iedere dabnagel of dome voor concentraten. Zolang die maar een mannelijke 14,4 glas op glas verbinding heeft.

Horns heeft diffusor gaten om rook te koelen en de binnenkant te filteren. Esthetisch is hij voorzien van twee lange gekleurde hoorns en divers prachtige zwarte details, allemaal gemaakt van hetzelfde geharde borosilicaatglas.

En mocht je na het zien van deze pracht en praal nu denken dat de Cactus Crown en de Horns wel ontzettend duur moeten zijn, dan heb je het mis. Allebei de bongs zijn namelijk scherp geprijsd en nu ook nog eens tijdelijk afgeprijsd. De Cactus Crown kost je daardoor nog maar €71,95, en voor de Horns bong betaal je €79,95. En mocht dat je toch nog iets te duur zijn, dan is hier nog een kunstig draagbaar modelletje

(advertenties)