(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We kunnen gerust stellen dat de eerste keus in kweeklampen voor kleine thuistelers tegenwoordig LED is. LED is namelijk veiliger, energiezuiniger en efficiënter dan HPS. Althans, dat kan het zijn. Maar het kweken met LED vraagt wel om een aangepast recept voor plantenvoeding. Tenzij je de voeding van EPS Meststoffen gebruikt dan, want dat is speciaal voor LED kwekers ontwikkeld.

EPS Meststoffen is een nieuwe fabrikant van plantenvoeding, die zich volledig richt op urban gardening. Mensen die thuis onder kunstlicht planten kweken dus, om zelf van te genieten. Zij zagen dat hun clientele steeds vaker LED kweeklampen gebruikten, en daarbij dikwijls tegen tekorten aanliepen. Omdat planten onder LED toch een enigszins andere voedingsbehoefte hebben, ontwikkelde het bedrijf de EPS voedingslijn; volledig aangepast voor planten onder LED kweeklampen.

LED vs. HPS

LED kweeklampen verschillen nogal van gasontladingslampen. Ze zijn efficiënter in gebruik en produceren aanzienlijk minder stralingswarmte. Allemaal positief, maar het betekent bijvoorbeeld wel dat planten onder LED minder water en voeding opnemen omdat ze simpelweg ook minder water via de bladeren verdampen. Van planten onder LED is daarnaast bijvoorbeeld ook bekend dat ze wat meer magnesium verbruiken. Indien ze dit niet krijgen, leidt dat tot tekorten, chlorose (vergeling van bladeren) en uiteindelijk necrose (afsterving van bladeren).

EPS Meststoffen LED

EPS Meststoffen LED bevat alles wat planten onder LED kweeklampen nodig hebben.

Omdat LED kweeklampen zo fel en krachtig zijn, kunnen bladeren van jonge planten soms door het licht verbranden, light burn noemen we dat. In EPS Meststoffen voor LED zitten speciale toevoegingen (te weten Magnesium (Mg), sporenelementen, anti-stress-middel, chelaten, vitamines en aminozuren) om deze typische LED-problemen voor te zijn, en de opname van mineralen (voedingsstoffen) te optimaliseren. Door deze nieuwe samenstelling is het NIET nodig om extra toevoegingen te doen, en dat is wel zo prettig.

EPS Meststoffen voor LED

EPS Meststoffen is misschien nieuw op de markt, maar de voedingslijn is toch bijzonder compleet. Zoals je mag verwachten is er natuurlijk een basis groeivoeding (EPS start LED, NPK: 11-52-10) en een basis bloeivoeding (EPS bloei LED, NPK 11-30-20). Maar voor gemakzuchtige LED kwekers maakt het bedrijf daarnaast ook de EPS original LED (NPK 21-20-20) waarmee je een hele cyclus van zaad tot oogst kunt voeden.

Om planten tijdens de bloeifase extra te stimuleren kun je van EPS Meststoffen de EPS boost LED (NPK 7-18-36) gebruiken. De hogere concentratie aan fosfor en kalium in EPS boost LED zorgt hierin voor extra bloemvorming.
Omdat LED kweeklampen minder stralingswarmte produceren, verdampen ze ook minder vocht via de bladeren. Dit resulteert doorgaans in een lagere opname van water en voeding via de wortels. Om ervoor te zorgen dat planten onder LED toch genoeg mineralen binnenkrijgen, behandel je ze met EPS bladvoeding (NPK 28-1,5-12).

EPS meststoffen starterpak LED CNNBS

Het voordelige EPS starterpak LED bevat alle voeding voor een complete cyclus.

En mocht je nou vinden dat je wel heel veel verschillende flessen nodig hebt om je planten onder LED goed te voeden, dan heeft EPS Meststoffen voor jou het EPS starterspak LED. Dat bevat voldoende van alle EPS Meststoffen die we hierboven noemden, voor een complete kweekronde op 1 tot 1,2 vierkante meter.

Voor meer informatie over EPS Meststoffen ga je naar EPS-Meststoffen.nl. Bestellen doe je bij één van de EPS resellers, te weten De Tuinsmurf, kwekenmetled.nl of kweekotheek.nl

(advertentie)