(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ontdek wat wiet kan doen bij hormonale aandoeningen, 5 feiten over THC die je wellicht nog niet kent, waarom cannabis goed en heilzaam is voor je botten, holistische geneeskunde en mediwiet gaan prima samen en hoe THCV je helpt om te stoppen met roken!

Wat je nog niet wist over THC – 5 weetjes

Tetrahydrocannabinol ofwel THC is de meest bekende werkzame stof in cannabis. Dat komt vooral omdat het psychoactieve eigenschappen heeft; je kan er high van worden. Gelukkig gaat het ook steeds vaker over de medicinale kracht ervan. Desalniettemin gaan we voorbij aan een aantal bijzondere (en amuserende) weetjes over dit bestanddeel.

De soms verrassende wetenswaardigheden over THC die worden besproken zijn:

  • THC is een vet
  • THC komt vrij door vetverbranding
  • THC poep je uit
  • Planten, schimmels en THC
  • THC is een plantaardige geluksmaker

Alles weten over deze TCH-feiten, lees dan HIER verder

Ontdek wat wiet kan doen bij hormonale aandoeningen

Het endocriene systeem is een heel belangrijk mechanisme in ons lichaam. Het speelt een cruciale rol bij het reguleren van allerlei lichaamsfuncties zoals ademhalen, eten, groeien, ons metabolisme, voortplanting en stemming. Dit systeem werkt met signaalstoffen die door endocriene klieren via de bloedbaan aan doelcellen of -organen worden afgegeven. Deze signaalstoffen zijn beter bekend als hormonen. En daarmee kun je problemen krijgen door genetische oorzaak of een ongezonde leefstijl (suiker en roken o.a.).

Afhankelijk van het type aandoening en de ernst bestaan conventionele behandelingen uit medicijnen en eventueel chirurgie. Deze twee behandelopties zijn niet altijd succesvol. Gelukkig kan cannabis helpen. Dat komt vooral omdat wiet bijzonder goed samenwerkt met een lichaamseigen mechanisme dat het endocannabinoïden-systeem (ECS) heet. Dit systeem werkt met lichaamseigen cannabinoïden, maar reageert ook sterk op werkzame bestanddelen in wiet. Eigenlijk vertoont het ECS veel overeenkomsten met het hormonale systeem. Lees HIER verder hoe cannabis je kan helpen bij hormonale problemen!

THCV in wiet blijkt effectief hulpmiddel bij stoppen met roken

Steeds meer mensen stoppen met roken dankzij wiet. Zij ervaren dat cannabis het makkelijker maakt om te stoppen met sigaretten. En dan doelen we niet op joints met tabak, want daarmee hou je de nicotineverslaving natuurlijk in stand. Met wietolie of een verdamper daarentegen, neemt trek in een sigaret enorm af. En dit concept wordt nog eens ondersteund door de wetenschap ook.

Onderzoek toont aan dat een minder bekende stof in cannabis, THCV genaamd, helpt bij het verminderen van de hunkering naar nicotine. De wetenschappers ontdekten dat THCV (afkorting voor tetrahydrocannabivarine) de zelftoediening van nicotine bij  ratten en muizen aanzienlijk verzwakte. Ook het zoekgedrag naar nicotine en het geconditioneerd rondhangen op plaatsen waar de beestjes nicotine kregen, nam aanzienlijk af. Meer onderzoek – op mensen – is uiteraard nodig, maar het is alvast een hoopvolle conclusie voor miljoenen rokers! Lees HIER verder

Hoe wiet botgezondheid bevordert en botziektes vermindert

Hoe goed je ook voor jezelf zorgt, ouder worden gaat sowieso gepaard met botslijtage. Bovendien kan je altijd worden getroffen door een botziekte. Veel voorkomende botziektes zijn osteoporose, artrose en de ziekte van Paget. Deze aandoeningen zijn erg pijnlijk en veroorzaken ontstekingen. Al met al lijden wereldwijd ruim 200 miljoen mensen aan een botziekte.

Mediwietsite bericht over 3 wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat cannabis en het het cannabinoïden-systeem er voor kunnen zorgen dat oud botmateriaal wordt afgebroken en hoeveel nieuw botweefsel er werd geproduceerd, dat het botmetabolisme in balans wordt gebracht en zelfs dat botbreuken in de meeste gevallen sneller genezen met CBD en THC! Lees HIER verder

Waarom cannabis en holistische geneeskunde zo goed samengaan

Holistische geneeskunde bestaat al duizenden jaren. Vooral in landen als China en India. Door moderne geneeskunde is het naar de achtergrond verdwenen, maar sinds enkele jaren is het weer in opkomst. Zeker nu geneesmiddelen op basis van cannabis populairder worden.

Wellness-adviseur en oprichter van het Amerikaanse Canna-Veda en ZVDA, Joanna Matson: “Met het gebruik van een holistisch cannabis-geneesmiddel kijk je tijdens het maken van een protocol voor iemands genezingsreis naar het hele lichaam, de geest en de ziel. Het gebruik van cannabis – zonder rekening te houden met andere veranderingen – biedt een groot potentieel voor genezing.” Lees HIER verder waarom wiet en holistische geneeskunde zo goed samengaan.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: HQuality/Shutterstock. Zie voor overige fotocredits de originele artikelen op Mediwietsite.nl]
(advertenties)