(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bubbleman is een bekende hasjkikker op YouTube. Zijn filmpjes gaan over zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken met cannabis en zijn razend populair. Daarnaast is hij een expert op het gebied van hasjextracties en zijn droog gezeefde hasj smelt dan ook als boter. Op ICMAG legt hij uit hoe je dit zelf kunt maken.

Droog gezeefde hasj kennen de meeste blowers wel uit de coffeeshop want de Polm en de Maroc die je daar koopt worden van ouds her ook met een gewone zeef gemaakt. Maar de meeste buitenlandse hasj uit de coffeeshop is bruin en bevat veel plantmateriaal, zo’n 75% om precies te zijn. Als je deze methode volgt kun je zelf, en met niet meer dan een paar goede stukken zeefdrukgaas een hasj maken die voor 95% uit pure trichomen bestaat. De kief smelt dan als boter en is volgens puristen het mooiste concentraat wat er bestaat.

Om deze full melt hasj (hasj die smelt als boter) te maken, heb je naast je wiet slechts drie stukken zeeframen nodig. De wiet die je gebruikt is ook van belang want wat erin gaat bepaalt voor een groot deel ook je eindproduct. Neem dus een mooie, en goed gedroogde wiet om mee te starten. Het hoeft niet veel te zijn want met deze methode ga je vooral voor de kwaliteit. Voor kwantiteit zijn andere methodes meer geschikt.

zeefdrukgaas

De zeeframen zul je zelf moeten maken maar dat is niet veel werk. een houten frame dat je bespant met zeefdrukgaas in de juiste maat is alles wat je nodig hebt. Zeefdruk gaas kun je online bestellen of in een zeefdruk winkel kopen, mocht er een in je buurt zitten. Je hebt drie verschillende soorten zeefdruk gaas nodig. Een stuk met mazen van 140 tot 150 micron voor de eerste run, een stuk met mazen van ongeveer 107 micron om het meeste plantmateriaal te verwijderen. En ten slotte een zeefdruk gaas met mazen van zo’n 70 micron om de stammetjes van de trichomen af te zeven zodat je de pure trichomen overhoudt, en niets meer.

Let even op bij het bestellen want zeefdruk winkels geven de maaswijdte vaak niet in micron aan, maar in draden per centimeter, of T. Een doek van 43T is 150 micron en is geschikt voor de eerste ronde. Een doek van 61T heeft een maas opening van 92 micron en zou je kunnen gebruiken als tweede zeef en een doek van 77T heeft openingen van 72 micron, wat geschikt is om de hasj zo puur als het maar kan te maken. Soms kun je ook complete zeeframen kopen, maar die zijn vaak erg prijzig voor ons doel.

Stap 1

Het verpulveren van je wiet tot poeder is volgens Bubbleman de eerste stap in het maken van full melt hasj. Met een bankpasje of een ander soort kaartje haal je het poeder door de eerste zeef heen. Er zal een hoop plantmateriaal meekomen maar maak je daarover geen zorgen, daar zijn de andere twee zeeframen voor. Hoe langer en grondiger je doorgaat met de eerste run, hoe meer plantmateriaal er ook mee zal komen. Probeer voorzichtig te werken want hoe meer plantmateriaal (vervuiling), hoe langer het schoonmaken later ook zal duren.

user194_pic997016_1357932951

Hoewel het resultaat van Bubbleman’s eerste run er al behoorlijk smakelijk uitziet, is het nog lang geen full melt hasj, daar zijn nog twee stappen voor nodig…

Stap 2

In de tweede stap neem je de hasj die je na stap 1 hebt overgehouden en ga je deze heel voorzichtig met je bankpasje over de tweede zeef (107 micron) heen en weer halen. Waarschijnlijk valt alles er op deze manier doorheen, maar dat maakt voor deze stap niet uit. Wat je in feite aan het doen bent is je trichomen van de trichoom-stammetjes aan het halen zodat je deze in de laatste stappen van elkaar kunt scheiden.

In de tweede stap wordt alle kief uit stap een door een 107 micron gaas gezeefd. Het resultaat zie je rechts. Een fijn poeder van trichomen en losse stammetjes die in de derde stap van elkaar gescheiden dienen te worden.

Stap 3

In de derde stap ga je de trichomen van hun stammetjes scheiden met behulp van de 70 micron zeef. Hoe langer je met deze stap bezig bent, hoe mooier je eindresultaat. De stammetjes van de trichomen zullen door het gaas vallen en je eindproduct blijft op het 70 micron gaas liggen. Als je tenminste voorzichtig te werk gaat met je bankpasje. Blijf je kief heel voorzichtig heen en weer halen over de zeef. Je kunt ook voorzichtig op het doek trommelen. Na een minuut of tien lijkt het al een stuk schoner, maar de echte 95% pure trichomen krijg je pas na ongeveer een half uur doorzeven. Het resultaat ziet er dan, als je alles goed hebt gedaan, ongeveer zo uit.

user194_pic997326_1357976903

(advertentie)