(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor sommige mensen is het helemaal geen probleem, maar elke dag weer bedenken wat voor lekkere en gezonde maaltijd je moet eten, zal menig stoner de nodige dagelijkse kopzorgen opleveren. Vandaar deze snelle gezonde en natuurlijk lekkere stonede maaltijdtip: CannaQuinoa!

Deze CannaQuinoa is voor twee personen, niet moeilijk om te maken en in een minuut of 20 klaar. Het is een recept waar je gemakkelijk mee kunt freestylen, afhankelijk van wat je wel of niet in huis hebt. Let wel op: Zoals met alle stonede gerechten is de hoeveelheid wiet(olijf)olie in dit recept slechts een suggestie en is het sterk afhankelijk van de sterkte van je eigen wietolie, de wiet waarmee het gemaakt is en het beoogde effect. Doseer dus verstandig want voor je het weet zijn jullie apestoned.

wietolijfolie

Wietolie om mee te koken is zo gemaakt…

Voor de wietolie

Dit recept wordt extra lekker en stoned gemaakt met wietolie. Niet te verwarren met Rick Simpson Olie (waar je overigens ook wel mee zou kunnen koken) die veel geconcentreerder is dan deze wiet(olijf)olie. Wiet(olijf)olie om mee te koken maak je simpelweg door gemalen wiet in een pan door een mooie olijfolie te mengen, voor 45 minuten te verhitten terwijl je af en toe roert, en vervolgens door een zeef te halen. In de koelkast kun je het maanden bewaren. Neem ongeveer 300 milliliter olie op 5 gram wiet, natuurlijk staat het je vrij om de olie naar eigen smaak sterker of minder sterk te maken. Zolang je maar weet waar je mee bezig bent.

CannaQuinoa

CannaQuinoa is het ideale makkelijke en stonede receptje voor doordeweeks wanneer je niet veel tijd hebt. Je kunt er veel verschillende restjes groenten in verwerken dus het ruimt je koelkast lekker op. Vol met plantaardige eiwitten en vitaminen en cannabisgeluk, hier komen de ingrediënten!

quinoa2

  • quinoa, ongeveer 150 gram (kook eventueel met bouillon)
  • 3 eetlepels cannabisolijfolie (zie hierboven)
  • verschillende verse groenten zoals broccoli, erwtjes, spinazie, asperges etc.
  • 2 tomaten
  • basilicum, knoflook, gember (optioneel), peper, zout
  • citroensap
  • 2 eetlepels edelgistvlokken (natuurwinkel)
  • 1 eetlepel hennepzaadjes

wietolie2Kook de quinoa (eventueel in wat bouillon) in een hapjespan en voeg de groenten eraan toe en roerbak het. Snijdt de twee tomaten in blokjes en voeg er wat fijngesneden basilicum aan toe. Voeg ook twee eetlepels cannabisolijfolie toe en de rest van de ingrediënten zoals de edelgistvlokken, een scheutje citroensap, de zaadjes, kruiden en zout en peper naar smaak. Blijf roeren en voeg eventueel wat bouillon of water toe als de quinoa nog niet gaar genoeg is.

Als de quinoa gaar en zacht is voeg je de laatste eetlepel cannabisolie toe en meng je alles nog eens goed door elkaar. Verdeel het over twee borden en garneer het met wat hennepzaad en eventueel wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

(advertentie)