(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het klimaat in De Lage Landen is nou niet bepaald tropisch. Toch kun je met de juiste wietsoort ook in Nederland en België veel heerlijke buitenwiet kweken. Enter Zmäkdaun, een nieuwe kruising met genetica uit Oostenrijk en Canada, die speciaal voor ons klimaat werd ontwikkeld. Gemakkelijk te kweken, een hoog THC-gehalte en een zoet aroma dat je normaal alleen binnen ruikt! 

Zmäkdaun is een nieuwe wietsoort die speciaal voor het buitenleven in een gematigd klimaat ontwikkeld is. Om dat voor elkaar te krijgen, kruisten de specialisten van SeedStockers de Oostenrijkse Erdbeer met de Canadese Dutch Treat. Buitensoorten uit landen waar het nog veel kouder kan worden dan bij ons.

Zmäkdaun = Erdbeer x Dutch Treat

De Erdbeer uit Oostenrijk is een speciale wietsoort die Helvetic Seeds bij een buitenkweker uit Oostenrijk ontdekte. Dutch Treat is ondanks de naam een populaire buitensoort van het Canadese East Island Seeds. Beide soorten zijn goed bestand tegen schimmels en ongedierte. Door ze gedurende 7 generaties te veredelen is Zmäkdaun ontstaan, een indica dominante hybride voor buiten.

Zmäkdaun is dan ook een stabiele en consistente buitenwietsoort, die niet alleen veel maar ook heel sterke buitenwiet oplevert. De soort groeit gemakkelijk en heeft daar niet per se hele hoge temperaturen voor nodig. In een bloeiperiode van slechts 8 tot 9 weken ontstaan flinke toppen met een THC-gehalte rond de 19% en een zoete en fruitige smaak.

Een onsje meer!

Zmäkdaun is goed aangepast aan het harde buitenleven en er wordt dan ook afgeraden om deze wietsoort binnen te kweken. Buiten is waar je met deze wietsoort scoort, en dat kan oplopen tot een hoofdprijs van wel een kilo buitenwiet per plant! Het is dan ook niet voor niets dat we de zaden opgenomen hebben in de CNNBS en SeedStockers buitenwiet test van 2024.

Zmäkdaun buitenzaden komen het beste tot hun recht als je ze in een grote pot kweekt. SeedStockers beveelt je dan ook hartelijk aan om ze in hun grootste pot van wel 420 liter te kweken. Nóg beter is misschien echter wel om ze gewoon direct in de volle grond in je tuin te kweken. De wortels kunnen zich dan ver uitstrekken zodat het Zmäkdaun zaadje kan uitgroeien tot een wietplant van wel vier meter hoog!

  • Soort: Indica dominante hybride voor buiten (buitenwiet)
  • Genotype: Erdbeer, Dutch Treat
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: zoet, fruitig, tropisch
  • Effect: sterk ontspannen effect, +/- 19% THC
  • Zadenbedrijf: SeedStockers
(advertentie)