(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoe kun je de zomer beter vieren dan met een verfrissend drankje om lekker high van te worden? Je mengt je eigen wietdrankje gemakkelijk met een scheutje Green Dragon, een tinctuur van alcohol en THC. Borrelen was nog nooit zo relaxed, aan de slag.

Green Dragon is een multi-inzetbare edible. Of beter gezegd een multi-inzetbare drinkable. Je kunt het mengen tot een exotische cocktail, je kunt ermee koken, je kunt er een pikketanissie (neutje) van drinken, of het als medicinale cannabistinctuur onder je tong druppelen. Je kunt het bovendien zo sterk maken als je wil, zowel qua alcoholpercentage als qua THC gehalte.

Zo maak je Green Dragon

Even het recept in het kort uitleggen. Om Green Dragon te maken, los je de hars van gedecarboxyleerde wiet (geactiveerde wiet) op in sterke drank of alcohol. Vervolgens filter je de wiet eruit en wat je overhoudt is een alcoholische versnapering waar je stoned van wordt. Hou je niet van alcohol dan kun je je Green Dragon indampen zodat de alcohol (voor een deel) verdampt en het geconcentreerder wordt qua THC. Je hebt dan aan enkele druppels genoeg om lekker stoned maar niet aangeschoten te worden. Dit heb je nodig:

  • Cannabis
  • 90+% vol. consumptiealcohol of 40+% vol. sterke drank naar keuze
  • Afsluitbare glazen pot
  • Oven
  • Kaasdoek of koffiefilter

Stap #1: decarboxyleer de cannabis

De eerste stap is om je cannabis te activeren, zodat je er ook daadwerkelijk stoned van wordt. Dit is een proces van verhitting dat decarboxyleren genoemd wordt. Hoe het werkt kun je hier lezen maar je hoeft eigenlijk alleen te weten hoe je het doet: hak je wiet even grof met een scherp mes op een snijplank en bak het in een voorverwarmde oven. Bak het een uur op 110 tot 120 graden, laat het afkoelen en stop het in de glazen pot.

Stap #2: oplossen in alcohol

Giet vervolgens je alcohol over de wiet in de pot. Zorg dat alle wiet met de alcohol bedekt is, en vergeet ook niet even te schudden. Vervolgens moet je dit mengsel een weekje in een donkere kast bewaren. Schud het af en toe even door elkaar zodat de cannabinoïden goed in de alcohol oplossen. Gebruik je (pure) consumptiealcohol dan is een week zeker voldoende, gebruik je sterke drank dan kun je misschien beter twee weken wachten.

Stap #3: filteren

Wanneer de cannabinoïden in de alcohol zijn opgelost ga je de wiet eruit filteren. Eerst even grof met een keukenzeef en dan nog eens met een koffiefilter of een kaasdoek om ook de kleinste plantendeeltjes eruit te krijgen.

Na het filteren is de Green Dragon in principe klaar. Giet het met een trechter over in een lege fles om het lang te kunnen bewaren. Damp het in om het als tinctuur te druppelen, of meng het tot een smakelijke cocktail. Kook ermee als je wil of neem gewoon een borreltje pure Green Dragon. Weest even voorzichtig met je eerste neutje, want Green Dragon kan behoorlijk hard aankomen. Het is dan ook een perfect slaapmiddel, als je er maar niet te veel van drinkt. Genieten met mate(n) dus!

[Openingsbeeld: EllieStark, Chursina Viktoriia, Shutterstock]
(advertentie)